Véget ért MacKinnon és a Nashville nagy sorozata

   

A Colorado csatára 35 hazai mérkőzést követően, a Nashville pedig 18 találkozó után maradt pont nélkül. A Dallas, a Florida, a Boston és a Carolina is bejutott a rájátszásba.

A Florida – New York Islanders meccsen mindkét csapatnak megvolt a meccs tétje: a hazaiak egy esetleges győzelemmel biztosították volna a helyüket a rájátszásban, a vendégek pedig életben tartották volna az esélyüket. A végig kiélezett mérkőzésen végül az Islanders nyert 3-2-re, köszönhetően annak, hogy a találkozó derekán két perc alatt fordítani tudott Mathew Barzal és Jean-Gabriel Pageau góljaival. A Florida kapitánya, Aleksander Barkov a 728. mérkőzésén megszerezte a 700. pontját, ami a negyedik leggyorsabb volt a finn játékosok között. A lista első három helyén Jari Kurri (483), Teemu Selanne (541) és Tomas Sandstrom (719) áll.

A később kezdődő Carolina – Detroit mérkőzésnek ugyanaz volt a tétje, mint a már említett floridai összecsapásnak. A PNC Arenában viszont nem borult a papírforma: a Hurricanes egy 4-0-ás győzelemmel biztosította a helyét a legjobb nyolc között, és magával vitte a hazai pályán vereséget szenvedő Floridát is. A Hurricanes mind a négy találatát a második játékrészben lőtte 12 perc alatt, köszönhetően az egyaránt 1+2-vel záró Sebastian Aho, Seth Jarvis párosnak köszönhetően. A vasak között Frederik Andersen 24 védéssel szerzett shutoutot.

A Bostonnak jégre sem kellett lépnie a playoffba kerülésért: a Bruinsnak az ősi rivális Montreal kaparta ki a gesztenyét a Philadelphia 4-1-es legyőzésével. A Canadiensben Nick Suzuki és Joel Armia egyaránt egy-egy góllal és gólpasszal zárt, az igazi érdem viszont Cayden Primeau-é volt, aki 29 lövést fogott és mindössze 61 másodpercre volt a shutouttól.

Az Ottawa – Chicago meccsen már hetedik perc legelején kialakult a 2-0-s végeredmény Claude Giroux és Parker Kelly jóvoltából. A két gyors gólt követően Anton Forsberg került a középpontba, akinek 19 védés is elég volt a shutouthoz. Giroux 36a másodpercben született emberhátrányos találata a negyedik leggyorsabb volt az NHL történetében Wayne Gretzky (0:30), Dirk Graham (0:30) és Brad Marchand (0:32) mögött.

A Pittsburgh legyőzte a Columbust és ezzel megtartotta a halvány esélyét a rájátszásba kerülésre. A PPG Paints Arenában az első két felvonás egálra végződött, a harmadikat viszont a Pens nyerte Drew O’Connor találatával, ami elég is volt a 3-2-es sikerhez. Sidney Crsoby a két gólpasszával megszerezte az 1580. pontját és a 11. helyre lépett, Ray Bourque (1579) elé. A Pittsburgh kapitánya akár még idén bekerülhet a top 10-be, Phil Esposito ugyanis csak 10 egységgel van előtte.

A Toronto végig óriási fölényben volt a Washington ellen, amit a lőlap és a végeredmény is tükröz. A Maple Leafs 48-24-re nyerte a kapura lövéseket és 5-1-re a mérkőzést, amivel megszakította a fővárosiak három győzelmi sorozatát. A kanadiak legjobbja a két gólt szerző Tyler Bertuzzi volt.

A Minnesota kapar a rájátszásért. A Wild a két pontot szerző Matt Boldynak köszönhetően 3-1-re verte a San Josét, ennek ellenére valószínűleg nem lesz ott a nyolc legjobb nyugati gárda között. A Minnesotának 10 mérkőzéssel a reguláris szakasz befejezése előtt 8 pont a hátránya a Los Angeles mögött.

A St.Louis is a Los Angelest üldözi és a cél elérése érdekében a Calgaryt kellett legyőznie. Ez össze is jött a Bluesnak, miután 5-3-ra verte a kanadai gárdát. Az első húsz perc után a Flames még vezetett 2-1-re, de a fennmaradó negyven percben a Blues fordítani tudott a duplázó Pavel Bucsnyevics vezetésével. Az orosz csatár mellett ki kell emelni Jordan Binningtont is, aki kapus létére két gólpasszt is adott a mérkőzésen.

Az Edmonton 4-1-re verte a Los Angelest, így a kaliforniai gárdának az előnye öt pontra csökkent a St.Louis előtt. Az Oilerst szokás szerint a Connor McDavid, Leon Draisaitl páros tolta, akik fejenként három egységet tettek a táblára. A szezont borzalmasan kezdő McDavid az újabb három pontjával már 122-nél jár a szezonban és a kanadai táblázaton csak eggyel van Nathan MacKinnon és kettővel Nyikita Kucserov mögött. AZ Edmonton csatára Corey Perry az 1300. mérkőzését játszotta.

Duplán fájó vereséget szenvedett a Colorado a New York Rangerstől. Az NHL-tabellát vezető keleti parti gárda nemcsak büntetőkkel győzött 3-2-re Denverben, de megszakította Nathan MacKinnon fantasztikus sorozatát is, aki ebben a szezonban először maradt pont nélkül hazai pályán. MacKinnon sorozata 35 mérkőzést ért meg és alig maradt el Wayne Gretzky 1989-ben felállított 40-es rekordjától. A Rangers legjobbja a 39 védést bemutató és a rávezetések során hibátlanul védő Igor Sesztyorkin volt.

adam fox nathan mackinnon

A Central – csoportot vezető Dallas, a Pacific élén álló Vancouver otthonában győzött 3-1-re és ezzel két korongot ütött egy csapásra. Egyrészről matematikailag is bejutott a rájátszásba és a Rangers után másodikként lépte át a 100 pontos határt. A sokáig egálra álló meccset a Stars az utolsó három percben döntötte el Jamie Benn és Jason Robertson góljaival.

A speciális egységek játszották a főszerepet a 4-2-re végződött Seattle – Anaheim találkozón. A Kraken a négy góljából hármat létszámfölényes szituációban szerzett, a Ducks pedig mindkét találatát hátrányban lőtte, mindössze 44 másodperc különbséggel. Jared McCann mindhárom emberelőnyös gólban benne volt előkészítőként, a Ducks pedig fennállása során kilencedik alkalommal lőtt két emberhátrányos gólt egy meccsen, 2016 óta először.

A Vegas 4-1-re győzött az egymás után ötödik mérkőzését elvesztő Winnipeg otthonában. A végig kiélezett meccs egészen a hajráig nyitott volt: a Golden knights csak öt perccel a befejezés előtt szerezte meg a vezetést, majd két üres kapuba lőtt góllal biztosította be a sikert. Ivan Barbashev duplázott és győztes gólt lőtt, Logan Thompson pedig 39 lövést fogott.

Az Arizona vetett véget a Nashville 18 mérkőzést felölelő pontszerző sorozatának. A Predators öt és fél perc után már kettővel ment és úgy nézett ki, hogy könnyedén folytatja a szériáját. A Coyotes azonban teljesen váratlanul feltámadt: zsinórban néggyel válaszolt és a következő nyolc találatból hetet szerezve végül 8-4-gyel húzta be a mérkőzést. Logan Cooley karrierje első mesterhármasát lőtte, Clayton Keller pedig négy pontot tett a közösbe. A másik oldalon a 900. mérkőzését ünneplő Roman Josi három gólpasszt adott.

logan cooley

NHL, március 28.:

Florida–NY Islanders 2-3

Montreal–Philadelphia 4-1

Ottawa–Chicago 2-0

Pittsburgh–Columbus 3-2

Toronto–Washington 5-1

Carolina–Detroit 4-0

Minnesota–San José 3-1

St. Louis–Calgary 5-3

Winnipeg–Las Vegas 1-4

Colorado–NY Rangers 2-3 b.

Edmonton–Los Angeles 4-1

Arizona–Nashville 8-4

Seattle–Anaheim 4-2

Vancouver–Dallas 1-3

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA INFO
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum