Ben Scrivens fantasztikus rekordja

   

A Stadium Series harmadik mérkőzése mellett mindössze két találkozót rendeztek, amelynek egyikén az Oilers kapusa, Ben Scrivens új NHL-csúcsot állított fel.

Az Edmonton kapusa a San Jose ellen 59 védéssel és a shutouttal az expanziós éra történetének legjobb teljesítményét nyújtotta alapszakasz-mérkőzésen. A nemrégiben igazolt Scrivens előtt még egy hálóőr sem védett ennyi alkalommal, amikor shutouttal zárta a mérkőzést. A korábbi rekordot a Phoenix kapusa, Mike Smith tartotta, aki 2012. április 3-án 54 védéssel kergette őrületbe a Columbus játékosait. Az Oilers fennállása során egyetlenegy alkalommal kapott 59 lövést a kapujára, még 1993. március 17-én, amikor idegenben győzték le a Rangerst 4-3 arányban Bill Ranfordnak köszönhetően. A vasak között parádézó Scrivens mellé a hazaiaktól Taylor Hall nőtt fel, aki csapata mindhárom találatából kivette a részét egy gól és két gólpassz formájában.

Scrivens

A Vancouver a Chicagót fogadta a Rogers Arenában, ahol hiába vezetett már a 16. másodpercben a bajnok ellen, végül sima, háromgólos vereséget szenvedett. A Canucks a második játékrész elején még megduplázta ugyan az előnyét, ám a Hawks itt magához tért, zsinórban öt gólt vágott és végül magabiztosan szerezte meg a két pontot. A vendégek a második harmad közepén kevesebb mint nyolc perc egy négyest ütöttek, gyakorlatilag eldöntve a találkozót, amiből a Jonathan ToewsPatrick SharpBrandon Saad trió egyaránt egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét. A végeredményt az utolsó percben egy üres kapus találattal a duplázó Saad állította be. A vendégek kispadján Joel Quenneville 693. győzelmét szerezte, amivel megelőzte az örökranglista harmadik helyén álló Dick Irvint.

A Stadium Series III. felvonásában a Yankees-stadionban rendezett második mérkőzésen a Rangers a Devils után a városi riválisát, az Islanderst is legyőzte.

A három nappal ezelőtti találkozóhoz képest ez nem sikerült gólzáporosra, mindössze három találatot láthatott az az 50.000 néző, aki kilátogatott a -10 Celsius fokban lejátszott mérkőzésre. Pedig a játékosok mindent megtettek a nézők kiszolgálása érdekében, ám a hazai oldalon Nabokov, míg a vendégeknél Lundqvist állta útját a korongnak. A jég végül a 39. percben tört meg, amikor Matt Donovan a földön fekve passzolt Brock Nelson elé, aki nem hibázott és kilőtte a rövid felsőt. Az Islanders-szurkolók öröme azonban nem tartott sokáig, kereken 40 másodperccel később Benoit Pouliot emelt be egy lepattanót, döntetlenre módosítva az eredményt, lélektanilag a legjobbkor. A gól megtette a hatását, a harmadik harmadra egy új Rangers jött ki a jégre, amely hatalmas offenzívába kezdett. A statisztika szerint az első hét percben 8-0 volt az arány a gólszerzési lehetőséget tekintve, amiből egyet ki is használtak a vendégek Dan Carcillo révén. A végjátékban a Szigetlakók hiába próbáltak meg mindent, gólt nem sikerült elérniük, így a Rangers mindkét mérkőzését megnyerte a Yankees Stadionban.

Ha ehhez hozzávesszük azt a tényt, hogy két éve a Rangers a Winter Classicon a Flyerst is megverte kijelenthető, hogy a Parkőrök a nyitott pályás meccsek specialistái, háromból hármat nyertek, mindannyiszor hátrányból fordítva, minden alkalommal Henrik Lundqvisttal a kapuban.

NY Islanders?NY Rangers 1-2 (videó)
G.: Nelson ill. Pouliot, Carcillo

Edmonton?San José 3-0 (videó)
G.: Schultz, Hall, Eberle ill. ?

Vancouver?Chicago 2-5 (videó)
G.: Higgins, Sestito ill. Saad (2), Hossa, Toews, Sharp

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum