13-an kezdték meg a felkészülést Ljubljanában

 

Jég sincs, a tengerentúlról sem érkezett még meg mindenki és a Medvescakkal kötött megállapodás miatt sem teljesen világos még, milyen kerettel vág neki az Olimpija a következő szezonnak.

A hétfői első közös szárazedzésen így 13 szerződéssel rendelkező játékos jelent meg: a kapus Ales Sila, a védő Damjan Dervaric, Bostjan Groznik és Ziga Grahut, valamint a csatárok közül Ales Music, Andrej Hebar, Ken Ograjensek, Miha Verlic, Miha Pesjak, Gregor Koblar, Ziga Pesut, Jure Sotlar és Jaka Zdesar. Hozzájuk csatlakozott még két, egyelőre szerződés nélküli játékos, Anze Ropret és Matevz Erman. Két tengerentúli hokis még nem érkezett meg, a kapus Jerry Kunh hétfőn jön, a csatár Pascal Morencyt pedig csak a hét végére várják.

Jelenleg is folynak a tárgyalások a keret megerősítéséről. A szlovén játékosok közül Matej Hocevar, Jaka Ankerst és Igor Cvetek van szem előtt. Ők mindhárman az Olimpijában fejezték be a tavalyi szezont. Rajtuk kívül szó lehet még néhány tengerentúli játékos érkezéséről, illetve a mára már 30 fősre duzzadt zágrábi KHL-csapattal kötött együttműködési megállapodás értelmében további játékosokról. Az ő számuk és kilétük egyelőre nem tisztázott. Az alacsony létszám mellett tovább nehezíti a megfelelő edzésmunka elvégzését, hogy egyelőre nincs jég a Hala Tivoliban, és a kosárlabda-Eb miatt elképzelhető, hogy egészen szeptember közepéig-végéig nem is lesz.

Minderről a csapat edzője, Bojan Zajc a következőképpen nyilatkozott: “A keret egyelőre készen áll, rengeteg fiatal játékosunk van, akik egészen biztosan nem fognak panaszkodni a kevés jégidőre. A jelenlegi helyzetben az is elképzelhető, hogy további fiatal játékosok bevetésére is sor kerül. Nagyon nehéz körülmények között készülünk, délelőttönként a Tivoliban van szárazedzésünk, délután pedig elutazunk Mariborba, hogy jégen is készülhessünk.”

A fiatal keret előnyeiről és hátrányairól polemizált a csapat egyik legtapasztaltabb játékosa, Damjan Dervaric is: “Idén nagyon fiatal csapatunk lesz, ami egyfelől jó dolog, hiszen bizonyíthatnak. Másfelől azonban tudjuk, hogy kevésbé leszünk versenyképesek, bár tudom, hogy a vezetőink tárgyalnak légiósok szerződtetéséről. Ha külföldről sikerülne kicsit megerősíteni ezt a csapatot, akkor viszont pariban lehetnénk a többiekkel.”

Az edzői stábot továbbra is a csapat egykori kiváló csatára, Bojan Zajc vezeti, két segítője pedig Andrej Hocevar és Ivo Jan. A szezon kezdetéig nyolc felkészülési mérkőzést játszanak, az elsőt augusztus 7-én, a Medvescakkal, addigra reményeik szerint a tárgyalások is lezárulnak a játékosok kölcsönadásának feltételeiről.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum