Gyergyói HK–Corona Brasov 2-6

   

A brassóiak behúzták az elődöntő hatodik mérkőzését, amivel 4-2-es összesítéssel búcsúztatták a címvédő gyergyószentmiklósiakat.

A Gyergyószentmiklós a túlélésért, a Corona a döntőért szállt harcba a hatodik mérkőzésén. Telt ház és csordultig telt vendégszektor fogadta a csapatokat, remek hangulatban kezdődött az összecsapás. A vasak között ezúttal is Rinne és Dubeau állt, az eltiltottak visszatértek, ahogy a székelyeknél a sérüléssel küzdő Sárpátki is újra játékra jelentkezett. A nyitó percekben többnyire a hazaiaknál volt a korong, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 4. percben első lehetőségükből betaláltak a barcaságiak: a védők többször is felszabadíthattak volna, nem voltak elég határozottak, VanWormer köszönte szépen és köténygólt lőtt Rinnének (0-1). Majdnem megduplázta előnyét a vendégcsapat, majd feljebb kapcsoltak a székelyek, ekkor sok tilost ütöttek Kógerék. Cornet kevergetett, csak szabálytalanul tudták megállítani. A kiállítást kivédekezte a GYHK, sőt, egy kontra végén Bodó lövését Dubeau hárította a lepkéssel. Fordult a kocka, emberelőnybe került a bajnok, de nem tudott egyenlíteni. Sylvestre lövését sokan már bent látták, az oldalhálóban landolt. A hajrában sorra jöttek a helyzetek, egyre közelebb került a gólhoz a Szilassy-csapat, Dubeau azonban áthatolhatatlan falként tornyosult a gyergyói csatárok előtt. Hiába lőttek kétszer annyit kapura Orbanék (10-5), húsz perc után a látogatók vezettek.

Gyors brassói góllal indult a középső felvonás; a 22. percben elhagyták a pakkot az előre törő székelyek, Cornet azonnal kapura tört, majd a VanWormerrel való összjáték után szépen elhúzta a korongot Rinne mellett és fonákkal az üres kapuba csúsztatott (0-2). Nem tört meg a GYHK, egy elhagyott korongra Sylvestre lecsapott, ajtó-ablak ziccerét Dubeau védte. Pár másodperccel később, újra párbajoztak a felek, ezúttal is a kapus nyert. A fölény emberelőnyt kamatozott, a Cenk alattiak kivédekezték az emberhátrányt. Daráltak becsülettel a gyergyóiak, kétgólos előnye birtokában magabiztosan védekezett a Corona és veszélyes kontrákkal próbálta növelni előnyét. A 28. minutumban a második hullámban érkező Holwell meg is lőtte a harmadikat (0-3). Daráltak tovább a hazaiak, kevés eredménnyel. A másik oldalon Blackwater ziccerbe került, eldönthette volna a párharcot, Rinnében elakadt a korong. Ment előre a bajnok, de a 35. percben történtek tökéletesen mutatták a meccs képét: Haaranen kikaparta a korongot, szép csellel helyzetbe került, közelije elakadt Dubeau lepkésében. Szinte az ellentámadásból Valchar ugratta ki Cornet-t, aki pontos lövéssel mattolta Rinnét (0-4). Míg a hazaiak kihagyták a lehetőségeiket, a kék-sárgák maradéktalanul kihasználták őket. A hajrában aztán sikerrel járt a Gyergyó: saját harmadból szépen felépített támadás végén Haaranen mattolta Dubeau-t (1-4).

A záró harmadban így sem volt rózsás a GYHK helyzete, földöntúli bravúr kellett volna a fordításhoz. A Brassó előnye birtokában egyszerű és fegyelmezett hokit hozott, nem vállaltak kockázatot és nem engedtek ziccereket. Egyszerűsödött a székelyek játéka is, minden lövőhelyzetből tüzeltek, nem volt már idő cifrázni. Tíz perc hamar elrepült, még mindig három volt közte. Az 52. percben utolsó esélyét kapta a házigazda egy emberelőny formájában: sokáig nem nézett ki jól a fórjáték, végül Orban keresztpasszát Bodó közelről vágta a kapuba (2-4). Egy percig sem élt a remény, újabb hatalmas védelmi hibát követően Blackwater szólózhatott és be is verte a ziccert (2-5). A végén időt kért Szilassy Zoltán, Rinne lekorcsolyázott, Valchar pedig üres kapus góllal lezárta a meccset és a párharcot is (2-6). A Corona Brasov remek kapusteljesítménnyel és helyzetkihasználással nem hagyott kétségét afelől, melyik együttes kerül a döntőbe és magabiztos 6-2-es sikerrel zárta a párharcot. A GYHK öt meccsig kemény ellenfél volt, de a hatodikon nem volt esélye a több jó egyéni teljesítményt hozó vendégekkel szemben, így a tavalyi bajnok az elődöntőben búcsúzott az idei szezontól.

gyebra_williams2

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

A modern hokiban a kevesebb hiba nyeri a meccseket

   

A vasárnapi GYHK–Corona edzői nyilatkozatai.

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “Ismét egy nagyon szoros szériát játszottunk a Gyergyó ellen, azokon a mérkőzéseken, amikor nyerni tudtunk, akkor a játék képe alapján is megérdemeltük ezeket a győzelmeket. A vasárnapi mérkőzés kulcsa szerintem az volt, hogy a fontos pillanatokban, amikor lehetőségünk adódott, élni is tudtunk a helyzeteinkkel. Jól menedzseltük az időt és a korongot is amikor a közelebb jött a Gyergyó, majd Blackwater gólja végleg el tudta dönteni a találkozót.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Többségében kontrolláltuk a játékot, nem is játszottunk rosszul, viszont óriási szarvashibákat vétettünk a bekapott góloknál. A modern hokiban a kevesebb hiba nyeri a meccseket, és mi többet hibáztunk. Ebben idén nem voltunk olyan jók, mint tavaly, amikor sokkal több lőtt góllal tudtuk kompenzálni az ellenfél lefordulásait. A szériát nézve mi sokkal hullámzóbbak voltunk, gratulálunk a Brassónak, fáj természetesen az eredmény, de el kell fogadjuk. Ebből tanulni kell, és erősebben jövünk majd vissza jövőre.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. márc. 31., vasárnap.
Rinne: 76,2% (Mag)
K
Dubeau: 93,1% (Tőke)
Haaranen, Fejes, Bodó, Császár, Vincze P.
1
Williams, Piché, Blackwater, Sills, Kóger
Dalhuisen, Raymond, Sárpátki, Sylvestre, Orban
2
Lowney, Boriszenko, VanWormer, Cornet, Valchar
Mesikammen, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Szigeti
3
Holwell, Bors, Gliga, Zagidullin, Szabó
Ádám, Csiszer, Vincze G.
4
Kovács E., Rokaly-Boldizsár, Vasile N. R.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:32 BRA VanWormer Cornet
0-2 21:33 BRA Cornet VanWormer
0-3 27:41 BRA Holwell Blackwater Kóger
0-4 34:49 BRA Cornet Valchar
1-4 38:23 GYE Haaranen Sárpátki Orban
2-4 53:34 GYE PP Bodó Orban
2-5 54:29 BRA Blackwater Piché
2-6 56:50 BRA EN Valchar Cornet
29 Kapura lövések száma 22
8 Kiállításpercek 10

Császár korongvesztését Cornet büntette góllal

 

A vasárnapi GYHK–Corona videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
  • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
  • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
  • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
  • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
  • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
  • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum