Corona Brasov–UTE 1-8

   

Az újpestiek már az első harmadban eldöntötték az alapszakasz második helyén záró együttes elleni mérkőzésüket.

A hazaiaknál Tőke, a vendégeknél Rajna kezdett a kapuban. A brassóiaknál Gliga a szezonbeli első Erste Liga-találkozóját játszotta. A mérkőzést a minél jobb alapszakaszhelyért küzdő újpestiek indították jobban, de a Coronának is megvoltak a lehetőségei. A lila-fehérek a 7. percben kétszer is betaláltak, előbb Saarelainen, aztán 23 másodperccel később Coatta révén. A 14. minutumban Kiss Patrik korongot szerzett, lőtt, Tőke hiába védett, Just érkezett a kipattanóra és meglőtte a harmadik UTE-gólt. Tizenöt percnyi játék után már 0-4 állt az eredményjelzőn, Metsavainio kapu mögüli passzát Nyquist verte be.

A második felvonás 11. másodpercében eljött a mérkőzés első kiállítása, az újpestiek játszhattak öt a négy ellen, sőt 53 szekundummal később már kettős fórban voltak a vendégek, amivel éltek, miután Nyquist bombája átjutott Tőkén. Nem sokkal később kapust cserélt a Corona, Polc érkezett a vasak közé, ezt követően kiegyenlítetté vált a játék képe, Rajnának sokkal több feladata akadt, mint azt megelőzően. A meccs közepén emberelőnybe kerültek a hazaiak, kihasználták, Kóger zárta sikerrel a korongjáratást. A harmad hajrájában öt a négyre támadhatott az UTE, sikerrel járatták a pakkot, Silfver avatta fel Polcot. A szünet előtt újabb újpesti találat jött, Tornyai szerezte meg egy pontos kapáslövésből a szezonbeli második gólját, így a csapatok 7-1-es lila-fehér előnnyel vonultak a második szünetre.

A harmadik harmad a kapusokról szólt, Polc és Rajna is remekelt a vasak között. Úgy tűnt, nem születik gól az utolsó játékrészben, ám a véghajrában Just gólra váltott egy újpesti fórt. Az UTE 8-1-re győzött, kedden a BJAHC otthonában zárja az alapszakaszt. A Corona számára véget ért a szezon első fázisa, második kiemeltként várhatja a rájátszást.

braute_2024

fotó: Corona Brasov

Ez egy jó alkalom volt arra, hogy megnézzük, kire számíthatunk a rájátszásban

 

A Corona–UTE vezetőedzői nyilatkozatai.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Ez nem volt valami szép, de valójában egy kis pihenőt akartunk azoknak a játékosoknak adni, akik kisebb sérülésekkel bajlódnak, és olyanoknak lehetőséget adni, akik eddig keveset játszottak. Ez egy jó alkalom volt arra, hogy megnézzük, kire számíthatunk a rájátszásban. Le fogunk ülni, és meg fogjuk beszélni a meccset, aztán megyünk tovább az utunkon. Nagyon jó alapszakaszt zártunk, amit a mostani eredmény ellenére sem szeretnék elvenni a játékosoktól, elvégre nagyon keményen dolgoztak minden este, tették a dolgukat, ez eredményezte a második helyet. Most nincs itt az ideje annak, hogy negatív legyek. Készen kell állnunk majd péntekre, edzünk majd sokat, elő fogunk állni a megfelelő játéktervvel.”

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Természetesen örülünk a három pontnak, a győzelemnek és a lőtt gólok számának. Az elmúlt mérkőzéseken nem azon a szinten játszottunk, amelyiken szeretnénk, most akartunk egy kis választ adni minderre. Megmutattuk, hogy tudjuk játszani a hokit, ráadásul azon értékek és elvek mentén, amiben hiszünk. A srácok nagyon-nagyon jó munkát végeztek. Hosszú az út Brassóig, és most értéket adtunk ennek a hosszú útnak, ez jó érzés. Még van egy meccs kedden, aztán jön a rájátszás, a legfontosabb meccsekkel, és a legizgalmasabbakkal. Minden játékos, edző és szurkoló ezt várja a legjobban. A legjobbunkat akarjuk majd nyújtani.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2024. márc. 2., szombat.
Tőke: 64,3% (Polc: 83,3%)
K
Rajna: 97,0% (Sági)
Williams, Farkas, VanWormer, Schaber, Kóger
1
Silfver, Nyquist, Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen
Lowney, Boriszenko, Blackwater, Gliga, Valchar
2
Pokornyi, Szabó D., Coatta, Just, Kiss P.
Holwell, Bors, Gajdó B., Sills, Zagidullin
3
Balázsi, Tornyai, Tiala, Benk, Ewanyk
Kovács E., Rokaly-Boldizsár, Kovács M., Szabó K.
4
Szabó Rácz, Kovács A., Kovács S.
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:31 UTE Saarelainen Nyquist Laakkonen
0-2 06:54 UTE Coatta Just Kiss P.
0-3 13:16 UTE Just Kiss P.
0-4 15:00 UTE Nyquist Metsavainio Laakkonen
0-5 21:56 UTE PP2 Nyquist Silfver Saarelainen
1-5 32:10 BRA PP Kóger Zagidullin
1-6 36:24 UTE PP Silfver Saarelainen Metsavainio
1-7 37:15 UTE Tornyai Laakkonen Kovács S.
1-8 58:23 UTE PP Just Kiss P.
33 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 2

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
  • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
  • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
  • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
  • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
  • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
  • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum