Sofron alig várja, hogy hazajöjjön

   

Habár csapata kikapott, a magyar csatár izgatottan tekint a válogatott felkészülés elé.

Két emberelőnyös és egy üres kapus góllal nyert a DEL vasárnapi rangadóján az Eisbaren Berlin a Krefeld Pinguine ellen. Sofronék 1-0 után még egyenlítettek, azonban több gólt már nem tudtak szerezni, így a végeredmény 3-1 lett a hazaiak javára. A magyar csatár a 3. sorban kezdett, ennek ellenére sokat volt jégen, mert tagja volt az egyik előnyös sornak. Sokat játszott a kapu előtt zavaróként, az egyik ilyen helyzetben sajnos nagyon rosszul találta el egy korong, így be kellett mennie az öltözőbe, ahonnan a meccs feléig nem is tért vissza. Ezt követően azonban Roland Verwey végleges fegyelmit kapott magas botért, ami azt jelentette, hogy innentől Sofron az első sorban kapott helyet. Pontot azonban ott sem tudott összehozni, ami nem is csoda, hiszen ? mint utóbb kiderült ? a szünetben négy öltéssel varrták össze a mutatóujját a kezén, amivel így alig tudott fogni. Sofron a mérkőzés után a meccset a helyszínen megtekintő F.Kapusnak elmondta, hogy a DEL fizikailag jóval keményebb, mint az EBEL, és hogy a Krefeldben egészen más rendszerben kell játszania. Mi úgy láttuk, hogy Németországban is gyorsnak számít, csak kevesebbszer van nála a korong. A csatár mindenesetre már alig várja, hogy hazajöhessen a válogatotthoz.

Szombat után vasárnap is gólgazdag és szoros mérkőzést vívott a Quad City Mallards a St. Charles csapatával. Nagy Gergőék szereztek vezetést a 17. percben, amit a vendégek két percen belül kiegyenlítettek. Sőt, miután a második játékrészt 3-1-re megnyerték, így összesítésben már 4-2 volt a St. Charlesnak. A harmadik harmad elejét nagyon megnyomták a hazaiak és öt percen belül egyenlítettek ugyan, de az ellenfél 10 perccel a vége előtt ismét megszerezte a vezetést. A Mallards edzője a végén a kapust is lehozta és ez bejött, az utolsó percben egyenlítettek. A ráadás nem hozott döntést, a rávezetésekben viszont a vendégek voltak jobbak, így 6-5-re ők nyerték az összecsapást. Nagy ezúttal nem szerzett pontot.

Vas Mártonék a pénteki 21-0 után vasárnap 10-2-re nyertek a Grefrath Phoenix ellen. A vendégek már az első harmadban 4-0-ra vezettek, köszönhetően többek között a magyar bekk góljának. A második harmad szorosabb volt, de ezt is 2-1-re nyerte a Löwen, míg a harmadik harmadban ismét négyet rámoltak be a hazaiak kapujába, míg ők csak egyet kaptak.

Hiába vezetett 25 perc után 2-0-ra a Feldkirch a Bregenzerwald ellen az INL-ben, a vendégek két emberelőnyt kihasználva nyolc percen belül egyenlítettek. Mivel több gól a meccsen már nem született, így jöhettek a büntetők, amit a Bregenzerwald lőtt ügyesebben, amivel 3-2-re nyertek. Fekete Dániel az első gólnál adott asszisztot, a magyar csatár hét meccsen négy gólnál és három asszisztnál jár.

Galló Vilmos szombaton a Linköpinggel játszott svéd junior első osztályú mérkőzést a Södertalje otthonában. A magyar csatár az első sorban kapott helyett, csapata idegenben is 5-2-re nyert, nem utolsó sorban Galló három asszisztjának köszönhetően. Vasárnap az ifik között számított rá a szakvezetés, amikor a Frölunda ellen játszottak és nem hiába, hiszen Galló mérkőzést eldöntő találatot szerzett. Frölunda ? Linköping 2-3. A fiatal magyar játékos továbbra is tartja a meccsenkénti kétpontos átlagot, plusz/mínusz mutatója az egyik legjobb a ligában.

Vay Ádám továbbra is kiváló formában véd, hiszen csapata a WSHL-ben induó El Paso Rhinos kilenc mérkőzésből kilenc győzelemmel áll, rajtuk kívül még egyetlen csapat büszkélkedhet ilyen mutatókkal a 24-ből. A keret három kapusa közül eddig egyet próbáltak ki Vay-n kívül, de 23 percnél több jégidő neki sem jutott a magyar kapus mellett, aki ellenben 526 percet állt a kapuban, ami alatt 94,2%-os hatékonysággal hárított. Ezzel Vay második a liga kapusai közül.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS