Botrányosan viselkedtek az észtek a vb-n

 

Hat észt játékost tiltottak el a válogatottságtól.

Nem elég, hogy Észtország nyeretlenül esett ki a divízió 1/B csoportból, az utolsó mérkőzésük és a hazatérés is dicstelenre sikeredett. Az utolsó mérkőzés második felében brutális verést kaptak a vetélytárs litvánoktól, de ekkor már közel sem teljes kerettel álltak ki. A Románia elleni mérkőzés éjszakáján ugyanis többen is hajnali háromkor keveredtek haza a csapatszállásra, ráadásul ittasan, hölgyvendégek társaságában.

Büntetésül több játékost nem is neveztek a hátralevő mérkőzésekre, köztük Maxim Ivanovot, aki ? miután így nem volt, mire készüljön ? a maradék időt is italozással töltötte. Mindezt megfejelte azzal is, hogy néhány társával együtt a hazaúton úgy lerészegedett, hogy a repülőgépet sem tudta elhagyni, majd később a tranzit területen kellett erőt gyűjtenie a hazaút utolsó szakaszához.

Az elázott csapat megszólalásra késztette a szövetség vezetőit is. Jaan Mölder, a szövetség elnöke vizsgálatot és büntetéseket helyezett kilátásba. A döntés meg is született, az észt jégkorongszövetség Maxim Ivanovot 2, Szergej Ivanovot, Szergej Novikovot, Artyom Rumjancevet, Anatolij Jakovlevet és Filip Svarogint 1-1 évre függesztette fel.

A játékostársak is elítélték az italozók viselkedését, a hírek szerint a csapatban nagy volt a feszültség azok között, akik ittak és azok között, akik hazájukat szerették volna méltó módon képviselni. Az észt hoki jelenlegi legnagyobb ígérete, az SM-Liigás Espoo Bluesban játszó Robert Rooba ? aki 16 éves kora óta felnőtt vb-kre jár ? például ezt mondta: “Egy olyan csapatban, mint ez volt, egyáltalán nem akarok játszani többé.”

Cimkék: , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS