FTC-Telekom–DEAC 4-3

   

A ferencvárosiak rendes játékidőben legyűrték a debrecenieket, így hatalmas lépést tettek az alapszakasz megnyerése felé.

Az FTC-Telekomnál visszatért Bán, Boros és Németh, ellenben Kulmala, Farkas és Banga nem lépett jégre. A vendégeknél Mihalik Gergő helyett Hári szerepelt. A Fradi kapujában Nagy Kristóf kezdett, míg a DEAC-nál Szeles kapott lehetőséget. Csak 65 másodperc telt el a meccsből, amikor eljött az első kiállítás, a ferencvárosiak öt a négy ellen támadhattak, a fórt Brady bedobókörről eleresztett lövésével használták ki (1-0). A 8. minutumban emberelőnybe kerültek a debreceniek, fél perc alatt gólra váltották, Bucskin lőtt passzába Koblar ért bele mesterien (1-1). Nem örülhettek sokáig a döntetlennek a cívisvárosiak, ugyanis 15 másodperccel később nem vették komolyan a saját harmadából meginduló Seregélyt, aki a támadó harmadba érve egy pontos lövéssel újra vezetéshez juttatta a zöld-fehéreket (2-1). A 14. percben már kettővel mentek a hazaiak, Nagy Gergő hátratette a korongot a kék vonalon álló Crespinek, akinek remek takarást adtak a többiek, Szelesnek esélye sem volt reagálnia a lövésre (3-1). A játékrész úgy tűnt, eljön a második DEAC-fór, ám a játékvezetők technikai kisbüntetést adtak, így öt az öt ellen folytatták a felek.

A második harmad egy Galajda-helyzettel indult, Szeles résen volt. Két perccel később már tehetetlen volt a debreceni kapus, Crespi középre tett korongjára Seregély érkezett jó ütemben, lövése után megszerezte önmaga második, csapata negyedik gólját (4-1). A mérkőzés közepén négy percen át öt a négyre támadhatott a Fradi, ezekkel nem éltek a hazaiak, sőt Mihalik András kiugrott, Hrabal nem lépett ki rá, így a DEAC-csatár egy ütemtelen lövéssel kozmetikázott az eredményen (4-2). A felvonás végén Turbucz kapott kisbüntetést.

A harmadik játékrész áthúzódó debreceni emberelőnnyel indult, amit temérdek kisbüntetés követett. A kiegészülés után egy perccel fordult a kocka, a zöld-fehérek voltak létszámfölényben két percig, majd egy-egy újabb csavart követően megint DEAC-, majd újabb FTC-fór jött. Miután már öt az ötre folyt a játék, páros kiállítás jött, Mingazov és Nemec ült ki pihenni, akiket nem sokkal később Boros, Turcotte és Novotny követett, ami debreceni emberelőnyt jelentett. A harmad közepén nagyjából tíz percen át állt a játék, plexit kellett cserélni. A kényszerszünet utáni néhány minutumban a ferencvárosiaknak voltak nagyobb helyzeteik, mégis a cívisvárosiak villantak: Novotny korongot szerzett a támadó harmadban, az eladott pakkot egy pontos lövéssel a hazai kapuba juttatta (4-3). A következő shiftben Turcotte és Kozma összemérte az erejét, ami miatt előbbi ötperces, utóbbi kétperces büntetést kapott, ami azt jelentette, hogy két minutum négy a négy elleni hoki után három percnyi emberelőny várt a DEAC-ra. Másfél perccel a vége előtt Szeles lekorcsolyázott, mindkét oldalon voltak helyzetek, de nem született több gól.

Az FTC-Telekom 4-3-ra nyert, egyetlen pontra került attól, hogy bebiztosítsa alapszakasz-győzelmét, vele együtt biztossá tegye a DEAC elleni negyeddöntőt.

ftcdeb_kloz_galajda

fotó: Sas Gábor/FTC-Telekom

Körülbelül tíz percig jégkorongoztunk a mérkőzésen, szörnyű volt

   

Így látták a trénerek az FTC-Telekom–DEAC meccset.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Körülbelül tíz percig jégkorongoztunk a mérkőzésen, szörnyű volt. 4-1-nél kaptunk egy 2+2 perces emberelőnyt, amiből nemhogy nem lőttünk, de kaptunk egy gólt, és ott picit szétesett a csapat. Ami ha onnan nézzük, hogy jövő pénteken már kezdődik a rájátszás, nem néz ki túl jól, de reálisan kell néznünk a dolgokat, nyolc napig nem volt egyetlen mérkőzésünk sem. Ez talán egy pici kifogás lehet, ebbe kapaszkodhatunk, ugyanis tudtuk jól, hogy nem lesz könnyű meccsünk nyolc nap kihagyás után. Pláne egy olyan csapat ellen, amelyik komoly meccsekből érkezett. Szóval készültünk rá, hogy nem lesz könnyű, de ennek ellenére lehetett volna ennél sokkal könnyebb is. Még egyszer hangsúlyozom, ennél jóval több kell a rájátszásban. Az egyetlen pozitívum, hogy ilyen játékkal is sikerült mindhárom pontot magunknál tartanunk, ami nagyon fontos lehet az alapszakasz végelszámolásánál.”

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Jól kezdtük a mérkőzést, az első néhány perc rendben volt, utána viszont szörnyű gólokat kaptunk. Az első harmad három kapott góljából talán az emberhátrányos az, amelyikre azt lehet mondani, hogy oké, de a másik kettő pont olyan helyzetekből született, amikről beszéltünk, amire készültünk, a srácok viszont aludtak. Utána sikerült visszajönnünk a meccsbe, szóval összességében egy jó kis elő-rájátszásmérkőzés lett. Számítottunk rá, hogy milyen mérkőzés lesz, ezt vártuk. Végül kevesebbet lőttünk egy góllal, de reméljük, hogy legközelebb már fordítva lesz.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2024. feb. 28., szerda.
Nagy K.: 91,7% (Földes)
K
Szeles: 87,5% (Hetényi)
Roth, Marva, Galajda, Brady, Turbucz
1
Kloz, Usnyev, Koblar, Szmirnov, Novotny
Seregély, Crespi, Kestilä, LaPorte, Nemec
2
Mingazov, Dobmayer, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
Hrabal, Boros, Németh, Nagy G., Tóth A.
3
Krollis, Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Bucskin
Bán, Tóth G., Turcotte, Haranghy
4
Jakabfy Cs., Jakabfy S., Molnár, Hári, Mazzag
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:04 FTC PP Brady Roth Kestilä
1-1 07:35 DEB PP Koblar Bucskin Novotny
2-1 07:50 FTC Seregély Nagy G.
3-1 14:03 FTC Crespi Nagy G. Roth
4-1 22:06 FTC Seregély Crespi Turcotte
4-2 30:36 DEB SH Mihalik A. Usnyev
4-3 53:31 DEB Novotny
32 Kapura lövések száma 36
39 Kiállításpercek 18

Mihalik emberhátrányos góllal büntette a Fradi könnyelműségét

 

Az FTC-Telekom–DEAC találkozó videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum