Bezárták a Flamaropol jégpályát

   

Komoly csapás a bukaresti jégkorongnak, elveszthetik az egyetlen fedett jégcsarnokot.Mint azt Carmen Tocala, a Nemzeti Ifjúsági és Sport Hatóság (ANST) elnöke szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, az egyetlen fővárosi létesítményt, a Mihai Flamaropol jégpályát üzemen kívül helyezték.

Ennek oka az, hogy a csarnok villanyszámlái nincsenek kifizetve. Mint Tocala elmondta, a pályát a Román Jégkorong Szövetség üzemelteti, nem az ANST. Mint a sebtében összehívott sajtótájékoztatóján elmondta, az ANST nem támogatja a teljesen elavult és lelakott, ráadásul drágán fenntartható létesítmény felújítását, újat szeretnének építeni helyette.

Mint elmondta, egy új, 8000 férőhelyes létesítményt szeretnének építeni helyette, amely egyszerre lenne a jégkorong és a korcsolyázás otthona. Az építés két-három évig tartana, arra azonban nem tért ki az elnök asszony, hogy addig mi történne a bukaresti hokival, amelynek a néhány éves jég nélküliség alighanem az átmeneti halálát jelentené. A 8 ezres jégcsarnok mellett továbbra sem tettek le az állami sportközpont területén egy 14 ezres multifunkciós aréna megépítéséről, amely kicsit távolabb, az ejtőernyős torony mellett kapna helyet.

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS