Fehérvár?Miskolc 4-0

   

Keményen beleállt a Miskolc a Magyar Kupa döntőjébe, és bár kétségessé nem tudta tenni a mérkőzés kimenetelét, egyáltalán nem adta olcsón a bőrét. Fehérvári támadásokal kezdődött a találkozó, látszott, hogy a Miskolc fel akarta venni a tempót, de az is látszott, hogy ehhez azért idő kell. Nem is véletlen, hogy a fehérváriak jóval többször veszélyeztettek. Két alkalommal, előbb Hetényi, majd Banham góljánál tehetetlennek is bizonyult a miskolci védelem. Az első gólnál Novak passzolt egy remek cselsorozat után a fiatal védőhöz, aki középtávolról lőtt nagy gólt Budainak, aki elől Hajós takarta ügyesen a kilátást.

A 16. percben Banham vette le remekül a levegőből Metcalfe korongját, ezzel méteres előnyre tett szert. Két lépés után a rátámadó védő takarásából lőtt nagy gólt. Parádés egyéni teljesítmény volt.

A második harmadra rendkívül elszánt hazai csapat jött ki. Helyzeteket alakított ki, lövésekkel tette próbára Bálizs figyelmét, de egy kísérlet sem járt sikerrel. Egyenrangú ellenfél volt ebben a periódusban a Miskolc, ami akkor is szép teljesítmény, ha esetleg a fehérváriak vissza is vettek volna a tempóból. Kérdés volt, meddig tudják ezt bírni az alacsonyabb sebességhez szokott hazaiak. A második szünetig szerencsére nem látszott rajtuk a fáradtság, élvezhető mérkőzést láthatott az 1400 néző.

Az utolsó szünetet követően támadólag lépett fel a Fehérvár, Kovács Csaba kapu előtti keresztpasszát Sofron lőtte el kapásból. Budai résen volt, de a pakk a mamutjai között átcsúszott, Gőz már csak a gólvonal mögül tudta kihúzni. Eldőlt a meccs, de nem lankadtak a felek, a Miskolc szemmel láthatóan a becsületgólért hajtott, Bálizs viszont minden kísérletet lefülelt. Nem így a túloldalon Budai Krisztián, akit a vendégek próbálkozásai keményebb próba elé állítottak. Egy ilyen alkalommal Mihály Árpád találta meg az egyetlen rést a kapu felé, remek csuklóval, keményen lőtt a keresztvas alá, a miskolci hálóőrnek esélye sem volt hárítani. Ezzel alakult ki a 4-0 arányú végeredmény, a Fehérvár győzelmével kilencedik alkalommal lett kupagyőztes, ezzel beérte az újpestieket.

A Magyar Kupa legjobb csatára Frank Banham lett, a legjobb védő Victor Lindgre, a legjobb kapus pedig Budai Krisztián. A magyar jégkorong 2012-13-as idényéből már csak egyetlen dolog van hátra, ám az annál fontosabb: április közepén jön a divízió 1-es világbajnokság, amelyre a közvetlen felkészülést húsvét után kezdik meg Rich Chernomaz vezetésével a játékosok.

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: “Nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogy játszott. Megalkuvás nélkül küzdöttünk egy magasabban jegyzett csapattal szemben, és úgy gondolom, hogy fantasztikus szurkolóink a szezon talán legjobb meccsét láthatták. Csak azt sajnálom, hogy a gól nem jött össze nekünk.”

Rich Chernomaz, Sapa Fehérvár AV19: “Tudtam, hogy keményebb meccs lesz ez, mint a tegnapi, mert a Miskolc egy fiatalabb csapat. Így is történt, ellenfelünk nagyon sokáig jól tartotta magát, remekül játszott. Örülök a kupagyőzelemnek.”

 

SAPA Fehérvár AV19

4-0 (2-0, 0-0, 2-0)

Miskolci Jegesmedvék

Magyar Kupa, Miskolc, 1400 néző. Játékvezetők: Kincses G., Haszonits M., Pálkövi B., Soós D.
Bálizs K Budai (Gyenes)
Pratt, Durco, Bailey, Metcalfe, Banham 1 Szirányi B., Hegyi Á., Láda B., Fodor Sz., Nagy G.
Horváth A., Sille, Sofron, Kovács Cs., Vas M. 2 Cowan, Atkinson, Saluga, Dubek, Tóth A.
Pozsgai, Tokaji, Benk, Mihály Á., Sikorcin 3 Gőz, Rafaj, Nagy K., Szilágyi, Smith
Orbán, Hetényi P., Hajós, Novak, Magosi 4 Ritó, Miskolczi
Rich Chernomaz E Tim Kehler
Gólok Idő Típus Gól Passz Passz
1-0 06:18 Hajós Novak
2-0 15:57 Banham Metcalfe Orbán
3-0 41:10 Sofron Kovács Cs. Vas M.
4-0 53:33 Mihály Á. Tokaji
34 Kapura lövések száma 25
8 Kiállításpercek 8

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum