Remélem, ott lehetek Vaujany-ban

 

Szegeden kezdett jégkorongozni, Németországban légióskodik Puskás Eszter, aki játékosként vagy edzőként tervezi a jövőjét. Idei célja, hogy bekerüljön az U18-as válogatottba.

“2005-ben kezdtem el jégkorongozni Szegeden ? mondta az 1998-ban született játékos. ? Mentünk a jégpályára apával és anyával közönségkorcsolyázásra, de szóltak a pénztárnál, nem lehet korcsolyázni, mert jégkorongmeccs van, amit viszont ingyen meg lehet nézni. Egy U12-es meccsen a Tisza Volán játszott a Budapest Stars ellen, a budapestieknél játszott néhány lány, láttam, hogy kilóg a sisak alól a hajuk. Akkor eldöntöttem, ezt ki szeretném próbálni, mert nagyon tetszett. Meccs után odament apa a Volán edzőjéhez és megbeszélték a dolgokat, a következő edzésen pedig már ott voltam. Emlékszem, az elején még csatos korcsolyával és görkorcsolyás könyök- és térdvédővel edzettem. Miután elkezdtem jégkorongozni, a húgom is szeretett volna, de sajnos ő a betegsége miatt nem tehette.

SONY DSC

A következő szezonban már a mini korcsoportban játszottam Szegeden, sokáig centerként, ám előkészítőben visszatettek hátvédnek. Sajnos Szegeden már nem tudtam szakmailag tovább fejlődni, a 2013. februári U15-ös összetartáson pedig Egyedi Noémi ajánlásával egy ideig a Ferencvárosnál edzettem. Végül nem kerültem a zöld-fehérekhez, 2013 májusában Németországba költöztem, anyukám Berlinben kapott munkát, így követtem. Eredetileg úgy volt, az Eisbarenhez igazolok, ott viszont azt mondták, nem mehetek, mert lány vagyok, illetve külföldi, ezért nem vesznek be, próbalehetőséget sem kaptam. Utána apukámékkal küldtünk e-maileket a csapatoknak, közülük a FASS Berlin válaszolt. Felvettük velük a kapcsolatot, elhívtak szárazedzésre, majd felajánlották, a szezon elejétől játszhatok velük. A fiúk rendesek, másképp játszanak, erősebb a csapategység, az orosz edző, Andrej Tyimofejev ezt meg is követeli.

puskaseszter

Idén a FASS Berlinnel játszottunk az OSC ellen, akkor kaptam egy lehetőséget a vendégcsapat részéről, hogy csatlakozzak a női csapatukhoz. A klubnál egy kanadai női edző van, aki felajánlotta, Finnországba vagy Kanadába megpróbálnak kijuttatni bennünket. Az egyik edzésen jött a hölgy, hogy vinnének minket edzőtáborba és aki jól teljesít, kinn is maradhat. Utána voltunk egy tornán az OSC-vel Csehországban, megnyertük a kupát, elsők lettünk. A FASS Berlinnel nyolc csapatból első helyet értünk el a regionális U16-os bajnokságban. Az utolsó U16-os meccsen hátvédből csatár lettem, de jól teljesítettem, ezért valószínűleg ősztől támadóként számít rám Andrej Tyimofejev.

10155679_1418907471694477_1933522568_n

Nagyon szeretnék a korosztályos válogatottban játszani, ez az idei célom. 2010 márciusában a Tisza Volánnal játszottunk az UTE ellen a Megyeri úton, mi viszont apukámmal korábban felmentünk Budapestre, hogy megnézzük a női U15-ös Orange Ways-torna aktuális meccseit. Odamentem a magyar lányokhoz a nézőtéren, ők pedig levittek magukkal az öltözőbe. Az egyik stábtag feljött és megkérdezte apukámat, tényleg jégkorongozok-e, és ha itt van a felszerelésem, akkor lehetnék a felvezető embere a válogatottnak. A felkérést örömmel vettük, egy életre szóló élmény volt. Akkor azt mondtam, egyszer én is szeretnék velük játszani. Idén az a célom, hogy bekerüljek az U18-as válogatottba, szeretnék Vaujany-ban tagja lenni annak a csapatnak, amelyik visszajut az A csoportba. Miután a csapat fele kiöregedett, úgy érzem, jut lehetőségem a bizonyításra.

HOKI_012 copy- (1)

Magyarországon könnyen ment a jégkorong és a tanulás összeegyeztetése, viszont Németországban az elején nagyon nehezen tudtam ezt megoldani, de már sikerült. A lakásunk és a jégpálya között egy óra az út S-Bahnnal, így a vonaton tudok tanulni. Az osztályomban nagyon rendesek, szerencsére tudtam kamatoztatni azt a tudásomat, hogy magyar-német két tannyelvű általános iskolába jártam Szegeden. Itthon a 18-as volt a mezszámom, ezt a számot kaptam Szegeden, mert ez volt szabad, aztán azóta már nagyon a szívemhez nőtt. De sajnos amikor kikerültem Németországba, akkor ez már foglalt volt, emiatt azóta 11-es mezszámmal játszom.

Ha lehetne, a jövőben mindenképpen szeretnék a jégkoronggal foglalkozni. Remélem, Kanadába vagy Oroszországba kijuthatok, úgy érzem, jelenleg minden esélyem megvan rá. Viszont ha profi nem lehetek, akkor szívesen lennék edző. Három kedvenc csapatom és három kedvenc játékosom van. A Chicago Blackhawksból Patrick Kane, a Pittsburgh-ből Sidney Crosby és a Detroit Red Wingsből Pavel Dacjuk. Utóbbi örök kedvencem marad, a stickhandling királya.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN ÉLŐ
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum