Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 3-2

   

A magyar ICEHL-csapat izgalmas mérkőzéssel indította a rájátszást, amit végül hosszabbításban behúzott.

Az első playoffmeccs előtt szokatlan bőség állt a születésnapos Kiss Dávid rendelkezésére, Leclerc is felépült, így nem volt sérült játékosa a Hydro Fehérvárnak. Ennek megfelelően ezúttal nem húzott szerelést Vokla, Vértes és Laberge sem, bekerült viszont a keretbe Ambrus Csongor. A kapuban Roy kezdett. A pokoli hangzavarban agresszív letámadással kezdett a Volán, ami gyors eredményt hozott: a 2. percben sikerült korongot lopni a támadó harmadban, remek volt a visszapassz Phillipshez, aki a kékről hatalmas gólt ragasztott a hálóba (1-0). Nem csökkent a nyomás a vendégkapun: újabb korongszerzést követően Hári maradt szemben Smith kapussal, ez sajnos kimaradt. Jól nézett ki az első tíz perc, a mieink energikus játéka nem ízlett a Pustertalnak. Magasan volt a faulthatár, ahogy azt a rájátszásban megszokhattuk, a kisebb szabálytalanságokat engedték a játékvezetők. Atkinson fel-alá cikázott a jégen, Campbell távolija után Robertson is megkínálta Smitht, aki nem rogyott meg a gyorsan bekapott góltól, remekelt a vasak között. Kijöttek a szorításból a dél-tiroliak, Roy-nak is akadt dolga. A 16. percben Leclerc és Kasastul egymásba gabalyodott, majd bunyózott egy jót. Egyre több volt a testjáték, a mieink okosan nem ültek fel a provokációnak, ez emberelőnyt hozott a konyhára. Szó se róla, volt már ennél jobb fórjátéka a Kiss-csapatnak, sőt, Roy-nak kellett bravúrt bemutatnia egy kettő-egyes kontránál. Mihály még helyzetbe került, de az eredmény már nem változott. Egygólos előnnyel mehettünk a szünetre.

Hazai helyzettel indult a középső felvonás, Hári váratlanul, fordulásból ráhúzott korongja majdnem meglepte Smitht. A másik oldalon az ide-oda pattogó korong Petanhoz került, Magosi önfeláldozó blokkjának hála kimaradt a ziccer. Feljebb kapcsolt a Pustertal, Akeson bombája következett, ezt Roy fogta. Voltak ígéretes fehérvári akciók is, ezek elakadtak a vendégütőkön, Kuraltnak pedig az utolsó pillanatban piszkáltak oda. Nilsson szállt ki a meccsből két percre a fórból pedig érdekes körülmények között egyenlítettek a Farkasok: a korong eléggé lesgyanúsan jutott be a harmadba, a mieink le is álltak egy pillanatra, Akerson köszönte szépen és a kapu előtt üresen érkező Sill ütőjére varázsolta a pakkot (1-1). A játékvezetők videóztak, majd megadták a találatot. A gól után még nagyobb önbizalommal jégkorongoztak a látogatók. Egy-egy kiállítás után négy a négyben folytatódott a csata: jó forgatások után Ege tett egy lendületes tiszteletkört, majd Roy válla fölött, a rövid felsőbe vágta a pakkot, hidegzuhany (1-2). A 36. percben sípszó után lőttek a vendégek, lett is csetepaté az esetből, nem mi jöttünk ki belőle jól, újabb emberhátrányt kellett kivédekezni, így esély sem volt egyenlíteni. Ezt a feladatot megoldotta a csapat, de értékes perceket veszített. A második etap vendégelőnnyel ért véget.

A fordítás érdekében vissza kellett találni a nyitó harmad lendületes, jó játékához, minimalizálni kellett a hibákat és elkerülni a felesleges kiállításokat. Idegesek voltak a csapatok, rossz passzok vezették fel az utolsó húsz percet. A 43. minutumban közel volt az egyenlítés, Hári keresztje találta ajtó-ablak helyzetben Nilssont, Smith a meccs bravúrját bemutatva kivédte a lövést. A Pustertal jól hozta el a bulikat, igyekezett a palánknál és a harmadán kívül tartani a korongot, nem engedtek létszámfölényes helyzetet a fehérvári csatároknak – egyszerű, fegyelmezett és hatékony hokit játszottak. Az utolsó tíz percen belül ritmust fogott a Volán, jöttek sorra a nagyobbnál nagyobb helyzetek. Egy ilyen után Stipsiczet takarították el szabálytalanul a bekkek. Remek volt a fórjáték, Bartalis egymaga megfordíthatta volna a meccset, de az irányzék hibádzott, egyik lövése pedig a kapuvasat csípte. Öt az ötben is ment előre a Kiss-csapat, az 55. percben összejött a megérdemelt és megdolgozott egyenlítés: Campbell távolija McGauley ütőjéről vágódott a kapuba (2-2). Még feljebb kapcsoltak Háriék, a dél-tiroliak hátát törte a háló, nem tudtak kijönni a harmadukból. Bele is hibáztak, egy kiütött korongnak hála emberelőnybe kerültünk. Az időkérés után nem sikerült betalálni, következett a hosszabbítás.

A ráadás hazai emberfórban kezdődött, öt a négy elleni játékkal. Nem sikerült élni az eséllyel, egyenlő létszámban folytatódott a csata. Kisebb vendéghelyzetek után Hári a saját harmadából indította a kilépő Kuraltot, aki higgadtan elhúzta a pakkot a kapus mellett, majd a gólvonal mögé csúsztatott (3-2). Robbant a csarnok! A Hydro Fehérvár hatalmasat küzdve fordított és végül 3-2-re megnyerte a roppant fontos első mérkőzést. A párharc egy szusszanásnyi idő után hétfőn este folytatódik, szintén az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Mihály Á., Stipsicz, Nilsson – Atkinson, McGauley, Leavens, Robertson, Phillips – Ambrus G., Németh K., Terbócs, Ambrus Cs., Kiss R.

A Pustertal elleni negyeddöntő menetrendje:

március 3., vasárnap, 17:30: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe 3-2 h.
március 4., hétfő, 19:15: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe
március 7., csütörtök, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19
március 8., péntek, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19
március 11., hétfő, 19:15: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe (ha szükséges)
március 13., szerda, 19:45: Pustertal Wölfe–Hydro Fehérvár AV19 (ha szükséges)
március 16., szombat, 17:30: Hydro Fehérvár AV19–Pustertal Wölfe (ha szükséges)

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

avspus_2024po1

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum