Nyeretlenek csatáznak a veretlenekkel a MOL Ligában

   

Az idei MOL Liga nagy paradoxona, hogy bár jóformán bárki képes megverni bárkit és a mezőny minden eddigi évadnál tömörebb, ennek ellenére legalább ennyire a bevehetetlen várak és nagy mumusok története is. A Brassó idén még nem tudott nyerni a DAB és a Miskolc ellen, a DAB az Érsekújvár ellen, a HSC a DAB ellen, a Miskolc a DAB ellen, az FTC pedig az Érsekújvár és a HSC ellen. Nyilván ez a szezon korai szakaszának is köszönhető, hiszen két vagy három egymás elleni meccsen vannak túl a csapatok, és az is nyilvánvaló, hogy előbb vagy utóbb meg fognak törni ezek a sorozatok. Ezzel együtt szembetűnő, hogy túl sok logika nincs bennük, nem arról van szó, hogy a körvonalazódó erősorrend miatt egyik-másik csapat természetes módon megugorhatatlan feladatot jelent a másiknak.

A Liga vasárnapi fordulójában rendezendő mindhárom mérkőzés ilyen sorozat része, hiszen a HSC Csíkszereda az Érsekújvárt, a Brassó a Miskolcot, az UTE pedig az FTC-t fogadja. A HSC eddig kétszer játszott az Érsekújvárral, otthon és idegenben is nyerni tudott. Gál Sándor tanítványai a Miskolc mellett az egyetlen csapat a ligában, amely ellen Lubina mesternek még nem sikerült megtalálnia az ellenszert. Jó hír a székelyek háza tájáról, hogy sérültjeik lassan felépülnek, Becze és Papp Szabolcs is biztató formában kezdte a Brassó elleni pénteki mérkőzést, még ha a mérkőzés második felét el is rontották.

hsc-ersekujvar_8sml

Az Érsekújvárra a szombati utazás előtt pénteken még Miskolcon várt egy komoly megpróbáltatás, hatalmas küzdelemben, 4-3 arányban alul is maradtak a házigazdák ellen. Egyik csapatra sem várja tehát túl jó állapotban a vasárnapi derbit, ugyanakkor mindkét csapat számára nagyon fontos lenne a három pont megszerzése. A tabella ugyan kissé csalóka, hiszen e két együttes játszotta eddig a legkevesebb mérkőzést, de vesztett pontokat tekintve a felvidékiek legutóbbi vereségükkel hátrányba kerültek a listavezető DAB-bal szemben, míg a HSC-nek minden tekintetben kapaszkodnia kell a rájátszás eléréséhez. Beczéék ugyan a Ferencvárost vesztett pontokban megelőzik, de az első négytől le vannak maradva, messze ők lőtték a legkevesebb gólt az első hat csapat közül és a gólkülönbségük is negatív. Mellettük szól ugyanakkor, hogy a DAB mögött a második legkevesebb gólt kapták eddig a ligában, 10-2 ide vagy oda.

A forduló második mérkőzésén a Brassó fogadja a Miskolcot. Greg Lindqvist csapata jó formában várja a rangadót egykori csapata ellen, hiszen pénteken a nagy rivális Csíkszeredát sikerült legyőzni. Mayer Péter csapata szintén sikerrel hangolt a vasárnapi ütközetre, ám lehetséges, hogy ez áldozatokkal járt, hiszen Rafaj megsérült, Orosz Szilveszter pedig megbetegedett. Visszatér ugyanakkor Üveges és a klub által kirótt büntetését letöltő Fliszár. A Brassónál ugyanez a helyzet Dumitruval és Jánossal, ők is megsérültek pénteken. Egészen biztosan a Miskolcot erősíti viszont a négymeccses eltiltását pénteken letöltő Knox, aki így újra a csapat rendelkezésére áll. Háromszor találkozott eddig egymással a két együttes, a Miskolc már minden elképzelhető módon győzött, otthon hosszabbításban és rendes játékidőben, idegenben pedig büntetőkkel. A Miskolc amúgy idén a hosszabbításos győzelmek specialistája, hatszor győzött ráadásban, ami az eddig lejátszott mérkőzéseinek egyharmada. A liga másik hat csapata összesen tudott ennyi hosszabbításos győzelmet behúzni. A Brassó mellett szól ugyanakkor, hogy főleg hazai pályán tűnnek roppant erősnek, hiszen rendes játékidőben még nem szenvedtek vereséget, a ráadásban is csak kétszer, ugyanakkor nyolcból hat alkalommal szerezték meg mind a három pontot.

A Fradi idén először látogat Újpestre. A lilák szakvezetése azzal a céllal vágott neki a szezonnak, hogy meg kell előzni legnagyobb riválisát, a Ferencvárost. Nos, az alapszakasz első negyede alapján úgy tűnik, ez nem sikerült. Sőt, a távolság éppen a Fradival szemben nőtt leginkább, ami persze elsősorban Dobos Tamás és Hakan Nygren érdeme. Ennyire esélyes az elmúlt években talán még soha nem volt a Fradi a Megyeri úton, mint idén. Az UTE pénteken megvált néhány játékosától, azonban ez sem segített rajtuk, sima, 7-2-es vereséget szenvedtek Dunaújvárosban. A Fradi jó formában várhatja a találkozót és szüksége is van minden pontra, hiszen idén tényleg nagyon közel van a rájátszásért folyó küzdelemhez. Csak az örökrangadó iránti tisztelet nem mondat velünk fix 2-est, és ezt a faktort nem tanácsos lebecsülni a zöldek oldalán sem, de a Fradinál jobban ezt senki nem tudhatja.

HSC Csíkszereda–Érsekújvár 2-1

   

Nehezen tudta hozni a rangadót a meccs egyharmadát emberelőnyben töltő HSC Csíkszereda, de az utolsó percekre sikerült felőrölni az ebben elfáradó vendégek ellenállását, ezzel értékes 3 pont jutott a csíkiaknak.

Elképesztő kiállításcunami sújtotta az Érsekújvárt a találkozó kezdetén. A 4. perc elejétől a 18. perc elejéig apróbb megszakításokkal végig emberhátrányban játszott Ladislav Lubina csapata, de a HSC Csíkszereda nem tudott élni a majd kilenc percnyi létszámfölényes játék által kínált alkalmakkal. Nem is csoda, hogy az első játékrész felét emberhátrányban töltő Érsekújvár alig jutott lövésig.

A szünet után kicsit lenyugodtak a kedélyek, az első kisbüntetésre a 29. percig kellett várni, a változatosság kedvéért ezt is vendégjátékos kapta, és ebből sem született hazai gól. A jég félidő után tört meg, előbb Szőcs Szabolcs, kicsivel később pedig Bíró Ottó szedett össze kisbüntetéseket. Szőcsét még kihagyta az új helyzethez nehezen alkalmazkodó vendégcsapat, de Bíró első kiállításából 4 másodperc alatt gólt szerzett, Pavesic volt eredményes, a gólpasszt a nemrég igazolt Frolik adta.

A második szünet után ugyanő mehetett 2 perces pihenőre, és a sokadik emberelőnyét immár belőtte a Szereda. Góga és az új fiú Curilla átadásából Novak szerzett gólt. Ebben a szellemben folytatódott tovább is a mérkőzés, ismét sorban ültek ki a büntetőpadra a vendégjátékosok, de még egy mintegy egy perces kettős hátrányt is kivédekeztek. mígnem elérkezett a meccs utolsó két perce. Ekkor elcserélte magát Lubina mester csapata, és a mérkőzés 12. csíkszeredai emberelőnyét ismét Vaclav Novak lőtte be. A gólpasszt ezúttal Hruby és Góga adta. A végén még megpróbálta lehozni Chovant Lubina, de nem sikerült egyenlíteni, a HSC 3 pontot szerzett.

Nagyon görcsösen játszottunk

   

Vezetőedzői mérlegek a Csíkszereda–Éreskújvár meccs után

Gál Sándor, vezetőedző, HSC Csíkszereda: „Megérdemeltük a győzelmet. Ami nem ment az utóbbi időben, és ezen a találkozón sem, az emberelőnyös játék, abból nyertük meg a meccset. Most kell pihenjünk. Nagy volt a nyomás rajtunk. Ebből kifolyólag nagyon görcsösen játszottunk.”

Ladislav Lubina, vezetőedző, HC Nové Zámky: „Jó meccset játszottunk. A sok kiállítás miatt veszítettük el a találkozót. Az első harmadban több mint tíz percet játszottunk hátrányban, ami sokat kivett a csapatból. Két buta hibát követtünk el sorcserénél, ami megbosszulta magát. Nem figyeltünk a védelemben úgy ahogy kellett volna. A mérkőzés minőségére kihatott az is, hogy rossz volt a jég.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1050 néző. Játékvezetők: Iliescu, Gergely, Mathe, Trandafir.
Kozuch: 96,3% (Ruczuj)
K
Chovan: 94,7% (Krajcovic)
Hruby, Góga, Curilla, Becze, Novák
1
Kowalczyk, Siska, Dubec Marek, Uram, Frolík
Flinta, Papp, Moldován, Molnár Zs., Szőcs
2
Sucharda, Hrudík, Weissmann, Caladi, Polcík
Bors, Nagy, Molnár Z., Mihály, Farkas
3
Zajac, Pavesic, Korytko, Stefanka O., Púchovsky
Adorján, Bíró T., Péter, Bíró O., Gecse
4
Král, Ruzicka, Uhnák
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 36:03 NZÁ PP Pavesic Frolík
1-1 42:33 SCC PP Novák Curilla Góga
2-1 58:53 SCC PP Novák Hruby Góga
38 Kapura lövések száma 27
8 Kiállításpercek 32

A HSC–Érsekújvár képei

 

csíkszeredaiak vasárnapi diadala nyolc képben. Pál Zoltán teljes galériája itt található.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum