Tisza Volán?Beostar 3-2

   

A szegediek büntetőkkel nyerték meg első szerb bajnokijukat a fiatalokból álló HK Beostar ellen.

Már a 48. másodpercben vezetést szereztek a vendégek, miután két kimaradt szegedi lehetőség után az első kontrából betaláltak. A folytatásban a Szeged dominált, a belgrádiak pedig a kontrákra építettek, a 7. percben egy szegedi kiugrás során az UTE-tól a napokban távozott Ódry már elhúzta a kapus mellett, ám Stepanovic hihetetlen mozdulattal átért és védett.  A mérkőzés első emberelőnye során a Tisza Volán felállt öt a négy ellen, ám mindegyik lövést védte a vendégkapus. Muzsik Norbert kiállítását viszont kegyetlenül kihasználták a belgrádiak, így már két góllal vezettek. A következő szegedi emberelőny is kihasználatlanul maradt, amitől tanácstalanok lettek a hazaiak, a vendégek pedig kapuvasat lőttek. Nem sokkal később Novakovic újra kiállt, ám újfent nem született magyar gól.

A második harmad elején kihagyott egy újabb előnyt a Szeged, majd kivédeztek egyet Molnár Ádám kiállítása nyomán. A 27. és a 28. percben újabb kapuvasat lőttek a vendégek, ami után viszont megszületett az első szegedi gól. Egy kiugrás során Ambrus András passzát Rózsahegyi Ádám lőtte be. A gól után felállt öt az ötre a hazai csapat, ám elcserélték magukat, hatan voltak a jégen, így újabb vendégelőny következett. A kivédekezett hátrány után ismét átvették a játék irányítását a szegediek. Egy belgrádi kontra során aztán Hídvégi kapott kisbüntetést. Őt egy perccel később egy vendégjátékos is követte. A folytatásban is a Szeged határozta meg, mi történjen a jégen, a 40. percben viszont rosszul cseréltek a tiszapartiak, így a kiállításából visszatérő belgrádi csatár egy az egyben vezethette a kapura a korongot, ám Balázs Csongor védett.

A harmadik harmad elején egy percig kettős előnyben játszhattak a szerbek Muzsik és Varga kiállítása után, amit sikerült kivédekezni. Nem sokkal később egy kapu előtti kavarodás után durva játékért Muzsik ment ki harmadjára, ezt is sikerült megúszni. A harmad közepénél másfél percig négy a háromra játszhatott a Tisza Volán. Ez a lehetőség kihasználatlan maradt, viszont Nikolic tíz perc fegyelmit kapott reklamálásért. Az 52. percben a játékvezető egy újabb belgrádit szórt ki, aki ráütött a kapus kezére védés után. A korábbiakhoz hasonlóan Stepanovic megint nagyokat védett. Az 55. percben végre góllá érett a szegedi nyomás. Kis Attila alapvonali passzát a kapu elé érkező Ódry értékesítette. Érett a harmadik szegedi találat, az 58. percben Kalocsa László időt kért. Hiába nyomott tovább a Tisza Volán a fáradó Beostar ellen, nem született gól, hosszabbítás következett.

A ráadásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A nagyobb bravúrokat Balázs Csongornak kellett bemutatnia, de szerencsére gól nem esett. A büntetőknél Molnár Ádám és Ódry is betalált, míg Balázs Csongor mindent védett, így 3-2-es szegedi siker született 800 néző előtt.

Tisza Volán Szeged: Balázs Csongor (Kormos Tamás) ? Szabó Dávid, Lippai Balázs, Varga Dávid, Ódry Tamás, Ambrus András, Muzsik Norbert, Maslac Michael, Egyed Máté, Molnár Ádám, Rózsahegyi Ádám, Hídvégi Róbert, Barcsik Gergely, Kis Attila, Magosi Erik.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum