Nathan MacKinnon stílusosan ünnepelt

 

A Colorado csatára mesterhármast lőtt és megszerezte idei 50. gólját. A Montreal kilencet vágott, a Buffalo, New Jersey, Minnesota trió hivatalosan is búcsúzott a rájátszástól.

Ismét városi rangadót rendeztek New Yorkban, amit ezúttal a hazai jégen játszó Islanders nyert 4-2-re. Az Isles a 14. percben már hárommal ment és ezután a Rangers hiába jött vissza két emberelőnyös góllal, Anders Lee egy üres kapuba lőtt góllal bebiztosította az Islanders győzelmét. A zsinórban ötödik mérkőzését megnyerő hazaiak kapujában Szemjon Varlamov 32 lövést fogott.

A Carolina kihasználta a Rangers hibáját: Bostonban győzött 4-1-re és három pontra megközelítette az NHL-tabellát vezető manhattani alakulatot. Andrej Szvecsnyikov egy gólpassz mellett bődületes lacrosse-gólt szerzett, Jake Guentzel pedig egy újabb góllal folytatta a pontszerző sorozatát. A Pittsburghtől egy hónappal ezelőtt megszerzett szélső egymás után a hatodik meccsén szerzett pontot és a Hurricanesbe érkezése óta 15 mérkőzésen 22 pontot szerzett.

A Florida a Boston botlásából húzott hasznot és ugyanúgy három pontra csökkentette a hátrányát, mint a Carolina. A Panthers ehhez az Ottawát győzte le 2-0-ra, a 25 védést bemutató és idei második shutoutját szerző Anthony Stolarz vezetésével. A Florida mind a négy mérkőzését megnyerte ebben a szezonban a Senators ellen és az 1994/95-ös szezon után söpörte be az alapszakaszt a kanadaiakkal szemben.

A playoff szempontjából élet-halál meccset játszottak a Little Caesars Arenában, ahol a Detroit fogadta a Washingtont. A Red Wings végig elképesztő fölényben játszott, ám hiába volt hússzal több lövése, az összesen 43 védést bemutató Charlie Lindgren kapuját csak kettő másodperccel a befejezés előtt tudták bevenni. A 2-1-re nyerő Capitals győztes gólját Alekszandr Ovecskin lőtte, aki ezzel 18. alkalommal érte el a 30 gólos határt és ezzel megdöntötte a legendás Mike Gartner rekordját. A győzelemmel a Washington megelőzte a Detroitot és elfoglalta a második wild card-helyet keleten.

ovecskin 30

A Montreal kilencet ütve felmosta a jeget Philadelphiával. A Canadiens a meccs felénél még csak egy gólnál járt, de aztán jött egy szűk hétperces periódus, amikor a Canadiens ötöt pakolt be és elhúzott 6-0-ra. A Habs a befejező játékrészre sem állt le, de már nem nagyon védekezett, így legalább ezt az etapot kihozta egálra a Flyers. A meccs embere a 2022-es draft legelső választottja, Juraj Slafkovsky volt, aki az első mesterhármasát lőtte az NHL-ben.

A hazai pályán játszó New Jersey hiába vezetett féltávnál 2-1-re a Toronto ellen, nem bírta el a legjobb játékosának, Jack Hughesnak a hiányát. A Maple Leafs a meccs második felében négyet vágott és 5-2-es győzelemmel távozott a Hudson jobb oldaláról, ami azt jelenti, hogy a New Jersey matematikailag is lemarad a playoffról. Auston Matthews idei 66. gólját lőtte, ennyit pedig egyik játékos tud sem felmutatni egy szezonban, még Alekszandr Ovecskin sem. Sőt legutóbb Mario Lemeiux tudott legalább ennyit szerezni, még 1996-ban. A győzelemmel a Toronto nyolcadik csapatként érte el a 100 pontos határt.

A Buffalo 3-2-es vereséget szenvedett Dallasban, így a Sabres playoffálmai is véget értek. Joe Pavelski a mérkőzés derekán szerzett győztes gólt, az egymás után a nyolcadik mérkőzését megnyerő Jake Oettingernek pedig 19 védés is elég volt a sikerhez.

A Minnesota 5-2-re kikapott a csoportrivális Coloradótól, így csatlakozott a New Jersey, Buffalo kettőshöz: nem jutott be a rájátszásba. Az Avalache-t ezúttal is a négy pontig jutó Nathan MacKinnon, valamint a három egységgel záró Cale Makar húzta, akik mellé ezúttal Jonathan Drouin is fel tudott nőni, a maga három előkészítésével. MacKinnon a négy pontjából hármat gól formájában szerzett, és karrierje során először érte el a félszázas határt egy idényben.

A Tampa 5-2-re verte a Columbust, természetesen a Nyikita Kucserov, Steven Stamkos páros vezetésével. Az NHL kanadai táblázatát 139 egységgel vezető orosz szélső egymás után a negyedik mérkőzésen szerzett három pontot, ezúttal mindet előkészítés formájában. Stamkos neve mellé egy gólpassz és szezonbeli második mesterhármas került. Kucserovnak jelenleg 2 pont az előnye MacKinnon és 9 Connor McDavid előtt.

A hazai pályán játszó Nashville a hirtelen halálban vereséget szenvedett ugyan a Winnipegtől, ám az így megszerzett egy ponttal is biztosította a helyét nyugaton a legjobb nyolcban. A Predators végig nyomasztó fölényben játszott – amit jól szemléltet a 48-22-es lőlap –, de ez csak arra volt elég, hogy a hazaiak visszajöjjenek 1-3-ról a rendes játékidőben. A sok kihagyott helyzet a hirtelen halálban ütött vissza, amikor Kyle Connor verte be Mark Scheifele tökéletes passzát. A hazaiak kapitánya, Roman Josi kiosztotta idei 80. gólpasszát, ami az aktív hátvédek között csak az Erik Karlsson, Cale Makar kettősnek sikerült.

A Los Angeles azzal a tudattal lépett jégre Anaheimben, hogy ha nyer, akkor biztosan tagja a playoff mezőnyének. A Kings részélről az első lépés kudarcot vallott, ugyanis 3-1-es vereséggel távozott az állami rivális otthonából, ahol a 36 védést bemutató Lukas Dostal volt a legjobb.

A Climate Pledge Arenában Seattle egy teljesen tét nélküli mérkőzésen verte 5-0-ra az Arizonát. Philipp Grubauer 39 védéssel nullázott, Shane Wright pedig ismét gólt szerzett. A sokkal többre tartott csatár, aki a 2022-es draft negyedik választottja volt, az AHL-ből való felhívás óta négy mérkőzésen négyszer volt eredményes.

Tét nélküli mérkőzést rendeztek a SAP Centerben is, ahonnan a Calgary távozott 3-2-es győzelemmel. A Flames a rendes játékidőben ledolgozta a kétgólos hátrányát a San José ellen, majd a ráadásban Andrej Kuzmenko emberelőnyös góljával a plusz pontot is zsebre tette. Az orosz szélső az utolsó hat mérkőzésen mindig szerzett pontot, összesen tizenegyet.

NHL, április 9.:

Boston–Carolina 1-4

Detroit–Washington 1-2

Florida–Ottawa 2-0

Montreal–Philadelphia 9-3

New Jersey–Toronto 2-5

NY Islanders–NY Rangers 4-2

Tampa Bay–Columbus 5-2

Dallas–Buffalo 3-2

Nashville–Winnipeg 3-4 h.

Colorado–Minnesota 5-2

Anaheim–Los Angeles 3-1

Seattle–Arizona 5-0

San Jose–Calgary 2-3 h.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum