26 szlovén edz az Olimpijában

 

Szerdán Bécsben tárgyalnak a nem osztrák EBEL-csapatok a fenntartható jövőről. 27 játékos jelent meg az Olimpija Ljubljana első edzésén.

1,5 millió eurós tartozást görget a klub maga előtt, ismerte el Marko Popovic, a HDD Olimpija új elnöke. Fabian Dahlem, az új vezetőedző ? munkáját egyelőre az őt kettővel megelőző vezetőedző, Bojan Zajc segíti ? néhány nap alatt lenyűgözte a szlovén csapat elnökét. “Ő az az ember, akire az Olimpijának szüksége van. Fegyelmezett és elkötelezett a csapat iránt.” Matjaz Sekelj alelnök szerint ugyancsak előnyt jelent, hogy Dahlem négy évig olyan klubban dolgozott a DEL2-ben, amely hasonló problémákkal küzdött, mint a Ljubljana jelenleg.

Olimpija 2014_15
A klubvezetők az előző évinél nagyobb költségvetést ígértek a felkészülés első napján. A játékoskeretet illetően elhangzott, Damjan Dervaric a HKM Zvolenhez utazott próbajátékra. Andrej Hebar és Gal Koren itt fejezte be az előző szezont, Hebarral hosszabbítottak is a szlovákok. Ziga Pance is visszatért, vele abban maradtak, hogy ha nem lesz sokkal jobb lehetősége, akkor marad a szezon végéig. A szakosztályvezetés nem örül annak és nem tartja jogilag sem helyes útnak, hogy három játékos felmondta a szerződését, Miha Verlic, Ken Ograjensek és Ziga Grahut is így távozott a nyáron.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy szerdán Bécsben tárgyalnak az EBEL nem osztrák csapatai ? ide sorolható a Fehérvár is ?, akik a tervek szerint arról beszélgetnek majd, hogyan lehet a legjobban együttműködni az osztrák csapatokkal és miként tudják helyüket hosszú távon stabilan biztosítani az EBEL-ben. Eközben a további pénzügyi támogatásokról, lehetőségekről is szót ejtenek majd, amelyet szükségesnek tartanak a működésük biztonsága és az osztrák klubokkal való versenyképesség megteremtése szempontjából. Az Olimpija úgy látja, az EBEL egy jó termék, minden tagjának az az érdeke, hogy vigyázzanak rá.

Mint írtuk, az Olimpija Székesfehérváron zárja a felkészülést. A közölt meccslistából  még hiányzik augusztus 9-10., ekkor két KHL-es csapattal mérkőzhetnének meg, ha az edzői stáb úgy dönt, elég felkészült hozzá a gárda.

A Fehérvárt a junior EBEL-döntőben legyőző csapatból máris profi szerződést kapott Tomaz Trelc és Kristjan Cepon, jó néhány társuk próbajátékon küzd ugyanezért, de mellettük ott van a francia légióskodás után hazatérő Crt Snoj, vagy a horvát válogatott bekk, Ivan Sijan is. Nejc Berlisk a brit élvonalból igazolt haza. A szakvezetés 4 légiós megszerzését tervezi, egyelőre név nélkül, 1 kapus, 1 hátvéd, 2 csatár érkezhet Ljubljanába.

Az Olimpija Ljubljana első edzésén megjelent játékosok:

Kapusok: Ales Sila, Tomaz Trelc.

Hátvédek: Igor Cvetek, Bostjan Groznik, Kristjan Cepon, Nejc Berlisk, Miha Logar (mindannyiuknak érvényes szerződésük van 2014/15-re), David Planko, Jure Zajc, Luka Oberstar, Ivan Sijan (próbajátékosok).

Csatárok: Gal Koren, Ales Music, Matej Hocevar, Anze Ropret, Miha Pesjak, Eric Pance (szerződésük van 2014/15-re), Gregor Koblar, Ziga Pesut, Luka Kalan, Jure Sotlar, Jaka Zdesar (2015/16-ig írtak alá korábban), Aljaz Uduc, Klemen Drozg, Crt Snoj, Tadej Snoj (próbajátékosok), Ziga Pance (kérdéses a maradása).

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum