A nagyok lenullázták a kicsiket

 

A malmői junior-világbajnokságon vasárnap az amerikai válogatott 8-0-ra verte a németeket, a házigazdák pedig 10-0-ra a norvégokat.

Bár mindkét csapatnak van még esélye, egyre valószínűbb a Németország?Norvégia párharc a kiesés elkerüléséért.

Az USA taktikája tulajdonképpen roppant egyszerű, hibára kényszeríteni az ellenfelet, a megítélt kiállításokat pedig könyörtelenül belőni. Nem változott ez a Németország elleni vasárnapi mérkőzésre sem, hat emberelőnyös gólt lőttek, a meccset pedig egy-egy egyenlő létszám mellett szerzett találat foglalta keretbe a 9. és az 54. percben. 53 alkalommal találták el a kaput, míg a németeknek 15 lövést engedélyeztek. Ez annál is könnyebb volt nekik, mivel a német válogatottat sérüléshullám sújtja, így összesen 17 mezőnyjátékost tudtak nevezni a mérkőzésre. További hasonlóság az USA játékában az eddigi meccsekhez képest, hogy a gólok elosztása hihetetlenül kiegyenlített, a nyolc gólon hét gólszerző osztozott, egyedül Hinostroza duplázott. A középső harmadban lőtt négy góljuk csúcsbeállítás, a junior vb-k történetében húsz perc alatt ennyi gólt csak egyetlen válogatott ütött: 1988-ban Csehszlovákia éppen az USA ellen. A vége 8-0 lett, az USA eddig hibátlan kedden Kanada ellen játssza utolsó meccsét az alapszakaszban, Németország pedig eddig nyeretlen, ők hétfőn javíthatnak Csehország ellen, de csak rendes játékidős győzelem esetén kerülik el az osztályozót, hiszen a csehek Kanada ellen már szereztek két pontot.

?Elég könnyű meccs volt ? értékelt a kapuban shutouttal kezdő kapus, Anthony Stolarz. ? Nem engedtünk nekik sok lehetőséget a gólszerzésre, a védelem jól dolgozott, így a lövések elkerülték a kaput. Nagyon fegyelmezetten játszottunk.? Adam Erne csatár ehhez annyit tett hozzá, hogy egyelőre különböző szituációkban tesztelik saját magukat: ?A szlovákok egy kicsit ránk ijesztettek, amikor túlságosan kényelmesre vettük a figurát. De ezen a világbajnokságon minden meccsen tanulunk valamit. A Kanada elleni mérkőzés lesz az első igazi erőfelmérő a számunkra, már mindannyian nagyon várjuk. Ernst Hofner, a német válogatott szövetségi kapitánya igyekezett a pozitívumokat is meglátni a 8-0-s zakóban. ?Játékosaink keményen harcoltak ma. Arra kértük őket, hogy kerüljék el a kiállításokat, de egy ennyire jó csapat ellen ez nagyon nehéz. De egyenlő létszám mellett csak 2-0-ra vesztettünk, ami nagyon jó eredmény tőlünk.?

A svédeknek sem volt nehezebb dolga a norvégok ellen. Burakowsky mesterhármast szerzett, Alexander Wennberg, Sebastian Collberg, Gustav Olofsson, Nick Sorensen és Elias Lindholm egyaránt 1+2-vel zárt, a csapatkapitány Forsberg három gólpasszt adott. Anorvégok háároom és fél percig tudták tartani déli szomszédaikat, onnan beindult a hazai tengely. Olofsson kezdte meg a gólgyártást, majd Burakowsky a 9. és a 26. perc között három gólt is ütött. Hogy nem lett klasszikus mesterhármas, arról honfitársa Hagr gondoskodott, aki a 22. percben is betalált. A meccs felénél Collberg gólja már 6-0-t jelentett a svédeknek, de a záró húsz percre is maradt még négy gombóc a kilátogató 11 300 néző legnagyobb örömére. A végeredmény 10-0 lett. A friss feljutó norvégok második alkalommal kaptak tíz gólt vagy többet és másodszor voltak képtelenek betalálni, eddigi három meccsükön az összesített gólkülönbségük 1-26. Hétfőn Svájc ellen javíthatnak, ahol kötelező a győzelem, ha el akarják kerülni a két nyert meccsig tartó kiesési kört a másik csoport utolsó helyezettjével.

Hétfőn újra nagyüzem lesz a vb-n, mindkét csoportban 2-2 mérkőzést rendeznek. Az A csoportban a csehek a németekkel, Kanada pedig Szlovákiával játszik, a B csoportban az oroszok a finnekkel, a svájciak a norvégokkal mérkőznek.

Linkgyűjteményünkben megtalálhatják a junior világbajnoksággal kapcsolatos összes fontos információt sorsolásról, eredményekről, csapatokról, statisztikákról és videókról.

SWENOR U20

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum