SC Csíkszereda–FTC-Telekom 1-2

   

A Fradi drámai mérkőzésen, egy 72. percben lőtt góllal győzött a Sportklub otthonában, amivel Erste Liga-döntőbe jutott.

A mérkőzés nyugodt mederben indult, aztán a negyedik percben felpörögtek az események: előbb Arany vesztette el a korongot a kapuja mögött – Részegh nem tudta belőle vezetéshez juttatni a hazaiakat –, aztán nem sokkal később már Adorján kapujánál volt tumultus. A győzelmi kényszerben lévő szeredaiak vezettek több támadást a folytatásban, aztán a nyitó harmad közepén emberelőnybe kerültek. A Sportklub alig egy percig támadhatott öt a négy ellen, ugyanis Sofron látványosan gáncsolta ellenfelét. A felvonás hajrájában a korábbihoz képest kiegyenlítettebb játék folyt a jégen, majd négy minutummal a szünet előtt egy palánkon szereplő reklám burkolatának jégre esése okozott egy nagyjából ötperces intermezzót.

A második játékrész Ferencz-Csibi lehetőségével indult, Arany résen volt. A 28. percben Kestilä és Láday összeakadtak, mindketten kisbüntetést kaptak. A mérkőzés közepén Crespi kiütötte Rokaly Szilárd kezéből a botot, amiért kisbüntetést kapott. A csíkiak gólt kaptak az emberelőnyben: Kärmeniemi lövését még védte Adorján, aztán a ferencvárosi játékost Sofron felborította, így ráesett a csíki kapusra, a szabadon maradt korongot pedig Tóth Gergő lőtte be – videobíróztak, megadták a találatot (0-1). Ezt követően Hrabalt is kiküldték, fél percen át öt a háromra támadhatott a Sportklub, majdnem megtörtént az, ami korábban a Tüskecsarnokban is: Brady kiugrott, de ezúttal a csíki kapus védte a kettős emberhátrányos szólót. Nem sokáig játszhattak teljes létszámban a csapatok, Marva büntetése nyomán megint létszámfölényben voltak a szeredaiak, a legnagyobb lehetőség Szkacskové volt, akinek a kapáslövése nem sokkal kerülte el a kaput. A harmad hajrájában Asuchak kirúgta Arany lábát, a ferencvárosiak nem éltek a fórral.

A harmadik felvonás elején Brady lőhetett, Adorján védett, aztán nem sokkal később Kestilä, LaPorte, valamint Németh is megduplázhatta volna a Fradi előnyét. Hiába volt a harmad első néhány perce a vendégeké, a 45. minutumban egy Sofron-lövés meglepte Aranyt (1-1). A folytatásban nyílt sisakos játékot vittek jégre a felek, főleg a ferencvárosiaknak voltak helyzeteik, de a csíkiaknak is adódtak veszélyes lehetőségeik. Már csak negyed perc volt hátra, amikor Arany elvesztette a botját, miután Levin kirúgta azt a kezéből, ezt pedig Salló kihasználta egy köténygóllal – videobírózás jött, nem adták meg a találatot, hosszabbítás következett. Az ítélet után repültek a tárgyak a nézőtérről a jégre, így idő előtt véget ért a harmadik harmad.

A megmaradt 15 másodperc lepörgetése után a túlóra egy Sofron-helyzettel indult, majd nyílt sisakos játékkal folytatódott: hazai részről Becze, a vendégeknél Németh előtt adódott komolyabb lehetőség. A meccs 64. percében Németh, Hrabal és Galajda is döntőbe lőhette volna a Fradit, ám Adorján mindannyiszor résen volt. A tűzerő alatt Rutkowski szabálytalankodott, emberelőnybe kerültek a zöld-fehérek, Roth dönthetett volna, nem tudott. A kiegészülés után Levinnek volt nagy helyezete. A feszültséget jól jelzi, hogy a 68. minutumban Rokaly Norbert és LaPorte páros büntetést kapott. A mérkőzés és a párharc a 72. percben ért véget, amikor Németh és Brady egy svájci figurával megszerezte a győztes gólt (1-2).

Az FTC-Telekom 2-1-re nyert, így a magyar bajnok és a Corona Brasov lesz a 2024-es Erste Liga-döntő két résztvevője.

sccftc_brady_adorjan_sofron

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Azt gondolom, a bajnokság egyre jobban fejlődik, egyre jobbak a csapatok

   

A vasárnapi SC Csíkszereda–FTC-Telekom mérkőzés vezetőedzői nyilatkozatai.

Václav Novák, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Két szóban szeretném értékelni a vasárnap esti mérkőzést: nagyon sajnálom! Köszönöm szépen a szurkolóknak a buzdítást! Nagyon sajnálom!”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Tudtuk jól, hogy a Csíkszeredának élet-halál kérdés a vasárnapi meccs, és hazai pályán játszanak, ahol nagyon erősek. Általában az ilyen meccsek nem sok gólosak, ahogy most is. Nagyon figyelnek ilyenkor a csapatok a védekezésre, ahogyan most is bebizonyosodott, és kevés gólos mérkőzés volt. Valahogy sikerült bekaparnunk egy gólt, de a Csíkszereda visszajött a harmadik harmadban, és ott ránk is jöttek elég erőteljesen. Nagyon jó mérkőzés volt. Azt gondolom, a bajnokság egyre jobban fejlődik, egyre jobbak a csapatok, egyre nehezebb bejutni egy ilyen bajnokság döntőjébe. A mostani meccsről is el lehet mondani ugyanúgy, ahogyan a Tüskecsarnokban, hogy nagyon színvonalas mérkőzés volt. A Csíkszeredának rengeteg gyors és technikás játékosa van, nehéz őket tartani, de valahogy kihúztuk 1-1-gyel a hirtelen halál előttig, és ott úgy éreztem, egy picit nekünk azért több helyzetünk volt, többször megnyerhettük volna a meccset, aztán a sokadik helyzetünket szerencsére sikerült valahogy kihasználni. Le a kalappal a csapat előtt, mert mindenki, aki itt volt – mert volt néhány hiányzónk -, az száz százalékot nyújtott, és apait-anyait beleadott, szóval le a kalappal előttük! Nagyon örülünk, hogy bent vagyunk a döntőben!”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. márc. 31., vasárnap.
Adorján: 94,9% (Ambrus)
K
Arany: 96,9% (Földes)
Kubát, Ferencz Csibi, Rokaly Sz., Részegh, Becze
1
Hrabal, Boros, Tóth G., Kestilä, LaPorte
Salló, Rutkowski, Levin, Péter, Sofron
2
Seregély, Crespi, Brady, Galajda, Németh
Casaneanu, Láday, Rokaly N., Szkacskov, Brown
3
Marva, Karmeniemi, Banga, Nagy G., Tóth A.
Reisz, Fodor, Asuchak
4
Roth, Haranghy, Farkas, Bán, Turcotte
Vaclav Novak
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:40 FTC SH Tóth G. Kestilä
1-1 44:06 SCC Sofron Rokaly Sz. Péter
1-2 71:02 FTC Brady
32 Kapura lövések száma 39
6 Kiállításpercek 10

Svájci figurával jutott fináléba a Fradi

 

A döntőt érő hosszabbításos gól és további két találat a Sportklub–FTC-Telekom meccsről.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 3., szerda
AL 19:00 FTCLHL 6-8VÉGE
április 5., péntek
EL 18:30 FTCBRA 3-5VÉGE
április 6., szombat
EL 14:05 FTCBRA 0-4VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLFTC 7-3VÉGE
április 7., vasárnap
U18 17:30 GERHUN 8-0
április 9., kedd
EL 17:30 BRAFTC 5-2VÉGE
U18 17:30 HUNGER 3-7VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 8-0VÉGE
április 10., szerda
EL 17:30 BRAFTC 4-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT INFO
VÁL 15:45 POLHUN 
AL 19:00 SZGFTC 
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 
AL 18:30 ETOLHL 
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 20., szombat
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum