A Dab.Docler átveheti a vezetést

 

Hétfőn három mérkőzéssel búcsúzik a MOL Liga 2013-tól, az UTE és az Érsekújvár helyet cserél, a Miskolc pihen, a Ferencváros pedig Dunaújvárosba utazik.

A nap első mérkőzésén a Brassó fogadja az UTE-t. A HSC példája jókor jött intő jel lehet a házigazdáknak a tekintetben, hogy csúnyán pórul járhat az a csapat, amelyik alábecsüli a tabella utolsó helyén tanyázó együttest. Ancsin Jánosék pedig azok után, hogy teljesítették a túra előtt megfogalmazott elvárásukat a továbbiakban nyilván azon fognak dolgozni, hogy bármennyire is komolyan veszi őket aktuális ellenfelük, akkor is megkeserítsék annak életét és minél több győzelmet begyűjtsenek a hátralévő mérkőzések alkalmával. Az mindenesetre biztos, hogy a Brassó vasárnapi győzelme akkor ér igazán sokat, ha hétfőn a kötelezőnek mondott három pontot is megszerzi.

Kari Rauhanen (Brassó): Akkor ér valamit az Érsekújvár legyőzése, ha hétfőn legyőzzük az Újpestet is. Nem szabad félvállról vennünk őket, mert akkor meglepnek bennünket, egyébként is rendszeresen szenvedünk ellenük, ez már önmagában figyelmeztetés. Továbbra is a csapat mentális képességein kell javítanunk, fegyelmezett játékra, igazi csapatmunkára lesz szükségünk.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1500 néző. Játékvezetők: Csomortani, Trandafir, Csata, Butucel.
Polc: 96,3% (Fülöp)
K
Pleszkán: 94,1% (Hajek)
Wehrs, Nagy Cs., Péter R., Antal, Petres
1
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Szűcs
Piszarenko, János, Ceder, Saluga, Zsók
2
Horváth, Bereczki, Dubetz, Crichton, Sági
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár, Virág Csanád, Gliga
3
Ványi, Sommer, Virág T., Virág Csaba, Coleman
Oprea, Márton, Imecs, Bálint, Péter Zs.
4
Kovács, Dömötör, Fekti
Kari Rauhanen
E
Ancsin János, Fekti Bálint

A játéknap másik erdélyi meccsén igazi rangadót láthatnak a nézők, hiszen a listavezető Érsekújvár Csíkszeredába látogat. Nagy kérdés, mennyire viselte meg a hazaiakat a lila-fehérek ellen hazai pályán elszenvedett előző napi zakó. Az biztató lehet a hazaiak számára, hogy a szezon eddigi részében kimondottan jól megy a felvidéki csapat ellen. Hazai pályán mindkét meccsüket rendes játékidőben megnyerték, és idegenben is elhoztak hatból három pontot. Az Érsekújvár számára nyilván annál is sürgetőbb, hogy megtörje csíkszeredai nyeretlenségét, hogy a többi mérkőzés számukra kedvezőtlen alakulása esetén akár még az első helyüket is elveszíthetik a tabellán.

Ladislav Lubina (Érsekújvár): A HSC egy kifürkészhetetlen, jó kis csapat. Azért a csapatomat úgy készítettem fel, hogy a méltóságunkat továbbra is meg tudjuk tartani. Nagyon elégedettek volnánk, hogy ha a hazafele útra pontokat tudnánk gyűjteni.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1400 néző. Játékvezetők: Lascar, Gergely, Keresztes, Mathe.
Ruczuj: 84,4% (Onodi)
K
Chovan: 95,0% (Krajcovic)
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
1
Sucharda, Baron, Hurtaj, Frolík, Weissmann
Salló, Papp, Moldován, Molnár Zs., Szőcs
2
Zajac, Siska, Podstavek, Stefanka M., Uram
Flinta, Nagy, Becze, Danton, Svidkij
3
Kubica, Král, Ruzicka, Stefanka O., Dubec Marek
Bors, Bíró O., Molnár Z., Péter, Bíró T.
4
Hardi, Korytko, Uhnák
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar

Szintén izgalmas mérkőzésnek ígérkezik a Ferencváros dunaújvárosi vendégjátéka. Miskolci vereségével a zöld-fehérek kezdenek lecsúszni a rájátszásért folytatott küzdelemről, így létfontosságú, hogy minden meccsen pontokat szerezzenek. Dunaújvárosban ez már sikerült nekik, ráadásul a hazaiak védőgondokkal küzdenek, hiszen Hüffner eltiltását tölti, a szintén egyre jobb formában játszó Erdélyi pedig megsérült az Érsekújvár ellen. Bemutatkozik viszont a csapat új amerikai légiósa, Andy Contois. A hírek szerint a vendégeknél is lesz újonc, az újonnan igazolt svéd csatár minden bizonnyal szerepet kap. Az eddigi tapasztalatok alapján gólgazdag mérkőzésre van kilátás, hiszen a két csapat eddigi öt mérkőzésén 46 találat született. A szurkolók számára fontos információ, hogy a meccset a Digi Sport élőben közvetíti, ezért a meccs a szokásoktól eltérően fél hétkor kezdődik.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Kőkemény mérkőzésre számítunk a Ferencváros ellen. Egyértelmű, hogy mindenkinek a maximumot kell nyújtani, hiszen hiába állnak a zöld-fehérek a hatodik helyen, mindössze kilenc pont a különbség az első és az utolsó előtti között. Továbbra is egyszerűen kell játszanunk, s ki kell használnunk az adódó lehetőségeket.

Dobos Tamás (FTC Budapest ESMTK): Legutóbb kikaptunk otthon a DAB-tól, köszönhetően részben magunknak is, de természetesen a DAB jobb játékának is. Svéd edzőkollégáim nagyon összekapták a piros-fehéreket, de szeretnénk pontokkal hazatérni ellenük.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum