Ketten is átvennék a Krefeld licenszét

 

Veszélyben Sofron Istvánék hazai pályája, aggódnak a szurkolók a licensz miatt.

Soha nem aggódtak még annyira a hokiszurkolók Krefeldben, mint manapság. A félelem oka, hogy a csapat, illetve a mérkőzéseinek helyet adó több mint 8000 férőhelyes, 2004-ben felavatott Königpalastot üzemeltető társaság álláspontja egyelőre nagyon távol van a szezon végén lejáró bérleti szerződés megújításának feltételeit illetően. Mivel a város anyagi helyzete katasztrofális, ezért a felek arra sem számíthatnak, hogy onnan érkezik a megmentő. A baj az, hogy a létesítményt üzemeltető Seidenweberhaus GmbH masszívan veszteséges, és a hokicsapatot használja fejőstehénként.

Sofronék munkaadója pedig így nem tud normálisan pénzt keresni a profi hokival. Mint a Rheinische Post ellenpéldaként megemlíti, a tartományi főváros, Düsseldorf hokicsapata olyan megállapodást tudott kötni az ottani üzemeltetővel, amely szerint minden eladott jegy után 1 euró bérleti díj illeti a csarnokot. Ez már önmagában sem rossz, hiszen tavaly több mint 150 ezren voltak DEG-meccsen.

A Krefeld Pinguine a város egyik legjobb reklámhordozója. Az internetes keresők a város nevének beírására az első találatok között hozza a hokicsapatot. A klub több mint 20 éve anyagilag is támogatja a várost. Éppen ezért sokan azt szorgalmazzák, hogy az érintettek üljenek végre egy asztalhoz és próbáljanak megoldást találni a gondokra. Ha a Pinguine becsukja a boltot, az a minőségi sport végét is jelentené a városban. Pedig Sofronék komoly érdeklődést váltanak ki a helyiekből, ennek hatása is lehet, hogy például a legutóbbi évben is több mint 60 kisgyerek jelentkezett a klubnál, hogy jégkorongozni szeretne.

Ennél több gyermeket egyetlen profi klub sem tudott toborozni az egész országban. Az óra ketyeg, február 15-ig be kellene adni a licenszkérelmet, aminek nincs túl sok értelme, ha nincs megállapodás az arénáról.

Mindenesetre két klub máris készenlétben áll: A DEL-2-t toronymagasan vezető, tavaly csak vitatható módon licensz nélkül maradó Bietigheim, továbbá Vas Márton, Tim Kehler és Rich Chernomaz csapata, az újonc Frankfurt is jelezte, szívesen megvenné a Krefeld játékjogát, ha az nem tud indulni a következő idényben.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum