A Bolzano-saga a fokozhatatlanság határán

   

Csütörtök délig kapott időt a Bolzano az EBEL-től és a Bajnokok Ligájától is. Merthogy mégsem jelentették be kedden az indulásukat egyik sorozatban sem.

Aki azt hitte, a Bolzano-ügyben újabb csavar már nem lehet a dél-tiroli bennfentes hírportál kedd reggeli bejelentése után, elmondhatatlanul nagyot tévedett.

A Bolzano marad az EBEL-ben, írtuk az Alto Adige nevű olasz hírportálra és az osztrák szövetség hivatalos honlapjára hivatkozva délelőtt. Megnyugodtunk, a Bolzano jön az EBEL-be, mégsem eszik olyan forrón a kását, nem lesz csonka a szezon, minden játéknapra jut Volán-meccs.

A nap folyamán, kora délután aztán jöttek hírek arról, hogy Knoll Bolzano-elnök különböző fórumokon tagadta a végső döntés megszületését, és az EBEL hivatalos honlapja sem írt semmit az ügyről. Merthogy a HC Bolzano hivatalosan nem is tett semmilyen lépést, hiába az utolsó utáni utáni utáni határidő. Az EBEL továbbra is türelmesen vár. Most azt mondják, még két napig. Egészen pontosan csütörtök délig. Korábban ugyaneddig adott határidőt az olaszoknak a BL is.

Állítólag még mindig azon a bizonyos 100-120 ezer eurónyi tévéjogdíjon megy a combozás, amelyre a Bolzano nagyjából másfél hete kezdett igényt tartani, és amely kapcsán szerdán a nem osztrák klubok meglehetősen profán módon éppen az osztrák fővárosban, Bécsben fognak tárgyalni. Ez azért is vicces, mert az EBEL-főnök korábban kategorikusan kijelentette, hogy nem ad pénzt a Bozennek, másrészről pedig érthetetlen, hogy ez a summa ilyen fontos kérdésekben perdöntő legyen.

Kérdés, hogy a lassan mindenki türelmének végső határát elérő nyári bohócszínház mennyire komoly, illetve mennyire csak a klub pozícióinak javítását szolgálja. Az egy hónapja izzó cirkusz eredményeképpen Knoll és a Bolzano olyan helyzetbe manőverezte magát, ahonnan nem nagyon van visszaút arcvesztés nélkül. A kialakult helyzetben az EBEL-nek is van felelőssége, a negyedik legutolsó határidő azért mégis pofás teljesítmény egy erélyes ligától.

Ausztriában már unják is a feszültséget. “A Bolzano formálisan leadta már nevezését az EBEL-be. A klubok anyagi helyzetével kapcsolatban senkivel nem tudunk kivételt tenni.” Így hangzik az üzenet a liga felől.

A BL-nek is kezd elege lenni a dél-tiroliakból. Ha csütörtökig nem adnak végleges és megmásíthatatlan választ, kizárják a sorozatból, egyszersmind nem kevés anyagi gondtól is megszabadítva Knollékat. Az egészből a legjobban a szurkolókat sajnáljuk, akik játszani szeretnék látni kedvenc csapatukat, szinte mindegy, hogy hol, és szerintük túl nagy ár lenne a megszűnés az EBEL-győzelemért.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum