A Fehérvár a juniorbajnok

 

Az ifj. Ocskay Gábor Akadémia szerdán 5-1-re legyőzte a MAC-ot, így megnyerte az U20-as bajnokságot. A bronzéremről a harmadik mérkőzés dönt.

A juniordöntő második mérkőzésére utánpótlásszinten meglepően sok, több mint 200 néző látogatott ki a Kisstadionba. A Volán a mérkőzés elejétől nyomás alá helyezte a MAC-ot, viszont a budapestiek keményen dolgoztak a védekező harmadban, nem igazán adódott gólszerzési lehetősége a Volánnak. A negyedik percben Lévai szabálytalansága után emberhátrányba került a MAC, de ezt még sikerült kivédekezni. A harmad első felében nagy sebességgel ment a Volán, viszont a MAC-védelem a helyén volt. A harmad derekán Vincze lecsúszott lövése talált utat Arany kapujába, 0-1. A 11.percben Sárpátki palánkra lökését torolta meg Fedosoff, mindkét játékos jutalma 2+2 perc lett. A 12. percben Hamvai korcsolyázott el a jobb szélen és a centerezését Szabó Dániel váltotta gólra, 0-2. A 16. percben Sofron kiállítása után Hegyi talált Rajna kapujába, 1-2.

junior

A második harmadban nagyobb fokozatba kapcsolt  a Fehérvár, de a MAC fegyelmezetten védekezett és gyors ellentámadásokkal próbálkozott. A 25. percben Hegyi került a  büntetőpadra, a Volán felállt és Erdély takarásból leadott lövésével szemben Aranynak nem volt esélye, 1-3. A harmadik harmadban Hegyi és Kocsis páros kiállítása után Felföldy is a büntetőpadra került, így 4 a 3 ellen támadhatott a Volán, Láday lövését még védte Arany, de a kipattanót Reisz bebombázta, 1-4. A harmad közepén akadtak lehetőségek a MAC előtt, de Rajna a helyén volt. A 49. percben Vokla kiállítása után hátrányba került, Németh passza után Mach egyedül állt Rajnával szemben, de a kapus védett. Az 53. percben Fedosoff kiállítása miatt a MAC volt hátrányban, a Volán ismét élt a lehetőséggel, Erdély lövése utáni kipattanót Hamvai vágta be, 1-5.

Akik kilátogattak az U20-as döntőre, nem csalódhattak, két felkészült csapat gyors, juniorbajnoki döntőhöz méltó mérkőzését láthatták. A Volán az igen magas színvonalú játékot hozó döntőt összesítésben 2-0 arányban, teljesen megérdemelten nyerte meg a keményen dolgozó MAC-cal szemben.

A harmadik helyért folyó csatában kedden hosszabbításban a Debrecen nyert, szerdán pedig Újpestre látogatott. A 6. percben megszerezték a vezetést a lila-fehérek, a vezetést pedig megőrizték végig, 4-3-ra nyert az UTE. A párharc állása így 1-1, pénteken Debrecenben dől el a bronzérem sorsa.

A Csíkszereda másodjára is legyőzte a Miskolcot az ifjúsági negyeddöntőben. A Jegesmedvék kétszer is vezettek, ám a csíkszeredaiak rendre egyenlítettek, majd pedig büntetőkkel 3-2-re diadalmaskodtak, így 2-0-s összesítéssel megnyerték a párharcot.

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS