Sosem szabtak ekkora zakót Coloradóra

   

Az Avalanche-et hazai pályán ütötte ki a Winnipeg. A Dallas nyerte a Central-divíziót, 1000. mérkőzését játszotta Erik Karlsson.

A Rangers büntetőkkel verte az Islanderst 3-2-re, ezzel visszavágott a városi riválisának a négy nappal korábban elszenvedett vereségért. A Rangers legjobbja ezúttal is Artyemij Panarin volt, aki öt perccel a befejezés előtt kiharcolta a hosszabbítást, a rávezetések során pedig győztes gólt szerzett. Igor Sesztyorkin is kitett magáért: 34 lövést fogott és nemcsak a szétlövések során maradt érintetlen a kapuja, hanem a rendes játékidőben is, amikor hárította Brock Nelson büntetőjét. A Rangersnek ez volt az idei 54. győzelme, amivel új franchise – rekordot állított fel.

A Dallas hazai pályán győzött a Seattle ellen 3-1-re, ezzel pedig bebiztosította az első helyét a Central – csoport élén. A meccs főszereplője Miro Heiskanen és Jake Oettinger voltak: a finn bekk mindhárom találatban szerepet játszott, az amerikai hálóőr pedig alig több, mint öt percre volt a shutouttól. A Stars története során 11. alkalommal nyerte meg a csoportját és 2016 után először.

dallas central

A Winnipeg felmosta a jeget a hazai pályán játszó Coloradóval, amely története legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el. Az Avalanche 7-0-ra kapott ki, ekkora zakót pedig sohasem szabtak a denveri játékosokra, a jogelőd Quebecet is beleértve. Ugyanez a Winnipeg oldaláról nézve, a második legnagyobb siker vendégként: még a jogelőd Atlanta 9-0-ra győzött a Carolina otthonában 2005-ben. Ami a tegnapi mérkőzést illetti, itt a prímet az egyaránt három ponttal záró Sean Monahan, Josh Morrissey páros vitte, valamint a 30 védéssel és shutouttal záró Connor Hellebuyck.

A Florida a hirtelen halálban nyert a Buffalo ellen 3-2-re. Az Amerant Bank Arenában nagyon bekezdtek a csapatok, hiszen a tizedik percben már 2-2 volt az állás. Innentől kezdve viszont Szergej Bobrovszkij és Ukko-Pekka Luukkonen került a középpontba, akik minden kísérletet hárítottak egészen a 64. percig, amikor is Sam Reinhart gólja lezárta a meccset. A 27 lövést hárító Bobnak ez volt karrierje 700. mérkőzése.

A Philadelphia – New Jersey összecsapást egyetlen egy gól döntötte el, amit a hazai szurkolók nagy örömére Travis Konecny lőtt éppen a meccs felénél emberhátrányban. A Philly csatárának ez volt az idei hatodik gólja hátrányban, amivel listavezető az NHL-ben.

A Boston gólzáporos meccsen győzött 6-4-re Pittsburghben. A meccs feléig nem született gól a PPG Paints Arenában, de ekkor a Bruins bő hat perc alatt négyet vágott. A Penguins ezután hiába kapaszkodott, nem tudta elkerülni a vereséget és véget ért a 10 meccses pontszerző sorozata. A vendégek minden gólját más – más lőtte és összesen 14 játékos szerzett pontot. A Penguins hátvédje, Erik Karlsson egy gólpasszal ünnepelte az 1000. mérkőzését.

GLFcIUbXgAAfzio

A Washington 4-2-re verte a Tampát és visszavette a rájátszást jelentő második wild card helyet. A Capital One Arenában a meccs 2-2 után dőlt el a harmadik harmad közepén John Carlson és Nic Dowd találataival. A győztes gólt szerző Carlsonnal ez volt a 150. találata a fővárosiak mezében, amivel megdöntötte Kevin Hatcher hátvédekre vonatkozó klubrekordját.

Az aktuális Original Six – rangadón a Detroit saját magának tette nehézzé a győzelmet Torontóban. A Red Wings az első harmad végén már 4-1-re vezetett, de ezután kényelmesen hátradőlt, ami majdnem megbosszulta magát. A Maple Leafs egyenlített, de a Detroit kapitánya, Dylan Larkin megmentette a csapatát és hosszabbításban bevitte a minden eldöntő találatot. A vendégek kapujában James Reimer 32 védéssel és győzelemmel ünnepelte a félezredik mérkőzését, a hazaiaknál pedig Auston Matthews meglőtte a 69. gólját, amivel 8 mérkőzésre nyújtotta a gólszerző sorozatát.

A hazai pályán játszó Ottawa négyszer is hátrányba került a Montreal ellen, ennek ellenére büntetőkkel nyerni tudott a rekordbajnok ellen. A Senators részéről Brady Tkachuk kétszer egyenlített, de ki kell emelni azt a Drake Bathersont is, aki két találatot készített elő, és a rávezetések során egyedüliként volt eredményes. Az Ottawának ez volt egyvégtében a kilencedik győzelme a Montreal ellen. Ilyen sorozatra csak egyszer volt képes a Sens, még 2009 és 2010 között, amikor zsinórban kilencszer győzött a Buffalo ellen.

A Nashville egy könnyed 6-4-es győzelemmel lépett át a Columbuson. A Predtors az első két felvonást egyaránt 3-1-re hozta, így az is belefért, hogy az utolsó 20 percben egy kicsit kiengedjen. A pontgyártásban Roman Josi járt az élen, aki ezúttal 2-2 góllal és gólpasszal járult hozzá a diadalhoz. A Predators kapitánya karrierje során nyolcadszor szerzett legalább négy pontot, amitől többet csak Erik Karlsson (10) tud felmutatni az aktív hátvédek között.

Egymás után a harmadik mérkőzését hagyta ki az Edmonton kapitánya, Connor McDavid,. Az Oilers a Vancouver látta vendégül és legjobb játékosa nélkül és sima 3-1-es vereséget szenvedett a csoportriválisától. A Canucks ebben az idényben mind a négy mérkőzését megnyerve besöpörte az alapszakaszt az Edmonton ellen, amire korábban csak egyszer, a 2014/15-ös évadban volt példa.

A Los Angeles hazai jégen 3-1-re verte az Anaheimet, ezzel visszavágott a négy nappal korábbi ugyanilyen arányban elszenvedett vereségért. A Kingsnek ez volt egymás után a nyolcadik hazai győzelme, amire legutóbb 2010 októbere és novembere között volt példa.

A már kiesett San José és Minnesota összecsapását a Wild nyerte 6-2-re Kaliforniában. A meccs 3-2-es Wild vezetés után dőlt el, amikor a vendégek bő két perc alatt hármat lőttek, amiből az első kettőt Kirill Kaprizov szerezte 47 szekundum különbséggel. Az orosz szélsőnek az első gólja az idei 18. emberelőnyös találata volt, amivel felülírta a korábban saját maga által tartott franchise-rekordot.

NHL, április 13.:

NY Rangers–NY Islanders 3-2 b.

Dallas–Seattle 3-1

Colorado–Winnipeg 0-7

Florida–Buffalo 3-2 h.

Philadelphia–New Jersey 1-0

Washington–Tampa Bay 4-2

Ottawa–Montreal 5-4 b.

Toronto–Detroit 4-5 h.

Nashville–Columbus 6-4

Pittsburgh–Boston 4-6

Edmonton–Vancouver 1-3

Los Angeles–Anaheim 3-1

San José–Minnesota 2-6

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum