A New York Rangers az alapszakaszgyőztes

   

A Rangers története során negyedszer hódította el a Presidents’-trófeát. Történelmet írt Connor McDavid.

A Minnesota minden harmadban egyet lőtt Los Angelesben, Filip Gustavsson egészen az 55. percig hibátlanul védett, ennyi pedig elég is volt a Wildnak, hogy elhozza a pontokat a Crypto.com Arenából. A Minnesota számára már nem volt tétje a mérkőzésnek, a Los Angelesnek viszont igen, hiszen bebiztosíthatta volna a helyét a Pacific-csoport harmadik helyén. A vereséggel viszont a Vegasnak megvan az esélye, hogy megelőzze Kopitarékat, ami azt jelentené, hogy a Kings a második wild card-helyen végez, és a legjobb nyugati csapattal mérkőzne a rájátszás első körében.

A New York Rangersnek a saját kezében volt a sorsa, ami azt jelentette, hogy ha bármilyen formában nyer az Ottawa ellen, akkor az alapszakasz első helyén végez. Nem is hagyták ki a ziccert Panarinék, sima 4-0-val léptek át a fővárosi gárdán. Az orosz szélső góllal és gólpasszal zárt, Igor Sesztyorkin pedig 26 védéssel szerezte meg idei negyedik shutoutját. A Rangers 55 győzelemmel és 114 ponttal zárta az alapszakaszt, mindkettő új franchise-rekord. A Presidents’ Trophy 1985-ös alapítása óta a New York negyedszer (1992, 1994, 2015) végzett az első helyen.

A Rangers városi riválisának, az Islandersnek is a saját kezében volt a sorsa a New Jersey otthonában: bármilyen győzelem a csoportrivális ellen matematikailag is a rájátszást jelentette. Akárcsak a Rangers, az Islanders sem hibázott, 4-1-es győzelemmel váltotta meg playoffbelépőjét. Az utolsó 8 mérkőzésén 15 pontot gyűjtő Isles legjobbja ezúttal az egyaránt góllal és gólpasszal záró Brock Nelson, Kyle Palmieri kettős volt.

Az Islanders győzelmével eldőlt, hogy keleten egyetlen kiadó hely maradt, amire a Detroit, Pittsburgh, Washington trió pályázik. A hármasból először a fővárosiak léptek jégre, és egy Bostoni elleni 2-0-s győzelemmel maradtak versenyben. A Capitals védelme ezen az estén fantasztikusan működött, amit jól mutat, hogy 16 lövésen tartották a Bruins csatársorát. A Caps sikerével az is eldőlt, hogy a Philadelphia biztosan nem lesz tagja a legjobb nyolcnak.

Másodikként a Detroit lépett jégre a Montreal ellen, a Red Wings pedig óriásit küzdve, 1-4-ről fordítva győzött a hirtelen halálban 5-4-re. A meccs két hőse Shayne Gostisbehere és Lucas Raymond voltak. A bekk az utolsó három találatban előkészítőként volt jelen, a csatár pedig egy perccel a befejezés előtt mentette hosszabbításra a meccset, hogy a ráadásban maga zárja le a találkozót.

Harmadikként a Pittsburgh játszott a Nashville ellen, és akárcsak két vetélytársa, ő is győzelemmel hagyta el a csarnokot. A Penguins negyedóra elteltével már kettővel ment, és ezt a különbséget a találkozó végégig meg is tartva végül 4-2-re győzött. Sidney Crosby és Erik Karlsson egy-egy gólt és gólpasszt tett a közösbe, Alex Nedeljkovic pedig 28 védést. Egy mérkőzéssel az alapszakasz befejezése előtt a Detroit, Pittsburgh, Washington hármasból a fővárosiak állnak a legjobban: 89 pontjuk van, ugyanannyi, mint a Detroitnak, viszont több a rendes játékidőben elért győzelmük, így egy esetleges pontegyenlőség esetén a Capitals lenne a nyolcadik. A Pittsburgh jelenleg 88 pontos, így Crosbyéknak szükségük volna az ellenfelek botlására is.

A Buffalo egy Tampában aratott 4-2-es győzelemmel búcsúzott az alapszakasztól. A Sabresben ezúttal Dylan Cozens vitte a prímet, aki egy gólpassz mellett kettőt vágott, a másodikat emberhátrányból. A Buffalo egymás után a 13. szezonban maradt le a rájátszásról, ami az NHL jelenlegi leghosszabb negatív sorozata.

Az Edmonton nem kegyelmezett a San Josénak, egy 9-2-es veréssel küldte nyári szünetre a kaliforniai gárdát. Az Oilers igazi erődemonstrációt tartott, hiszen úgy ütött kilencet, hogy az utolsó 25 percben már nem is ütött gólt. A hazaiaknál Adam Henrique, Dylan Holloway és Darnell Nurse is három pontot szerzett, a kalaplengetés mégis Connor McDavidnek jár, aki kiosztotta idei 100. gólpasszát, ez korábban csak a Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bobby Orr hármasnak sikerült. Érdekesség, hogy az NHL kanadai táblázatát vezető Nyikita Kucserov 99-nél jár, így a Lightning utolsó mérkőzésén ő is beléphet ebbe az elit társaságba. A San José veresége azt jelenti, hogy a Sharks végez az alapszakasz utolsó helyén, és a legjobb eséllyel pályázik majd a draftlottó első helyére.

mcdavid 100

NHL, április 15.:

Detroit–Montreal 5-4 h.

New Jersey–NY Islanders 1-4

Pittsburgh–Nashville 4-2

Tampa Bay–Buffalo 2-4

Washington–Boston 2-0

NY Rangers–Ottawa 4-0

Edmonton–San José 9-2

Los Angeles–Minnesota 1-3

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum