Kirill Kaprizov volt az NHL-ben a hét legjobbja

   

Az orosz csatár Mitchell Marnert és a honfitársát, Igor Seszytorkint előzte meg.

A Minnesota csatára, Kirill Kaprizov négy mérkőzésen lőtt 6 góllal és 12 szerzett ponttal mindkét kategóriában a legjobbnak bizonyult február harmadik hetében. A korábbi Calder-győztes a Vancouver ellen megnyert 10-7-es összecsapáson nyújtotta a legjobb teljesítményét: összesen hat pontot szerzett, ebből négyet az utolsó felvonásban, így beállította az egy mérkőzésen és az egy harmadban szerzett pontok franchise-rekordját. Előbbin a Marián Gáborík, Joel Eriksson Ek párossal, utóbbin Kevin Fialával osztozik.

Mitchell Marner neve mellé négy mérkőzésen 10 pont került, ebből 9 előkészítés formájában, amivel a legeredményesebbnek bizonyult. A Toronto csatára három-három találatot készített elő a St. Louis és az Arizona ellen, majd kettőt a Vegas ellen, így zsinórban hat mérkőzésen adott legalább két gólpasszt, ami korábban senkinek sem sikerült a franchise mezében.

Igor Sesztyorkin visszanyerte formáját, amit jól tükröz a múlt heti teljesítménye. A New York Rangers kapusa három meccsen három győzelmet aratott és 122 lövésből 119-et megfogott, így kereken 1 volt a kapottgól-átlaga és 97,5% a védési hatékonysága. Sesztyorkin a New Jersey és a Philadelphia ellen 39 védést mutatott be, a Dallas ellen viszont még ezt is túlszárnyalta és 41-gyel végzett.

3-Stars-Week-20_Media-26113538

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS