Feljöhet a negyedik helyre a BJAHC

   

Vasárnap 17:40-től a FEHA19 látogat a Vasas Jégcentrumba.

Az Erste Liga vasárnapi játéknapjára egy mérkőzés jut, a BJAHC és a FEHA19 játssza le a 43. alapszakasz-mérkőzését. A Rozsomákok jelenleg 69 ponttal az ötödik helyen állnak, egy győzelemmel utolérnék az előttük 72 egységgel tanyázó Csíkszeredát, és mivel egymás ellen jobban teljesítettek a Rozsomákok, meg is szereznék a negyeddöntős pályaelőnyt. Kangyal Balázs együttese nem túl erős hazai környezetben, 20 mérkőzésen szerzett 30 ponttal mindössze a nyolcadik, ha megnyerik hátralévő két hazai fellépésüket, akkor is csak a hatodik helyre kerülhetnek a rangsorban. A BJAHC egy hosszú vereségszériát követően pozitív sorozatot épít, a Brassó idegenbeli legyőzését követően lesimáztak az UTE-t, majd két napja a vasárnapi ellenfelük otthonában 1-0-ra nyertek. A FEHA19 legutóbbi nyolc mérkőzéséből hetet elvesztett, igaz a héten 8-6-ra győzött a stabil középcsapat Újpest ellen. A gólgazdag győzelemből minden sor termékenyen kivette a részét, egyedül Racsinszkij jutott 3 pontig. A vasárnapi esti találkozón ismét farkas szemet nézhetnek egymással a Keresztes fivérek, az Újpest ellen első felnőtt pontját megszerző Zsombor a 17 pontos Leventével találkozhat a jégen. A felek idei minden mérkőzését az MK-ezüstérmes BJAHC nyerte.

bjafha_nemethzalan_farkasroland

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

BJAHC–FEHA19 4-2

   

A fővárosiak a duplázó Jevgenyij Mozer vezérletével begyűjtötték a három pontot, aminek köszönhetően megelőzték a Sportklubot és feljöttek a negyedik helyre.

A BJAHC és a FEHA19 két napon belül másodjára csapott össze egymással. Pénteken 1-0-ra nyert Kangyal Balázs csapata az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ezúttal pedig Káposztásmegyeren feszült egymásnak a két gárda, az alapszakasz második fázisának utolsó előtti játéknapján. Erősen kezdett a FEHA: a 2. percben Csollák lövésébe a kapu előtt belekapott Fekete Alex, a korong pedig Farkas mögött kötött ki (0-1). Nem sokkal később Dobos nagy helyzetben mellélőtt. A 7. percben válaszolt a BJAHC: Galoha csodás egyéni akciója végén centerezett Mozerhez, aki könnyedén fejezte be az akciót (1-1). A 10. minutumban már a hazaiak vezettek: Nagy tette oldalra a korongot, Dóczi bombája pedig átcsúszott Melnyicsuk lábai között (2-1). Falus büntetésénél nem tudtak igazán veszélyesek lenni Galoháék. A 15. percben Sági visszakészítését Molnár habozás nélkül lőtte el, a vasról pörgött le a korong. Culiginnak akadt még két nagy helyzete a harmadban, a másik oldalon Keresztes Zsombor lőhetett volna gólt, de maradt a 2-1.

Az első harmadhoz hasonlóan a második elejét is megnyomta a FEHA, beszorították a BJAHC-t – Blasko ziccerben éppen csak mellé húzott fonákkal. A 25. percben Galoha és Németh Zalán akaszkodtak össze, mindkét játékost kiállították, egyenlő létszámban folytatták a csapatok. Ulamec helyzeteinél Farkasnak kellett figyelnie. A 31. percben a hazai kapu előtti hatalmas kavarodás végén nem esett gól, majd az ellentámadást Csollák szabálytalanul akadályozta meg, kisbüntetésért cserébe. Előnyben Culigin lövését és Nagy ismétlését is Melnyicsuk hárította. A 35. percben Schlekmann mindenkit kicselezett, de a kapuba nem tudta behúzni a pakkot. Gól nélküli középső harmad után nyitott maradt minden kérdés.

Harmadjára is a vendég csapat indított veszélyesebben, Zezelj tett vissza egy kipattanót, Farkas nagyot védett. A második Zezelj-Farkas párharcot szintén a magyar kapus nyerte. Tóth Richárd büntetése nyomán először került előnybe a FEHA, ám nem sikerült az egyenlítés. A 48. percben növelte előnyét a BJAHC: Schlekmann Márk lövése átcsorgott a Melnyicsukon – nem a vendég kapus napja volt, a második ilyen gólt kapta (3-1). Zezelj nem adta fel, de harmadik ziccerénél Farkas lekapta a levegőből a korongot. Az 50. percben Mozer kapott kiállítást. Újabb vendég lehetőség, amit már kihasznált Bogdanov mester csapata: Fekete lövése még lepörgött Farkas Rolandról, de Farkas László volt a legszemfülesebb és kapuba segítette a pakkot (3-2). Keresztes Zsombor jobbról leadott kísérletét bárddal tolta ki Farkas. Később Falus kapott két percet, de maradt a 3-2. Egy perccel a vége előtt időt kért Bogdanov, Melnyicsuk is lement, ami fordítva sült el: Schlekmann passzából Mozer talált az üres kapuba, beállítva a 4-2-es végeredményt. Ezzel a sikerrel már biztosan negyedik helyen zárja az alapszakaszt a BJAHC. A második fázist kedden zárja Kangyal Balázs csapata az UTE ellen, a FEHA19-nek egy miskolci vendégjáték maradt.

bjafha_tothrichard

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Ez nem műkorcsolya, itt sajnos nem kapsz pontokat a szép játékért

   

A BJAHC–FEHA19 vezetőedzői nyilatkozatai.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: ” Igazságos leszek, mint ahogy szerintem mindig is vagyok. A vesztes mérkőzések után mindig azt mondtam, hogy jól játszottunk és fantasztikus első harmadaink voltak, mégis az ellenfél vezetett, most ide tartozik, hogy ilyen rossz első harmadunk idén szerintem még nem volt, és mégis mi vezettünk. Ezt a fair play szellemében el kell mondani. Az egész meccs szerintem az egyik legrosszabb meccsünk volt. Tíz döntésből nyolc rossz volt. Az igaz, hogy tudtunk nyerni és ez valamiféle pluszt tud hozni, rámutatott pár olyan dologra, amivel foglalkozni kell. Ezek nem ilyen hokispecifikus dolgok, hanem más dolgok. Az ellenfél játékán látszott, hogy nekik vége a szezonnak. Felszabadultan, könnyeden jégkorongoztak és azért ez nem egy rossz csapat. De ne felejtsük el azt, hogy az elmúlt nem is tudom, a tavalyi nyolc meccsünket is beleszámolva, most az elmúlt két évben tizennégy mérkőzésből tizennégyszer sikerült legyőzni őket. Szerintem ez még senkinek sem sikerült ebben a ligában. Tehát egy ilyen sorozat után biztos, hogy lesznek ilyen mérkőzések, amikor megakadsz. Most nem azért, mert mi meg tudtuk a válogatottal verni egyszer a svédeket vagy a finneket éppen, de azért olyan messze nincs a két csapat egymástól, hogy te 100%-ig nyerni fogsz a következő ötven mérkőzésen, és mi azért tizennégy meccset abszolváltunk egy ilyen Fehérvár ellen, és az szerintem egy elismerendő teljesítmény. Nem is tudom, hogy ez sikerült-e valakinek a ligában? Szerintem nem. És itt a negyedik helyre felkúsztunk, itt a sansz, hogy ezt meg is tartsuk kedden.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Jól kezdtünk és megszereztük a vezetést. Később egy kicsit talán elbíztuk magunkat. Egy fiatal csapat könnyen esik abba a csapdába, hogy elhiszi innen könnyű lesz, de a BJAHC ellen sosem könnyű. Jó kvalitású csapatról beszélünk a személyükben. A második és harmadik harmadban megvoltak a helyzeteink, hogy egyenlítsünk vagy akár újra vezessünk, de sajnos nem találtuk az orvosságot. Az ellenfél kapusa kiválóan védett. Ez nem műkorcsolya, itt sajnos nem kapsz pontokat a szép játékért. A jégkorongban gólokért jár a pont és ebben is alulmaradtunk. Gratulálunk a BJAHC-nak és sok sikert a rájátszásban!”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2024. márc. 3., vasárnap.
Farkas R.: 93,5% (Straubinger)
K
Melnyicsuk: 89,7% (Csibi)
Tóth G., Pozsgai, Galoha, Mozer, Schlekmann
1
Racsinszkij, Bogesic, Zezelj, Ulamec, Blasko
Dóczi, Varga, Viikilä, Culigin, Keresztes L.
2
Falus, Vokla, Németh, Keresztes Zs., Farkas L.
Tyeszlenko, Vorobjov, Ravasz, Nagy, Tóth R.
3
Csollák, Koszinszkij, Fekete, Dobos, Antonijevic
Molnár B., Sági, Weidemann
4
Bajkó, Balasits, Alapi, Dézsi
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:32 FHA Fekete Csollák Antonijevic
1-1 06:12 BJA Mozer Galoha Molnár B.
2-1 09:51 BJA Dóczi Tóth R. Nagy
3-1 47:35 BJA Schlekmann Galoha
3-2 51:03 FHA PP Farkas L. Fekete Dobos
4-2 59:55 BJA EN Mozer Schlekmann
30 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 8

Fekete mesterien ért bele Csollák lövésébe

 

A BJAHC–FEHA19 videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum