Samuelsson befejezte NHL-es pályafutását

   

A kiváló svéd csatár 699 alapszakaszmeccsen és 104 rájátszásbeli találkozón lépett pályára, ezeken 149 gólt és 197 gólpasszt ért el. Odahaza folytatja.

Mikael Samuelsson pályája leginkább a kitartásról szól, ennek és a szerencsének köszönheti Triple Gold Club-tagságát is, tehát megnyerte a Stanley Kupát, a vb- és az olimpiai aranyat is.

Az 1976-os születésű szélsőt 1998-ban, az ötödik körben draftolta a San José, NHL-es bemutatkozására 2001-ben került sor, de abban az évben főleg az AHL-es farmcsapatban kapott lehetőséget. A következő szezont a Rangersnél töltötte, ahol 16 pontjával szintén nem váltotta meg a világot. Második Rangers-ös szezonja közben el is került Pittsburghbe, ahol 22 mérkőzésen produkált mínusz 21-es +/- mutatója feltehetően negatív rekord. Következett a Florida, majd Svájc és Svédország.

Samuelsson Detroit

2005-ben, a szezon elején került vissza az NHL-be, a Detroit szerződtette és itt úgy tűnik, meg is találta a helyét. Stabil negyvenpontos szezonok következtek, közte a 2008-as Stanley-kupát hozó év is. 2009-ben újra váltott, Vancouverbe tette át a székhelyét, ahol a következő szezonban ismét döntőt játszhatott, de a második kupagyőzelem elmaradt. Időközben a svéd válogatottal is szorgalmasan gyűjtögette az aranyakat, olyannyira hogy 2006-ban olimpiát és világbajnokságot is nyert, Samuelsson tehát tagja a hokisok által leginkább irigyelt elitklubnak, a Triple Glod Clubnak.

A vancouveri éveket ismét Florida, majd Detroit követte, de itt már csak árnyéka volt egykori önmagának és sérülések is hátráltatták. Utolsó szezonjában már csak 26 meccsre és 3 pontra volt képes. A svéd szélső az SHL-es Djurgardenben folytatja pályafutását.

Cimkék: , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS