A Bolzano mehet az EBEL-be

   

Újra 12 csapatos lehet az osztrák bázisú liga. Az olasz jégsport-szövetség (FISG) és a liga (LIHG) szerdán megállapodott abban, hogy nem gördítenek akadályt a Bolzano távozása elé. Update: A Bolzano elnöke Ausztriába utazott a szerződés aláírására, már a héten meglehet a 12 csapatos menetrend.

Giancarlo Bolognini, a FISG és Tommaso Teofoli, az LIHG elnöke az előzmények alapján ? a két szervezet nagyjából 5 éve folyamatosan tiltakozik a Bolzano távozása ellen, és eddig mindannyiszor ellehetetlenítette azt ? meglepő nyilatkozatot adott a döntést követően: “A HC Bolzano EBEL-részvétele nem csak egy klub, hanem az egész olasz jégkorongsport számára nagyszerű lehetőség.” Mindez azt sugallja, hogy a jövőben még szorosabb együttműködés alakulhat ki a két ország elitbajnoksága között.

Ez a lépés még nem jelenti automatikusan azt, hogy az EBEL a 2013/14-es szezonban 12 csapatosra bővül, hiszen a felvételről nem érkezett még híradás. Ugyanakkor aligha kétséges, hogy a háttérben már korábban megszületett a megállapodás.

Update: A sportnews.bz híre szerint a klub ügyvezetője, Dieter Knoll már úton is van Ausztriába, hogy Feichtinger ligaelnökkel tisztázza a részvétellel kapcsolatos kérdéseket és aláírja a szerződést a klub EBEL-részvételéről. Ennek alapján az várható, hogy a Bolzano felvételéről már nem szükséges külön szavazni a ligában. Mint a cikk fogalmaz, a liga 12 csapatra elkészített naptára még ezen a héten napvilágra kerül.

Az olasz szövetség és a liga álláspontja 180 fokos fordulatot vett az előző évehez képest. “Az olasz jégsport-szövetség úgy döntött, hogy megadja az engedélyt a Bolzano EBEL-szerepléséhez, mert ez az egész olasz jégkorongsportot fel tudja pörgetni ? mondta Bolognini FISG-elnök. ? Óriási esély ez az olasz jéghokinak. A klubjaink sok problémával küzdenek, amely a gazdasági válságra is visszavezethető. A ligával sok kérdésről tárgyaltunk. Itt az idő, hogy új élet költözzön a teljes olasz jégkorongsportba. Sokkal több figyelmet kell fordítanunk a kommunikációra és a marketingre. Ezek mellett szükség van a klubok közti együttműködés erősítésére is. Nagyon fontos, hogy a Bolzano a továbbiakban is támogassa az olasz jégkorongsportot. Ugyancsak remélem, hogy azok az A2-ligás klubok, amelyek mostantól az INL-ben is részt vesznek, le tudják szüretelni ennek a gyümölcseit, és ezzel ugyancsak tovább segítik az olasz jégkorongsportot.” Bolognini és Knoll hétfőn találkozik legközelebb, többek között azért, hogy a Bolzano hazai szerepvállalásáról egyeztessenek.

A liga elnöke, Tommaso Teofili így fogalmazott: “A szövetség és a liga azonos nézeteket vallott a Bolzano EBEL-szereplésével kapcsolatban. Ez egy óriási lehetőség a dél-tiroli klubnak, ugyanakkor egyben az egész olasz jégkorongsportnak is, hogy láthatóbbá váljon. Az Elite Liga el fog indulni, és a szövetséggel közösen keressük a megoldásokat arra, hogy minden problémát megoldjunk. Remélem, hogy a Fassa és az Alleghe is el tud indulni. Nagyon fontos lenne, hogy mindkét klub részt  vegyen a következő szezon mérkőzésein.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum