1000. gólpasszát adta Sidney Crosby

   

Ezenfelül megszerezte az 1591. pontját, amivel belépett az NHL történetének tíz legjobb játékosa közé.

Keleten még két kiadó hely van a rájátszásra, amelyre öt csapat pályázik – a Washington, Philadelphia, Pittsburgh, Detroit, NY Islanders kvintett -, a csütörtöki játéknapon pedig mind az öt gárda jégre lépett. A sort a Washington nyitotta egy 4-2-es buffalói vereséggel, ami a hetedik zakója volt a legutóbbi nyolc mérkőzésen. A KeyBank Centerben a Sabres ütötte az első kettőt, és a vendégek ezután hiába szépítettek, a hazaiak egy duplával eldöntötték a meccset. Alekszandr Ovecskin kiosztotta karrierje 697. gólpasszát, amivel az orosz játékosok örökranglistáján feljött a második helyre Szergej Fjodorovot megelőzve. A lista élén Jevgenyij Malkin áll 796-tal.

A Washingtonhoz hasonlóan nem éppen bombaformában lévő, a legutóbbi nyolc mérkőzését elvesztő Philadelphia a New York Rangers vendége volt, és egy 4-1-es győzelemmel tett pontot kudarcsorozatára. A meccs hőse a két pontot szerző, és 32 találattal új egyéni rekordot felállító Travis Konecny, valamint a 24 lövést hárító Samuel Ersson volt.

Zsinórban a második, az utolsó négy mérkőzéséből harmadszor nem kapott gólt a Florida. A Panthers az előző találkozón az Ottawát nullázta le Anthony Stolarz jóvoltából, most pedig a Columbust Szergej Bobrovszkij révén. Az orosz hálóőr 25 lövést fogott, ezzel idei hatodik shutoutját szerezte, amivel megosztva az első helyen áll a Connor Ingram (Arizona), Tristan Jarry (Pittsburgh) párossal.

Élet-halál meccset rendeztek a PPG Paints Arenában, ahol a rájátszásra hajtó Pittsburgh a szintén a nyolcba kerülésért küzdő Detroitot fogadta. A négypontos mérkőzés nem is okozott csalódást, csak a hosszabbításban dőlt el a pontok sorsa. A Penguins végig irányította a meccset, kétszer kettővel is ment, de nem tudta lerázni a Red Wingst, amely háromszor is egyenlíteni tudott. A hazaiakat az együttesen nyolc egységig jutó Ryan Smith, Bryan Rust, Sidney Crosby duó húzta, amit a másik oldalról a mesterhármast szerző Lucas Raymond, valamint az összesen hat egységet összekaparó Dylan Larkin, Alex DeBrincat kettős ellensúlyozott. A rendes játékidő 5-5-re végződött, így jöhetett a ráadás, amit Erik Karlsson találata döntött el a fekete-sárgák javára. A győztes gólpassz Sidney Crosby nevéhez fűződött, stílusosan ünnepelte tehát 1000. asszisztját. A kanadai ikon 1269 mérkőzésen jutott el az ezres határig, ami a hetedik leggyorsabb volt Wayne Gretzky (645), Mario Lemieux (856), Paul Coffey (1105), Adam Oates (1174), Ron Francis (1235) és Marcel Dionne (1259) után. A Pittsburgh kapitánya mindemellett megszerezte az 1591. pontját, amivel az örökranglista 10. helyére lépett Phil Espositót megelőzve.

crosby top 10

A Toronto–New Jersey csata is 6-5-ös végeredménnyel zárult Scotiabank Arenában, a különbség mindössze annyi volt, hogy itt a Devils győzött a rendes játékidőben. A gólgyártásban a hazaiaknál kettőt vágott Auston Matthews és John Tavares is, a vendégeknél pedig Timo Meier és Jesper Bratt duplázott, sőt utóbbi játékos szerezte a győztes gólt alig több mint egy perccel a befejezés előtt. Matthews meglőtte a 366. találatát a Toronto mezében, ezzel a harmadik helyre lépett Dave Keont megelőzve. A lista első két helyén Mats Sundin (420) és Darryl Sittler (389) áll.

A már említett kvintettből az Islanders lépett jégre utolsóként, és egy Montreal elleni 3-2-es győzelemmel erősítette meg a helyét a Metro-csoport harmadik helyén. Az egymás után hatodik győzelmét szerző Islanders a rendes játékidőben kétszer egyenlített, a ráadás második percében pedig Kyle Palmieri révén a győzelmet is megszerezte. Három mérkőzéssel az alapszakasz vége elő az Isles előnye négy pont a Flyers, Capitals, Red Wings trió előtt, és három a Penguinsszel szemben.

A játéknap meglepetését az Ottawa szolgáltatta tampai sikerével. A Senators 3-2-re győzött rávezetések után, a győztes büntetőt Brady Tkachuk lőtte. A hazaiak mindkét góljában szerepet játszott Nyikita Kucserov, aki ezzel már 141 pontos, néggyel vezeti a liga kanadai táblázatát az őt üldöző Nathan MacKinnon előtt.

A Dallas azzal az eséllyel lépett jégre hazai pályán a Winnipeg ellen, hogy ha nyer, akkor az NHL-tabella első helyére léphet, a korábban vereséget szenvedő New York Rangerst megelőzve. A Jets viszont semmi lehetőséget sem adott vendéglátójának, és 3-0-s győzelemmel távozott az American Airlines Centerből. A meccs hőse Laurent Brossoit volt, aki 24 védéssel nullázta le a Nyugati konferencia legjobbját.

A hazai pályán játszó Seattle hiába nyerte a kapura lövéseket 50-23-ra a San José ellen, gyakorlatilag nem találta az utat Devin Cooley kapujához. Az újonc hálóőr a félszáz lövésből csupán egyet hibázott el, így 3-1-es győzelemhez segítette a Sharksot, amely fennállása során először győzött a Seattle csarnokában.

A Los Angeles gond nélkül lépett át a Calgaryn, és hivatalosan is biztosította helyét a rájátszásban. A Kings 4-1-re győzött a duplázó Viktor Arvidsson vezetésével. A vasak között Cam Talbotnak sem kellett élete játékát nyújtania: 49. percig hibátlanul védett, s mindössze 22 hárítás elég volt neki a győzelemhez.

NHL, április 11.:

Buffalo–Washington 4-2

Florida–Columbus 4-0

NY Rangers–Philadelphia 1-4

Pittsburgh–Detroit 6-5 h.

Tampa Bay–Ottawa 2-3 b.

Toronto–New Jersey 5-6

NY Islanders–Montreal 3-2 h.

Dallas–Winnipeg 0-3

Seattle–San José 1-3

Los Angeles–Calgary 4-1

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum