Péter Róbert távozott a Brassótól

 

Jerry Andersson, a csapat vezetőedzője még nem találkozott ehhez hasonló esettel három évtizedes pályafutása során.

A csatár távozásának lényege, hogy miután Zsók Levente felépült, Péter Róbert visszaszorult a negyedik sorba. A támadó a múlt szombati mérkőzés után felhívta Olti-Pasca Zoltánt, és kérte, a szakosztályvezető bontsa fel szerződését. Ezek után másnap nem jelent meg az edzésen, hazautazott. Ezt sűrű telefonmegbeszélések követték, de Péter hajthatatlan volt, kijelentette, nem tér vissza Brassóba, mert az edző nem adja meg neki a megfelelő tiszteletet, hisz ő nem 4. soros játékos.

Olti álláspontja határozott, őt nem érdekli, hogy az edző miként állítja össze a sorokat, mivel ez nem a klubvezető dolga. A klub a kötelezettségeit maximálisan teljesíti a játékosok felé, a fizetések nem késnek. A klub üzenete világos, nem tolerálja az ilyen viselkedést.

További érdekes részleteket tárt a nyilvánosság elé a sportvezető. Az előző edzők, Greg Lindqvist, Kari Rauhanen és Miroslav Ihnacák egyaránt azért távozott Brassóból, mert a játékosok így akarták, azonban ennek a korszaknak vége. Brassóban úgy értékelik a fejleményeket, hogy egy nagyon fontos játékost vesztettek. Péter Róbert szerződésében az áll, hogy ebben a szezonban nem játszhat más klubnál. Ez természetesen nem zárja ki a megegyezést ez ügyben.

Brassóban egy edzésről történő indokolatlan hiányzás után a fizetés 20%-át vonják le.

A csapat svéd vezetőedzője, Jerry Andersson az esettel kapcsolatban megjegyezte, soha ilyen történettel nem találkozott odahaza. Úgy érzi, általában véve nem nem kell beszámolnia a játékosoknak a sorok összetételéről, de mivel Péter Róbertet komoly es jó játékosnak tartja, ezért megpróbálta neki megindokolni a döntését. Elmondta, hogy a lehetőség adott a játékos számára, bármikor visszakerülhet az első két sor valamelyikébe, ha úgy teljesít, ez azonban nem befolyásolta Péter döntését.

A Brassó első három csatársora jelenleg így néz ki, ebben nem jutott átmenetileg hely Péter Róbertnek:

Saluga, Klouda, Zsók
Virág Cs. Molnár Zs., Mihály Á.
Antal Zs., Fodor Cs., Petres.

MLA_2420_resize

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum