Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 1-8

   

Bucskin vezérletével péntek után szombaton is fölényes debreceni győzelemmel zártak a csapatok.

A taalálkozón Kovács és Gönczi kezdtek a gólvonalon. Rögtön a legelején Somogyi mellédurrantotta ajtó-ablak helyzetét, a kihagyott lehetőség megbosszulta magát – az összegyűjtött koronggal ugyanis Bucskin iramodhatott meg, s senkitől sem zavartatva kegyetlenül kilőtte a jobb sarkot (0-1). Korrekt iramban folytatódott a találkozó, Varga kis híján egalizált, ám a kihasználatlan helyzeteket Bucskin ismét megbüntette, a fehérorosz légiós egy lecsorgó korongot értékesített közelről (0-2). A 8. minutumban Pinczés kapott kisbüntetést, a DEAC kevesebb mint egy perc alatt kihasználta emberelőnyét: Vasziljev visszakészítését Jeliszejenko távolól bődületes erővel a kapuba zúdította (0-3). A játékrész végén a DAB elpackázott egy dupla emberfórt, Zorin és Varga próbálkozásai csupán centimétereket tévedtek.

Molnár kihagyott ziccerével és Kovács parádés védéseivel indult a középső etap, ezt követően kinyílt a debreceni gólcsap, a második húsz percben öt gólt rámoltak be a látogatók a hazaiak ketrecébe: a 23. percben Mihalik Gergő kezdte meg a gólgyártást, a fiatal magyar csatár egy laza mozdulattal fejezte be egyéni akcióját (0-4), 5 minutummal később pedig Bucskin neve mellé mesterhármast jegyezhettünk (0-5); kevesebb mint hatvan másodpercre rá Jeliszejenko gyönyörűen megkerülte a kaput, majd a gólvonalon túlra húzott (0-6). A hatodik bekapott találat után Eronen mester Kovács helyett Valentának szavazott bizalmat a vasak között, a harmadzáró dudaszóig az egyetemistacsapat két ízben mattolta a légiósportást. A 38. minutumban Rétfalvi használt ki egy kapu előtti kavarodást, a 40. percben pedig még Szmirnov is beköszönt (0-8).

Az utolsó harmadban szépítettek a hazaiak, a 45. percben Atamancsuk középtávolról a jobb alsóba bombázott (1-8). A mérkőzés végéig újabb találat már nem született, ismételten tükörsima DEAC-győzelem született. A Dunaújvárosra március 5-én még a Ferencváros vár, míg a Debrecen befejezte alapszakaszbeli megmérettetéseit.

dabdeb_gonczi

fotó: DAB/Anda Fábián

Nem ez az, amiért az emberek kijönnek, nem ezért töltik itt a szombat délutánjukat

 

Így látták a vezetőedzők a DAB–DEAC találkozót.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Az első csere jó volt, de ahogy megkaptuk az első gólt, véget ért számunkra a meccs. Feladtuk, nem dolgoztunk, nem igazán akartunk csinálni semmit, csak néztük az órát, reméltük, hogy minél előbb lepereg az idő, s hagytuk az ellenfelet szórakozni, hogy élvezzék a hokit. Azt mondtam a srácoknak a meccs után, hogy azoknak az embereknek, akik megvették a belépőt azért, hogy lássanak minket, ahogy a legjobbunkat nyújtjuk, tartozunk a jegy árával. Nem a klub, az edzők, a játékosok, mindenki, aki a csapat környékén van, mert nem ez az, amiért az emberek kijönnek, nem ezért töltik itt a szombat délutánjukat. Hiába vagyunk kevesebben, hiába tehetségesebb az ellenfél, az nem veheti el tőlünk azt, hogy küzdjünk azért, hogy mindkét csapat a legjobbját adja. Remélhetőleg páran visszajönnek a csapathoz és megkérdezik, miért kellene kijönniük jövő hét kedden is. Nagy köszönettel tartozunk azoknak, akik eljöttek és ennek ellenére is szurkoltak nekünk.”

Vaszjunyin Artyom vezetőedző, DEAC: “Nehéz volt már motiválni a harmadik harmadra a játékosokat, s igazából az ellenfelet dicsérném meg inkább, hogy a 8-0 ellenére is úgy jöttek ki a harmadik harmadra, hogy beleálltak és keményen küzdöttek, megnehezítették a dolgunkat, mi egy kicsit fáradtunk is a végére. Nem akartunk úgy kezdeni, mint pénteken, azért a DAB-nál van sok rutinos játékos még mindig, ha találnak egy-két gólt, nehéz feltörni a védelmüket, s ezt akartuk elkerülni. Nem akartuk megnehezíteni a saját dolgunkat, szóval negyven perccel elégedettek lehetünk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2024. márc. 2., szombat.
Kovács: 76,0% (Valenta: 94,4%)
K
Gönczi: 96,9% (Szeles)
Léhi, Ahonen, Janech, Szalma, Somogyi
1
Usnyev, Dobmayer, Koblar, Szmirnov, Mihalik G.
Léránt, Varga, Zorin, Strenk, Pinczés
2
Mingazov, Krollis, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
Bánki, Sziszak, Vaculik, Kuminka, Atamancsuk
3
Jakabfy S., Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Bucskin
Savolainen, Nemes
4
Jakabfy Cs., Molnár, Hári, Mazzag
Niko Eronen, Revák Zoltán
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:56 DEB Bucskin
0-2 06:27 DEB Bucskin Dobmayer Mihalik A.
0-3 08:20 DEB PP Jeliszejenko Vasziljev
0-4 22:41 DEB Mihalik G. Rétfalvi
0-5 27:26 DEB Bucskin
0-6 28:20 DEB Jeliszejenko Jakabfy Cs. Vasziljev
0-7 37:31 DEB Rétfalvi Mingazov Bucskin
0-8 39:02 DEB Szmirnov Koblar
1-8 44:14 DAB Atamancsuk
32 Kapura lövések száma 61
4 Kiállításpercek 8

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
  • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
  • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
  • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
  • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
  • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
  • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum