Új helyen az MSG?

 

Hiába a hároméves egymilliárd dolláros felújítás, lehet hogy tíz év múlva új helyre költözik a világ leghíresebb csarnoka, a Madison Square Garden.

A számtalan sport, kulturális, művészeti és zenei eseménynek otthont adó Gardent három évvel ezelőtt kezdték el felújítani. A projektbe egymilliárd dollárt fektettek, ám könnyen elképzelhető, hogy a befektetett pénzért csak tíz évig marad eredeti helyén az MSG. Csütörtökön este ugyanis a New York-i városi tanács 47:1 arányban úgy döntött, hogy még egy évtizedig meghosszabbítja a csarnok különleges működési engedélyét, ám ezen idő alatt ki kell dolgozni azt a tervet, hogy hová és mennyiből lehetne áttelepíteni a legendás csarnokot.

Madison-Square-Garden

A világ leghíresebb arénája jelenleg a Pennsylvania Plazán áll a Nyolcadik sugárút és a 33. utca kereszteződésében, egy hatalmas telken. A terület magába foglalja a legendás Penn State vasút- és autóbuszpályaudvart is, amely a Garden alatt fekszik. A hatalmas forgalom és az elavultság miatt mind az aréna, mind a pályaudvar átépítésre, illetve folyamatos felújításra szorult és szorul. Az 1968-as megnyitása óta már kétszer kellett évekig renoválni.

Az egyre növekvő forgalom miatt mindkettőnek már a 21. századi igényeket kell kielégítenie, ami egyre nehezebben megy. Nyilván nem örül ennek mindenki, többek között a szurkolók és James Dolan sem, az MSG vezérigazgatója, aki egyelőre csak annyit mondott, lehetséges, hogy teljes mértékben elutasítják a költözési tervet, de nem szeretne találgatásokba bocsátkozni addig, amíg meg nem ismeri a teljes projektet. Mindenesetre nehéz lenni elképzelni azt, hogy a Rangers és a Knicks máshol játszik, az pedig végképp rosszul hangzik, hogy Long Island Rangers vagy Queens Knicks.

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS