Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 3-2

   

A Volán egy 3,7 másodperccel a vége előtt kihasznált ötperces előnnyel a negyeddöntő második meccsét is hátrányból fordítva húzta be, ezzel 2-0-s összesített előnnyel utazhat a csütörtöki, brunecki folytatásra.

Kiss Dávid kisebb változtatásokat eszközölt a sorokban: sérülés miatt kimaradt Leclerc, Leavens lépett feljebb Mihály és Bartalis mellé a második sorba, míg a helyén Laberge rohamozott Atkinson és McGauley társaként. A kapuban ezúttal is Roy kezdett.

A vasárnapihoz hasonlóan kezdődött a két csapat második rájátszásmeccse is: lendületes Volán-korongbehozatalok és blokkban elakadó lövések jellemezték az első perceket. A gyors gól is megvolt, sajnos ezúttal a vendégek szerezték: a 3. percben először értek oda a fehérvári kapu elé, Deluca megnyerte a maga párharcát, kiküzdött korongját Kasastul tűzte rá a kékről, a kipattanóra pedig Sill ért oda elsőként (0-1). A vezetés megszerzése után játszhatta saját hokiját a vendégcsapat, kőkeményen beleálltak a párharcokba, csírájában elfojtva a Volán-támadásokat. Az előrejátékuk is egyszerű, de hatékony volt, Roy több nagy védést is bemutatott. A 9. percben újra a hazai hálóőr mentett nagyot, a legjobb ütemben kiszúrt a bárddal, amivel felszabadított a berobbanó csatárok elől. A 13. percben Hári remek korongot tálalt Stipsicz elé, akinek ziccerét Smith védte. Az addigi legnagyobb fehérvári helyzet maradt ki. Atkinsoné volt az első kiállítás, sikerült kivédekezni az emberhátrányt. A hajrában Kuralt, majd újra Stipsicz került helyzetbe, mindhiába, egyenlíteni nem sikerült. A farkasok célhokija egygólos előnyt ért számukra a nyitó harmad végén.

Álomszerűen kezdődött a középső felvonás: Hári kerülte meg a kaput az alapvonal mögött, „megcsáklyázták”, de a szabálytalankodó, majd elcsúszó hátvéd beakadt ütője sem akadályozta meg, hogy Kuralthoz passzoljon, aki köténygóllal kiegyenlített (1-1). Ritmust fogott a Volán, a sokütközéses játékban ezúttal a farkasok vesztették el a fejüket. A fehérvári emberelőny nem volt rossz, Leavens ütemtelen lövése kis híján meglepte Smitht. Öt az ötben is dominált a magyar csapat, Stipsicz lágy passza okozott riadalmat a bruneckieknél. A meccs derekán újra lendületet talált a Pustertal, szerencsére kihagyták a helyzeteiket, míg a mieink Laberge révén veszélyeztettek. A 33. percben már úgy tűnt, sikerül kijuttatni a harmadból a pakkot, Akeson máshogy gondolta, a korong Schofieldhez került, aki Morley-val lövetett gólt (1-2). Jó cserék követték egymást, szerencsére nem nőtt tovább a vendégelőny. A hajrára egy Volán-fór jutott, Leavens rátett korongja kijött Smithről, a kavarodásban a bekkek találták meg előbb. Negyven perc után, akárcsak egy nappal korábban, 2-1-re a farkasok vezettek, bízhattunk az egy nappal korábbihoz hasonló folytatásban.

Leavens lövése vezette fel a záró játékrészt, majd Kuralt kísérletei következtek, Smith állta a sarat. Jól mentek a lábak, megvolt az egyenlítéshez szükséges energia. A látogatók kullancsstílusú letámadása továbbra sem ízlett a mieinknek, a kínálkozó lehetőségeiket pedig lövésig vitték Petanék. Terbócs beszáguldott a harmadba, fonákja nem ért célt. A kapu előtti tumultusban Magosi kiharcolt egy emberelőnyt. Hősiesen védekeztek a vendégek, jól tolódott a négyszög, jól is blokkoltak, nem sikerült egyenlíteni. Fordult a kocka, Terbócs vitte le ellenfelét egy kisbüntetésért cserébe. Hári emberhátrányban is korongot lopott, majd gyönyörű csuklómozdulattal a felsőbe varázsolta a pakkot (2-2). Nem estek kétségbe a dél-tiroliak, nagyon kellettek Roy védései, hogy ne kerüljünk újra hátrányba. A hajrában Frycklund akasztásért kapott kettő percet, Catenacci pedig a sípszó után teljesen feleslegesen letaglózta Robertsont, öt perc plusz véglegessel befejeződött számára a mérkőzés. Hiába támadtunk 5 a 3 ellen, fantasztikusan védekezett a pustertali speciális egység, helyzetet sem tudtunk kialakítani. Az egyik kiállított visszajött, maradt a szimpla fór, úgy tűnt, ezúttal is hosszabbítás dönt. Az utolsó pillanatban azonban Kuralt kapott korongot a kapu előtt, estében is hátra passzolt, az érkező Campbell pedig a hálóba bombázott (3-2). A hangrobbanástól még a sokat látott Raktár utcai csarnok falai is megremegtek. Három másodperc maradt az órán, ez már semmire nem volt elég. A meccs nagyobb részében a HC Pustertal akarata érvényesült, viszont akárcsak a minap, ezúttal is a végsőkig harcoló Hydro Fehérvár AV19 nyert. Háriék így 2-0-s párharcelőnnyel utazhatnak Dél-Tirolba, ahol szintén kétszer mérkőznek majd meg egymással a csapatok.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Mihály Á., Bartalis, Leavens, Stipsicz, Nilsson – Atkinson, McGauley, Laberge, Robertson, Phillips – Ambrus G., Németh K., Terbócs, Ambrus Cs., Kiss R.

A Pustertal elleni negyeddöntő menetrendje:

március 3., vasárnap, 17:30: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 3-2 h.
március 4., hétfő, 19:15: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 3-2
március 7., csütörtök, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19
március 8., péntek, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19
március 11., hétfő, 19:15: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe (ha szükséges)
március 13., szerda, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19 (ha szükséges)
március 16., szombat, 17:30: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe (ha szükséges)

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

Avs feh pus roy

fotó: Hydro Fehérvár AV19/Soós Attila

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
  • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
  • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
  • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
  • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
  • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
  • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum