Presztízsrangadó Csíkszeredában

   

Újpest elleni győzelmével és azzal, hogy Érsekújváron vetélytársak meccseltek egymással, kicsit javított pozícióin a HSC Csíkszereda a Mol Liga alapszakaszában, de ahhoz, hogy ez valamit is érjen, vasárnap délután újabb pontokat kellene szerezniük a csíkiaknak a toronymagas listaveztő Dab.Docler ellen. Annál is inkább, mert pénteken a nagy rivális Brassó teltházas meccsen szerzett két pontot a dunaújvárosiaktól. A feladat nem lehetetlen, hiszen a HSC a szezonban már kétszer is legyőzte Stephan Lundh tanítványait, akik viszont szeretnék a kölcsönt visszaadni. A meccset Magyarországon és Romániában is élőben lehet követni a televízióban.

“Elégedett voltam a játékunkkal pénteken – mondta blogunknak Timo Lahtinen, a HSC Csíkszereda edzője – egész jól játszottunk, habár úgy éreztem, hogy az újpestiek viszont nem voltak igazán jó formában. Sajnos néhány játékosunk megsérült, mások pedig betegeskednek, az egész társaságon influenzajárvány söpört végig. Jellemző, hogy míg a múlt héten öt sornyi játékossal edzhettem, mára csak három sornyian maradtak. Hogy holnap ki fog tudni játszani, azt épp ezért egyelőre nem tudom megmondani. Nagyon fontos mérkőzést játszunk vasárnap, a Mol Liga jelenlegi legjobb csapata látogat hozzánk. Nagyon fontos lenne a pontszerzés, ami idén már többször is sikerült, így abban bízom, hogy a nehézségeink ellenére újból mi lehetünk a jobbak. Bízom benne, hogy nagyon sokan jönnek ki a mérkőzésre, hogy szurkolásukkal segítsenek nekünk.”

“Nyerni készülünk a HSC Csíkszereda ellen – kezdte Szilassy Zoltán, a Dab.Docler edzője – annál is inkább, mert pénteken sajnos nem sikerült a győzelem. Egálszagú meccs volt, de mindkét kapus remekül védett, a Brassó kapufákat is lőtt, mi meg ordító helyzeteket hagytunk ki. A teljesítményünkkel nem voltunk elégedetlenek, csak a győzelem hiányzott. A Brassó erős csapat, ha teljes a kerete, akkor a legjobbak közé tartozik. Vasárnap is kemény csatára számítunk, a HSC nyilván mindent meg fog tenni ellenünk. Remek hazai játékosok, nagyon jó légiósok játszanak náluk, ráadásul összeszokott csapatról van szó. Újabb sérültünk nincs, de betegségek továbbra is felütik a fejüket, most éppen Vaszjunyin gyengélkedik. Szombaton egy könnyű, átmozgató edzést tartottunk, várjuk a mérkőzét.”

HSC Csíkszereda–Dab.Docler 3-1

   

Rendkívül okosan és hatékonyan játszó Csíkszereda győzte le a rendkívül gyengén és bután játszó Dab.Doclert vasárnap délután. Nem sokáig tartott a kezdeti erőfelmérés, amelyben a Dab.Docler volt kicsit meggyőzőbb. A HSC hamar a vendégek fölé kerekedett, amiben sokat segített nekik az is, hogy a dunaújvárosi játékosok nagyon sokat bizonytalankodtak, rosszul passzoltak, így támadásaik rendre korán elhaltak. A HSC jól élt a megszerzett korongokkal, hamar felért a kapu elé, és rendszeresen jó lövésekkel fejezte be az akciókat. A fáradozások hamar eredménnyel jártak. A 10. percben egy dunaújvárosi támadásnál a kék vonalnál álló védőtől korongot szereztek a szeredaiak, Hurtaj végigkorcsolyázott a kapott pakkal és Kiss Tamás alatt a hálóba lőtt. Nem egészen másfél perccel később a Kiss Ákos kiállítása miatti előnyben Góga kapta üresen a korongot a kapuval szemben, és magabiztosan varrta fel a felső sarokba.

A második harmadban sem változott a játék képe, a dunaújvárosiak minden lehetőségüket kihagyták, a csíkiak viszont egy kapu mögül visszatett korongból Molnár Zsolt révén tovább tudták növelni az előnyüket. Próbálkozott a Dunaújváros, a mezőnyben sikerült is felvenniük a ritmust, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk, Kozuch mindent védett.

A harmadik harmad elején röpködtek a kisbüntetések, nagyon sok volt a játékmegszakítás. Amikor éppen a vendégek kerültek 4 a 3 elleni emberelőnybe, egy hátra, középre adott korongot Lindgren ütött be, meglett a szépítés. Ennél többre azonban nem tellett, többek között azért, mert a dunaújvárosiak a saját dolgukat nehezítették meg felesleges szabálytalanságokkal. 80 másodperccel a meccs vége előtt Stephan Lundh időt kért és lehozta Kiss Tamást, de gólt nem sikerült lőni így sem, ellenben két kiállítást összeszedtek még a vendégek. A lefújás után Tőkési is végleges kiállítást kapott, így ő a következő két mérkőzést biztosan kihagyja. A HSC Csíkszereda teljesen megérdemelten győzte le a listavezetőt, akinek nagyon rosszul sikerült a túrája, a remélt hat pontból csak egyet sikerült szereznie.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1350 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Redai, Keresztes.
Kozuch: 97,1% (Ruczuj)
K
Kiss T.: 91,4% (Kéri)
Papp Sz., Góga, Novák, Hurtaj Lubomir, Mihály
1
Lindgren, Kiss D., Szappanos, Galanisz, Azari
Molnár Sz., Kósa, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
2
Huba, Chvatal, Vaszjunyin, Somogyi, Kiss Á.
Adorján, Bors, Bíró T., Bíró O., Tranca
3
Hüffner, Erdélyi P., Pavuk, Peterdi, Gröschl
Flinta, Péter, Molnár Zsombor
4
Nagy R., Tőkési, Papp Cs., Szabados
Timo Lahtinen, Nagy Béla
E
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:42 SCC Hurtaj Lubomir Mihály
2-0 11:02 SCC PP Góga Novák Hurtaj Lubomir
3-0 25:59 SCC Molnár Zsolt Moldován Kósa
3-1 44:37 DAB PP Lindgren Galanisz
35 Kapura lövések száma 34
10 Kiállításpercek 45
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum