Horvát tehetség a szlovák válogatottban

   

Az ifjúsági világbajnokságra készülő szlovák válogatott bő keretében egy meglepő névvel is találkozhatunk. Mislav Rosandic Zágrábban született, ott is kezdte a jégkorongot. Nyolcadikos korában sok társához hasonlóan Szlovákiába ment jégkorongozni tanulni. Luka Markoviccsal, aki most a Dukla Trencinben játszik, és Mate Tomljenoviccsal együtt, aki most a Medvescak EBEL- és EBYSL-keretében játszik, Dubnicába került.

Rosandic különleges elbánásban a szükséges nyolc év helyett négy év Szlovákiában tartózkodást követően a horvát mellé szlovák állampolgárságot is szerzett, és mivel teljesítményével kivívta a szlovák utánpótlás vezetőinek figyelmét, így meghívást kapott az ifiválogatottba. A fiatal játékos csatárként kezdte pályafutását, ám jelenlegi klubjában, a Besztercebányában és a szlovák válogatottban is védőként számítanak a most 17 éves, rendkívül tehetséges játékosra. Első meccseit az ősszel Bobrujszkban játszotta szlovák nemzeti mezben.

Rosandic az első a külföldön játszó horvátok közül, aki nem a horvát válogatottat választotta, de rajta kívül is sokan játszanak a fiatal horvát játékosok közül külföldön, ami valószínűleg a meglepően jó junior világbajnoki szereplésük egyik fő oka volt eddig. Alább találják a külföldön játszó horvát fiatalok valószínűleg nem teljes listáját.

Ausztria
Jurica Bednjanec
Fran Gjoni
Marko Šakić
Karlo Škec
Luka Vukoja

Kanada/USA
Filip Ćurković
Ivan Delić
Dino Gombar
Janko Supih Kvaternik

Csehország
Viktor Cerinski
Robert Cerovečki
Ivan Puzić

Finnország
Borna Rendulić

Németország
Philip Dretar
Tommy Raknić

Magyarország
Večaj Dominik

Szlovákia
Dominik Kanaet
Luka Marković
Vito Nikolić
Mislav Rosandić
Vilim Rosandić
Borna Šilović
Andrej Vasiljević

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS