Egy gyilkos hétvége utolsó felvonása

   

A MOL Liga hétfői játéknapján sem lehet lazítani, az eddigi rangadók után újabbak következnek, hiszen a Brassó az Érsekújvárt, a HSC a Miskolcot, a Ferencváros pedig a DAB-ot fogadja.

Kemény hétvégén van túl mind a házigazda Brassó, mind pedig a vendég Érsekújvár. Lubina mesternek valamit ki kell találnia, hiszen különösen idegenben szenved a csapat. Eddig az idényben nyolcszor utaztak ellenfélhez, és a megszerezhető pontoknak csak a harmadát sikerült begyűjteni, vagyis nyolcat. Kedvező helyzetből indultak neki ennek a három játéknapos hétvégének is, hiszen vesztett pontok tekintetében még a listavezető Dunaújvárost is megelőzték, azonban a Miskolcon és Csíkszeredában elszenvedett vereségek következtében hátrányuk öt pontra nőtt. Márpedig a hétfői meccs sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Brassó ezzel éppen ellentétes utat járt be, két győzelemmel abszolválta az elmúlt két játéknapot. Ezzel Greg Lindqvist csapata továbbra is a legnehezebb ellenfél hazai pályán, kilenc meccsükön 23 pontot szereztek, vagyis a megszerezhető pontok 85%-át begyűjtötték, ami tiszteletet parancsoló mutató. A szezonban csak a DAB és a Miskolc tudott nyerni a Cenk alján, ők is hosszabbításban, illetve büntetőkkel. A két csapat legutóbbi mérkőzésén fölényes hazai siker született, a hazaiak 9-5-tel gázoltak át a vendégeket, van tehát miért visszavágni a felvidéki csapatnak.

A MOL Liga hétfői játéknapjának következő mérkőzésén Brassóból Csíkszeredába teszi át székhelyét a Miskolc. Gál Sándor, a HSC Csíkszereda edzője már a múlt hétvégén rendezett Kontinentális-kupa fordulója alatt kitért arra, milyen kemény meccsek várnak rájuk a MOL Ligába visszatérve. Felemásan alakult az első két játéknap számukra, hiszen Brassóban jó kezdés után sima vereséget szenvedtek a nagy riválistól, míg vasárnap, ha döcögve is, de felülkerekedtek a fegyelmezetlen érsekújváriakkal szemben. A HSC jelenleg ötödik a tabellán, tehát mindenképpen szüksége van a három pontra, akkor is, ha ez a helyezés kissé csalóka, lévén három meccsel kevesebbet játszottak borsodi ellenfelüknél. A Miskolc helyzete is csalóka, hiszen ott vannak a tabella élmezőnyében, ám minden más csapatnál több mérkőzésen vannak túl, tehát ahhoz, hogy ott is maradjanak, továbbra is nyerniük kell. Különösen érdekes párharcra van kilátás, hiszen az eddigi mérkőzések alapján a HSC erősnek tűnik otthon, eddig mindössze két csapat tudott nyerni a Vákárban, a Brassó rendes játékidőben és a DAB hosszabbításban. A két csapat eddig egyszer találkozott Szeredában, akkor a hazaiak 2-1-re győztek.

A játéknap harmadik összecsapásán is vannak rendezetlen számlák, hiszen legutóbb a Ferencváros győzni tudott Dunaújvárosban, végképp jelezve a mezőny számára, hogy idén minden eddiginél komolyabban számolni kell velük. Ezt persze nem kell Stephan Lundhnak különösebben hangsúlyozni, a svéd szakember már a tavalyi szezonban is masszív csapatnak tartotta a zöld-fehéreket. Az pedig mindent elárul, hogy a DAB utolsó, lilák elleni mérkőzése után adott nyilatkozatában nem mulasztotta el megemlíteni, milyen komoly feladat vár fiaira hétfőn, Pesterzsébeten. Azóta az FTC elbukott egy hosszabbításos örökrangadót Újpesten, ami egyrészt nyilván sokat kivett a csapatból, másrészt viszont fel is tüzelhette őket. Amellett, hogy a liláktól elszenvedett vereség mindig egy kicsit jobban fáj, a Ferencváros a vasárnapi pontvesztéssel igen nehéz helyzetbe került, hiszen az élen álló ötös ismét elhúzni látszik tőlük. Egyébként is jellemző a Fradira, hogy egy kicsit több rutinnal és higgadtsággal a jelenleginél jóval több pontjuk lehetne, elég ha csak a Brassó elleni idegenbeli, vagy az Érsekújvár elleni hazai meccsükre gondolunk. A Miskolc után a Fradi áll a második helyen, ami a hosszabbításban eldőlt meccsek számát illeti, csakhogy amíg Mayer Péter legénysége mind a hat hosszabbításos meccsét behúzta, addig Dobos Tamásék csak egyet az ötből. Két olyan csapat találkozik hétfőn Pesterzsébeten, amely az átlagosnál nagyobb magasságokat és mélységeket hajlamos megjárni a hullámvasúton, így lehetetlen megtippelni, milyen játékot láthatunk.

HSC Csíkszereda–Miskolc 3-2

   

2-0-ról egyenlítve hosszabbításra mentette a mérkőzést a Miskolc, ám az akkor kapott emberhátrányt nem tudta kivédekezni, a győztes előnyös gólt vasárnap után ismét Novak szerezte.

Nagyon hasonló hétvégén volt túl a két csapat, hiszen a HSC és a Miskolc is legyőzte az Érsekújvárt, viszont mindketten kikaptak a Brassótól. Az volt tehát a tétje a találkozónak, hogy melyik együttes zárja pozitív mérleggel a hosszú és fárasztó hétvégét. Ennek megfelelően óvatosan kezdtek a csapatok, bár Metcalfe kiállítása miatt már az ötödik percben emberhátrányba kerültek a vendégek. A HSC azonban szívélyes vendéglátónak bizonyult és nem használta ki a lehetőséget. Bíró Ottó viszont a 11. percben úgy gondolta, ideje megtörni a gólcsendet és Kósa átadásából megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Ezt követően kétszer is hátrányba került a HSC, de a Miskolc sem tudta sokkal ötletesebben megjátszani a fórokat, így 1-0-s hazai előnnyel ért véget az első periódus.

A második játékrész negyedik percében Gecse Hugó megmozdulását látták szabálytalannak a játékvezetők, de sorozatban harmadik előnyét is elpuskázták Mayer Péter tanítványai. A harmad felénél aztán ismét villant a Szereda, annak is az első sora, egy Novak, Becze, Góga összjáték végén utóbbi lőtt gólt, amivel már 2-0-ra vezetett a HSC. Előnyét tovább növelhette volna a hazai csapat, hiszen Knox kiállítása miatt emberelőnybe kerültek, ám Becze idén már nem először elfegyelmezetlenkedte a fórt, aminek következtében egy perccel az előny letelte előtt őt is kiállították. Az előny tehát kimaradt, igaz, a Miskolc sem tudott élni az egypercnyi lehetőséggel.

A harmadik harmad első öt perce az első két harmaddal ellentétben nem hozott kiállítást, nem sokkal később viszont megszületett az első vendégtalálat. A miskolciak kanadai bekkje, Matthew Boyle volt eredményes, visszaadva az esélyt és a hitet a csapatának. Ez utóbbi doppingolhatta a többieket, hiszen két és fél perccel később Metcalfe passzából Knox volt eredményes, amivel 2-2-re módosította az állást, kezdődhetett minden elölről. Innentől viszont nagyon óvatosan játszott mindkét csapat, a meccs második felét kiállítás nélkül hozták le a csapatok, igaz, újabb gól sem született, így jöhetett a hosszabbítás, amelynek második percében óriási esélyhez jutott a HSC, hiszen a játékvezetők kiállították Dubeket a vendégektől. Ha nehezen is, de 16 másodperccel a kiállítás letelte előtt kihasználta előnyét a HSC és megnyerte a mérkőzést.

Csíkszeredában és Miskolcon is egy pontot bánnak

   

Bár Gál Sándor a meccs előtt talán aláírt volna egy hosszabbításos győzelmet. Edzői nyilatkozatok a HSC–Miskolc meccs után.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Nagyon nehéz mérkőzés volt. Kár ezért a pár perces megingásért, amikor két gólt kaptunk a harmadik harmadban. Addig nem úgy tűnt, hogy a Miskolc hosszabbításba tudja vinni a mérkőzést. Bárkivel megtörténik. Fiatalok a játékosaim, akik hibáztak, tapasztalatlanok. Örvendek, hogy a két gól nem küldött a padlóra és győzni tudtunk. De bánt az, hogy kétgólos előnyt elherdáltunk. Mérkőzés előtt lehet, hogy egy ilyen hosszabbítás utáni győzelembe beleegyeztem volna.

Mayer Péter (Miskolci Jegesmedvék): A teljesítménnyel nem volt gond, csak nem ütöttünk gólt két harmadon keresztül. A játékban azt gondolom, hogy minimum egyenlők voltunk. Bizonyos időszakokban a hazaiak, bizonyos időszakokban mi voltunk jobbak. Ők lőttek két gólt, mi pedig a harmadik harmadot tudtuk megtalálni. Azt nagyon sajnálom, hogy a hosszabbításban hátrányban kellett lennünk, hiszen az ilyenek sorsdöntő szituációk. Bánom az elvesztett egy pontot.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 950 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Gergely, Trandafir, Csata.
Kozuch: 92,0% (Ruczuj)
K
Gyenes: 88,0% (Duschek)
Hruby, Góga, Curilla, Becze, Novák
1
Boyle, deBruyn, Hajós, Popovics, Tóth
Flinta, Papp, Moldován, Molnár Zs., Szőcs
2
Láda, Vojtkó, Ritó, Dubek, Faith
Bors, Nagy I., Molnár Z., Mihály, Farkas
3
Üveges, Hegyi, Metcalfe, Miskolczi, Knox
Kósa, Bíró T., Péter, Bíró O., Gecse
4
Szilágyi, Roczanov, Fliszár
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Mayer Péter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:39 SCC Bíró O. Kósa
2-0 29:58 SCC Góga Becze Novák
2-1 45:55 MIS Boyle Dubek
2-2 48:20 MIS Knox Metcalfe Faith
3-2 63:43 SCC PP Novák Hruby
25 Kapura lövések száma 25
8 Kiállításpercek 6

A hétvégi Miskolc-meccsek góljai

   

A miskolciak máris elkészítették erdélyi mérkőzéseik összefoglalóit.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum