Visszatér az alpesi liga?

 

Véget ért az INL, bajnokot avattak az osztrák másodosztály romjain létrehozott osztrák-szlovén projektben. A győzelmet óriási meglepetésre a Nationalliga korábbi lesajnált szegénygyereke, a Bregenzerwald nyerte, a döntőben a Slavija Ljubljanát verve. Ennél is jóval érdekesebb, hogy milyen tervek körvonalazódnak a következő szezonra.

Az osztrák klubok közül mindenki jelezte érdeklődését. Felmerült, hogy esetleg a harmadik vonalból érkezhet még a Kitzbüchel, de ez nem biztos. A most véget ért bajnoki szezonban szerteszét játszó szlovének ismét egyesítik erőiket, a szövetség honlapján megjelent információ szerint összesen 5 csapat, a Kranj és a Slavija mellett a mladi Jesenice, a Maribor és a Celje indulna. Az igazi nagy durranást azonban az olasz serie A2 kollektív érdeklődése jelenti. A kizárólag dél-tiroli csapatokat tömörítő liga tagjai szeretnének kilépni a nemzetközi küzdőtérre, több nézőt és bevételt remélve ettől.

Az Inter-National League pont kapóra is jön ehhez, szinte minden lehetséges ellenfél a közeli szomszédban van. Ezzel immáron egy szinttel lejjebb, de újra létrejönne az eredeti Alpesi Liga, osztrák, olasz és szlovén csapatokkal. A legfőbb akadálynak az olasz szövetség tűnt, amely eddig minden hasonló törekvést letört, védve a hazai bajnokságot. Úgy tűnik, a teljes liga exportja még számukra is vállalható lenne. Mivel így nem lenne kimaradó csapat, a testület késznek mutatkozik a tárgyalásokra. A legfontosabb feltétel, hogy az INL mellett a Serie A2 meg kell maradjon, azaz a nemzetközi szereplés mellett hazai pontvadászatot is kell tartani. Ha a teljes Serie A2 mehetne az INL-be, akkor talán ez is megoldható lenne.

Cimkék: , , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS