Nyeretlenek csatáznak a veretlenekkel a MOL Ligában

   

Az idei MOL Liga nagy paradoxona, hogy bár jóformán bárki képes megverni bárkit és a mezőny minden eddigi évadnál tömörebb, ennek ellenére legalább ennyire a bevehetetlen várak és nagy mumusok története is. A Brassó idén még nem tudott nyerni a DAB és a Miskolc ellen, a DAB az Érsekújvár ellen, a HSC a DAB ellen, a Miskolc a DAB ellen, az FTC pedig az Érsekújvár és a HSC ellen. Nyilván ez a szezon korai szakaszának is köszönhető, hiszen két vagy három egymás elleni meccsen vannak túl a csapatok, és az is nyilvánvaló, hogy előbb vagy utóbb meg fognak törni ezek a sorozatok. Ezzel együtt szembetűnő, hogy túl sok logika nincs bennük, nem arról van szó, hogy a körvonalazódó erősorrend miatt egyik-másik csapat természetes módon megugorhatatlan feladatot jelent a másiknak.

A Liga vasárnapi fordulójában rendezendő mindhárom mérkőzés ilyen sorozat része, hiszen a HSC Csíkszereda az Érsekújvárt, a Brassó a Miskolcot, az UTE pedig az FTC-t fogadja. A HSC eddig kétszer játszott az Érsekújvárral, otthon és idegenben is nyerni tudott. Gál Sándor tanítványai a Miskolc mellett az egyetlen csapat a ligában, amely ellen Lubina mesternek még nem sikerült megtalálnia az ellenszert. Jó hír a székelyek háza tájáról, hogy sérültjeik lassan felépülnek, Becze és Papp Szabolcs is biztató formában kezdte a Brassó elleni pénteki mérkőzést, még ha a mérkőzés második felét el is rontották.

hsc-ersekujvar_8sml

Az Érsekújvárra a szombati utazás előtt pénteken még Miskolcon várt egy komoly megpróbáltatás, hatalmas küzdelemben, 4-3 arányban alul is maradtak a házigazdák ellen. Egyik csapatra sem várja tehát túl jó állapotban a vasárnapi derbit, ugyanakkor mindkét csapat számára nagyon fontos lenne a három pont megszerzése. A tabella ugyan kissé csalóka, hiszen e két együttes játszotta eddig a legkevesebb mérkőzést, de vesztett pontokat tekintve a felvidékiek legutóbbi vereségükkel hátrányba kerültek a listavezető DAB-bal szemben, míg a HSC-nek minden tekintetben kapaszkodnia kell a rájátszás eléréséhez. Beczéék ugyan a Ferencvárost vesztett pontokban megelőzik, de az első négytől le vannak maradva, messze ők lőtték a legkevesebb gólt az első hat csapat közül és a gólkülönbségük is negatív. Mellettük szól ugyanakkor, hogy a DAB mögött a második legkevesebb gólt kapták eddig a ligában, 10-2 ide vagy oda.

A forduló második mérkőzésén a Brassó fogadja a Miskolcot. Greg Lindqvist csapata jó formában várja a rangadót egykori csapata ellen, hiszen pénteken a nagy rivális Csíkszeredát sikerült legyőzni. Mayer Péter csapata szintén sikerrel hangolt a vasárnapi ütközetre, ám lehetséges, hogy ez áldozatokkal járt, hiszen Rafaj megsérült, Orosz Szilveszter pedig megbetegedett. Visszatér ugyanakkor Üveges és a klub által kirótt büntetését letöltő Fliszár. A Brassónál ugyanez a helyzet Dumitruval és Jánossal, ők is megsérültek pénteken. Egészen biztosan a Miskolcot erősíti viszont a négymeccses eltiltását pénteken letöltő Knox, aki így újra a csapat rendelkezésére áll. Háromszor találkozott eddig egymással a két együttes, a Miskolc már minden elképzelhető módon győzött, otthon hosszabbításban és rendes játékidőben, idegenben pedig büntetőkkel. A Miskolc amúgy idén a hosszabbításos győzelmek specialistája, hatszor győzött ráadásban, ami az eddig lejátszott mérkőzéseinek egyharmada. A liga másik hat csapata összesen tudott ennyi hosszabbításos győzelmet behúzni. A Brassó mellett szól ugyanakkor, hogy főleg hazai pályán tűnnek roppant erősnek, hiszen rendes játékidőben még nem szenvedtek vereséget, a ráadásban is csak kétszer, ugyanakkor nyolcból hat alkalommal szerezték meg mind a három pontot.

A Fradi idén először látogat Újpestre. A lilák szakvezetése azzal a céllal vágott neki a szezonnak, hogy meg kell előzni legnagyobb riválisát, a Ferencvárost. Nos, az alapszakasz első negyede alapján úgy tűnik, ez nem sikerült. Sőt, a távolság éppen a Fradival szemben nőtt leginkább, ami persze elsősorban Dobos Tamás és Hakan Nygren érdeme. Ennyire esélyes az elmúlt években talán még soha nem volt a Fradi a Megyeri úton, mint idén. Az UTE pénteken megvált néhány játékosától, azonban ez sem segített rajtuk, sima, 7-2-es vereséget szenvedtek Dunaújvárosban. A Fradi jó formában várhatja a találkozót és szüksége is van minden pontra, hiszen idén tényleg nagyon közel van a rájátszásért folyó küzdelemhez. Csak az örökrangadó iránti tisztelet nem mondat velünk fix 2-est, és ezt a faktort nem tanácsos lebecsülni a zöldek oldalán sem, de a Fradinál jobban ezt senki nem tudhatja.

UTE–FTC 7-6

   

Őrült örökrangadón megszerezte szezonbeli első győzelmét az UTE.

Az eddigiekhez képest felszabadultan, vidáman, bátran és ötletesen játszó UTE kezdett a Ferencváros ellen, amelyikről leginkább azt mondhatjuk el, hogy csúnyán elaludta a meccs elejét. Így nem is csoda, hogy 7 és fél perc eltelte után már 2-0 állt az eredményjelzőn a hazaiak javára. Az annál inkább különös, hogy a két gól 9 másodperc különbséggel esett, de mint később kiderült, ezen az estén Újpesten ez volt a normális. Dobos Tamás és Hakan Nygren kapuscserével reagált az újpesti villámrajtra, Meravyt Budai váltotta, de a 16. percben ő sem tudta megakadályozni a harmadik hazai gólt. A kapura lövéseket is 16-6-ra nyerték a lilák, teljesen megérdemelt volt a meglepő részeredmény.

A szünetben nyilván komoly fejmosást tarthatott a ferencvárosi edződuó, hiszen egy egészen más felfogású csapat jött ki a második harmadra. A 27. és a 28.percben egy perc alatt két gólt is szereztek a zöldek, Ancsin János időt is kért. Nem sikerült megnyugtatni a csapatot, hamar megjött az egyenlítés is, újabb egy perc elteltével. Néhány perc gólszünetet követően viszont már a vendégeknél volt az előny, kezdett helyreállni a világ rendje, gondolhatták ekkor a zöld-fehér hívek. Ekkor azonban olyan történt, ami ebben a szezonban még egyszer sem, felállt a padlóról az UTE, és 36 másodpercen belül megfordította az eredményt. Különösen az 5. újpesti gól marad emlékezetes, az emberhátrányban játszó lilák közül Farkas a felezővonalról lőtte be a korongot a ferencvárosi harmadba, az pedig a kapuba jutott. Így hazai előnnyel mehettek a csapatok a második szünetre is.

A harmadik harmad elején a nap koreográfiájának megfelelően ismét két gyors gól következett egymás után, ezzel megint a vendégeknél volt az előny. Az UTE azonban ezen az estén másodszor is összekapta magát, és egyenlített. Újabb gól a rendes játékidő végéig már nem született, a hosszabbítás kezdetét követően viszont hamar, Roscoe Sweeney talált Budai hálójába, ezzel az Újpest emlékezetes örökrangadón megszerezte a szezon első győzelmét, elvégre mindig az ősi rivális legyőzése a legszebb.

uteftc-ml_121014_074_resize

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu) – archív

Erste Liga, Megyeri út, 261 néző. Játékvezetők: Nagy, Németh, Juhász, Soltész.
Hajek: 76,0% (Szabó)
K
Meravy: 66,7% (Budai: 83,9%)
Zalavári, Ványi, Kovács, Dömötör, Sweeney
1
Géczi, Ölander, Berta, Vaszjunyin, Potila
Horváth A., Bereczki, Reiter, Pichler, Farkas
2
Lindquist, Mestyán, Pál, Fodor Cs., Feil
Vecaj, Sommer, Németh, Virág, Coleman
3
Lencsés, Győri, Horváth D., Ojanen, Sijka
Szirányi
4
Wéber, Nagy L., Dancsfalvi, Borbás
Ancsin János, Baróti Zsolt
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:13 UTE Farkas Reiter
2-0 07:24 UTE Coleman Horváth A. Virág
3-0 15:18 UTE Kovács Vecaj Sommer
3-1 26:26 FTC Pál Géczi
3-2 27:26 FTC Ojanen Borbás Sijka
3-3 28:30 FTC Pál Fodor Cs. Mestyán
3-4 33:33 FTC Dancsfalvi Borbás Berta
4-4 37:06 UTE Kovács Dömötör
5-4 37:42 UTE SH Farkas Dömötör
5-5 43:05 FTC Horváth D. Ojanen Sijka
5-6 44:57 FTC Potila Pál Fodor Cs.
6-6 49:57 UTE Németh Virág Horváth A.
7-6 60:23 UTE Sweeney Dömötör Zalavári
37 Kapura lövések száma 25
4 Kiállításpercek 8
Cimkék: , , , , , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2