Gyergyói HK–FTC-Telekom 4-1

   

A címvédő GYHK az eltiltását követően visszatérő DiDiometével a soraiban nyert az alapszakaszgyőztes ferencvárosiak ellen.

Tét nélküli összecsapás várt Székelyföldön a Fradira. A zöld-fehérek csíkszeredai sikerükkel bebiztosították első kiemelésüket, míg a GYHK biztosan harmadik. Lendületesen kezdtek a csapatok, a Fradi volt veszélyesebb, a hazaiak sokat köszönhettek Rinnének. Fordult a kocka, Császár Hunor ziccere még kimaradt, a következő támadás már gólt hozott: az 5. percben Imre Patrik bójaként kerülgette a védőket, majd gólt lövetett Bodóval (1-0). Csúnya jelenet következett; Farkas Simon jó helyzetből mellé durrantott, már rég nem volt a korong, amikor érkezett DiDiomete és levadászta a csatárt, aki csak nehezen jutott el a cserepadig. A vétkes kétperces kisbüntetést kapott tettéért, Kestilä két bekk között kibújva kis híján egyenlített. Paprikássá vált a nyugodtan induló összecsapás: Sylvestre és Nemec kaptak páros kiállítást. A 15. percben Sárpátki berobbant egy korongra, kevésen múlt az újabb találat. A 18. percben Bodó másodszor is betalált (2-0). DiDiomete Arany kapussal is összeütközött, aki később nem tudta folytatni, helyét Nagy Kristóf vette át a vasak között. A harmadot Ádám Zsolt önfeláldozó blokkja és egy kiállítás zárta.

A szünetben szerencsére lehiggadtak a játékosok, nyugodtabban telt ez a harmad. Mesikämmen áthúzódó kisbüntetését nem tudta gólra váltani a Fradi, öt az ötben az erdélyiek pillanatai következtek: Sárpátki, Bodó, majd Dalhuisen is megkínálta Nagy Kristófot, aki remek védésekkel tartotta az eredményt. Presztízsből továbbra is remek meccset játszottak egymással a csapatok, Nemec osztott ki egy hatalmas bodicseket Vinczének. Bodó ficánkolt a jégen, szép csel után újabb gyergyói ziccer maradt ki. A harmad második felére csökkent a tempó, hogy aztán újra felpörögjenek a játékosok: az egyik oldalon Turbucz betett korongja ígért gólt, a másikon Sylvestre bolondította a védőket, csak szabálytalanul tudták megállítani. Lövésszámban nagyjából egyenlően teljesítettek a fele, de a nagyobb helyzetek a házigazdák előtt adódtak. A 34. percben emberelőnybe került a GYHK, ebből sem lett gól. A kapusok parádéztak mindkét oldalon, így nem született gól a középső felvonásban.

Aktívabban kezdte a záró harmadot a Ferencváros, Brady jól forgatott, Tóth Adrián helyzetbe is került, de a különbség nem csökkent. Újfent Brady volt a főszereplő, remek passzt kapott a saját harmadából, szorongatott helyzetben is majdnem betalált. A vendégek fölénye emberelőnyt kamatozott, jól játszották meg a fórt, jöttek a lövések is, csak az irányzék hibádzott. Nagy Gergő közelijét védte Rinne, a kipattanóból kettő-egyben elszaladtak Sylvestréék, ebből sem lett gól. Továbbra sem unatkoztak a drukkerek, volt helyzet bőven a mérkőzésen. Gyors hazai akció következett, Silló száguldott a kapu felé, miközben ketten keserítették az életét, de másodszorra áttuszkolta a pakkot a gólvonalon (3-0). Tíz perc volt már csak hátra, de nem dőlt el az összecsapás. Hogy a hajrára is maradjanak izgalmak, arról Hrabal gondoskodott az 53. percben, lövése után átjutott a korong a gólvonalon, amit a játékvezetők videózás után adtak meg (3-1). Fodor Szabolcs már három perccel a vége előtt lehozta kapusát, jött a menetrendszerű időkérés is, de a székely fiesztát ez nem befolyásolta: Bodó korongot lopott és Császárral lövetett üres kapus gólt (4-1). Bár tétje nem volt a mérkőzésnek, a csapatok megmutatták, hogy az esetleges rájátszásbeli párharcuk ismét remek hokicsemegét ígér a szurkolóknak.

gyeftc_didiomete

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Sajnálom, ahogy az elején alakult a meccs, és hogy lesérítették a kapusunkat

 

A GYHK–Fradi tréneri meglátásai.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: ”Jól kezdtünk, már az elején élesek voltunk, érződött, hogy a Fradi meccsből jön. Tudtunk olyan távolságot generálni, ami kitartott a végéig. Ötven percig jó volt, amit csináltunk, az utolsó tíz perc lazábbra sikeredett. Fontos, hogy hatvan percre ki tudjuk tolni a koncentrációt, illetve a következő időszakban igyekszünk minél jobban felkészülni a soron következő ellenfelünkből, bárki is lesz az. Az utolsó másfél hónapban adtunk egy olyan alapot, amely bizakodóvá tehet minket, de semmiképpen sem válhatunk elbizakodottá.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: ”Azért jöttünk Erdélybe, hogy bebiztosítsuk az alapszakasz-győzelmünket, ez pedig sikerült, amire nagyon büszkék vagyunk. Büszkévé tesz, hogy a tavalyi bajnokot magunk mögött tudtuk kettővel, és mi teremtettük meg magunknak azt, hogy ennek a meccsnek már igazából nem volt tétje. Sajnálom, hogy az elején úgy alakult a meccs, ahogy, és hogy lesérítették a kapusunkat. Szomorú, hogy lesérült az első számú kapusunk, de még egyszer mondom, rendkívül büszke vagyok, hogy megteremtettük magunknak azt, hogy a Gyergyó elleni meccsnek már nem volt tétje.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. márc. 2., szombat.
Rinne: 97,1% (Mag)
K
Arany: 80,0% (Nagy K.: 95,0%)
Raymond, Dalhuisen, Sándor-Székely, Császár, Bodó
1
Hrabal, Boros, Farkas, Brady, Turbucz
Haaranen, Fejes, Ádám, Sylvestre, Sárpátki
2
Seregély, Bán, Kestilä, LaPorte, Nemec
Mesikammen, Imre, DiDiomete, Tranca, Szigeti
3
Marva, Haranghy, Németh, Nagy G., Tóth A.
Vincze G., Silló, Csiszer
4
Tóth G.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:24 GYE Bodó Imre Sándor-Székely
2-0 17:08 GYE Bodó Császár Sándor-Székely
3-0 49:04 GYE Silló Csiszer
3-1 52:24 FTC Hrabal
4-1 58:10 GYE EN Császár Bodó
31 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 6

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum