A harmadik helyről dönthet az idei utolsó székely rangadó

   

Egy győzelemmel bebiztosíthatja top hármas helyét a GYHK, míg a Sportklub nagy lépést tehet a negyeddöntős pályaelőnyért.

Magyarországi idő szerint 17:30-kor az idei Erste Liga-alapszakasz utolsó székely rangadóját rendezik a Vákár Lajos Műjégpályán. A jelenleg 71 ponttal negyedik Sportklub a 76 pontos, dobogós Gyergyói HK-t fogadja. Mindkét együttesre még további egy-egy mérkőzés vár a kígyóelv végén, a Csíkszereda egy győzelemmel akár még a harmadik helyet is becélozhatja, ellenkező esetben viszont maguk mögé is pillanthatnak Václav Novák tanítványai. A GYHK egy sikerrel nem csak a negyeddöntős pályaelőnyt biztosítaná be, de már biztosan nem végezhetne harmadiknál rosszabb helyen. A két együttes öt napja Gyergyószentmiklóson is találkozott, akkor egy szoros összecsapáson Chris Bodó 2+2 pontjával és Sylvestre üres kapus góljával a hazaiak 5-3-as győzelemnek örülhettek.

A Csíkszereda keretében nemrégiben újra felbukkanó – a klub által a Welsh, Levin sztorihoz hasonlóan nem kommentált – Cody Milan remekül tért vissza a nem túl fényes ECHL-kitérőjét követően, a harmadik számú tengerentúli ligában 14 mérkőzésen 1 pontot jegyző amerikai csatár a GYHK ellen 1+1-et ért el, a DAB megszórásából 2+1-gyel vette ki a részét. A Szereda vasárnap Kubát bombájával – amit a játékvezetők videózást követően helyesen helyben hagytak – 1-0-ra legyőzte a DEAC-ot, Becze Tihamérék legutóbbi három mérkőzésüket megnyerték saját közönségük előtt.

A bajnok GYHK is alaposan összekapta magát téli álmát követően, Szilassy Zoltán legénysége 8 mérkőzéses győzelmi szériában van. A támadószekcióban felépültek a sérült játékosok, megvannak a centerek, Bodóék pedig ontják a gólokat, legutóbbi négy mérkőzésük mindegyikén legalább ötször betaláltak. A címvédő mostanság előszeretettel áll fel mindössze 17 mezőnyjátékossal: a szakvezetés például nem számolt az ötmeccses eltiltását már letöltő Devin DiDiomete játékával sem az elmúlt találkozókon.

Az idei székely rangadókon eddig csak egyszer született vendégsiker – szeptemberben, a Vákárban a GYHK örülhetett -, a Csíkszereda egy, a GYHK négy győzelmet tud felmutatni az egymás elleni derbiken.

Csíkszereda GYHK

Fotó: Szász Adorján / GYHK

SC Csíkszereda–Gyergyói HK 3-4

   

A gyergyószentmiklósiak hosszabbításban legyőzték a Sportklubot, amivel bebiztosították az alapszakaszbeli dobogós helyezésüket.

A hazaiaknál hiányzott Cody Milan, akinek a kurta-furcsa el-, majd visszaigazolását a Magyar Jégkorong Szövetség állítólag ugyancsak vizsgálja. Sárpátki cselei vezették fel a székely derbit, átadása elakadt a blokkban. A 2. percben Imre Patrik vakoldalról leütközte Rokaly Szilárdot, csúnya jelenet volt, sima kisbüntetéssel megúszta a vétkes. Bodó emberhátrányban is ziccerezett, a másik oldalon Szkacskov került helyzetbe, mindkettő kimaradt. A 8. percben vezetést szereztek a vendégek: Gecse röviden szabadított fel, villámgyorsan ment végig a tic-tac-toe, Bodó volt a befejező (0-1). A második csíki fór már jobban sikerült: Láday bombája még csak blokkot talált, Kubát takarásból leadott lövése már a hálóban kötött ki, Rinne semmit sem láthatott (1-1). Feljebb kapcsolt a GYHK, kimaradt helyzetek után a 13. minutumban Bodó bal oldali lövése megpattant, így becsapta O’Connort (1-2). Keményedett a derbi, a palánknál Láday bontotta le Sándor-Székelyt. Egy kontra végén Bodó volt közel a mesterhármashoz, majd Rokaly Norbert és Brance Orban bunyóztak. Szépen megtelt a büntetőpad, GYHK-emberelőnnyel folytatódott a meccs, ez kihasználatlanul maradt. A végére csíki kapuvas és több kiállítás maradt.

Az első harmad végi kisbüntetések miatt kettős fórban kezdte a középső felvonást a Sportklub. Tüzeltek becsülettel a csíkiak, jól dolgozott a gyergyói védelem, kihúzták a nehéz perceket. Továbbra is feszült volt az összecsapás, Kubát szabálytalanul palánkra kente Császár Hunort, Vincze Péter érkezett csapattársa védelmére és alaposan elpáholta a cseh bekket. Négy a négyben folytatódott a csata, majd két perc után hazai fór következett, hiszen Vincze 5 perc plusz véglegessel kiszállt a meccsből. Ebből is a gyergyói speciális egység került ki győztesen, sőt, Brown szabálytalansága kiegyenlítette a létszámot. A meccs derekán ismét a remeklő Bodó került ziccerbe, ezúttal O’Connor nyerte kettejük párviadalát. Csendesedett a mérkőzés, majd két perc alatt fordított a Csíkszereda: a 33. minutumban mintaszerű akció végén Rokaly Szilárd passzából Asuchak egalizált (2-2). Támadásban maradt a házigazda, Becze lövése Rinnéről Szkacskov elé pattant, aki az üres kapuba tessékelte azt (3-2). Először vezetett a Sportklub a meccsen. Nem hagyták magukat a piros-fehérek: remek kontrát követően Bodó lövetett gólt Sándor-Székellyel (3-3). A hajrában ismét egymásnak adták a kilincset a játékosok a büntetőpadon.

A záró harmadot a Gyergyószentmiklós kezdte emberelőnyben, az eredmény nem változott. Lenyugodtak a játékosok, öt perc is eltelt és nem nyílt a büntetőpad ajtaja. Küzdelmes mezőnyjáték folyt a jégen, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 49. percben Sándor-Székely ült ki, ebből a fórból sem tudott betalálni a Csíkszereda. A rendes játékidő végéig hiába nyüstölték egymást a csapatok, nem jutottak dűlőre. Pontosztozkodás után hosszabbítás döntött a bónuszpont sorsáról.

A 63. percben eldőlt az összecsapás: kettő-egyes kontra végén Bodó keresztjét Fejes sodorta a kapuba (3-4). A GYHK a 2+2 ponttal záró Bodó vezérletével zsinórban kilencedik mérkőzését is megnyerte és bebiztosította harmadik helyét a táblázaton. A Csíkszereda egy ponttal gazdagodott és maradt a negyedik helyen.

sccgye_rutkowski_oconnor_vinczep

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Imádok Csíkszeredába járni, nagyon intellektuel szurkolótáboruk van

   

Az alapszakasz utolsó székely rangadójának edzői nyilatkozatai egy roppant sokatmondó és szemléletes vendégsommázattal jégbalettről, sajátos csarnokon belüli időjárásról, miegymásról.

Mark LeRose, másodedző, SC Csíkszereda: ”Hogy őszinte legyek, nem volt nagy különbség a felek között. Mindkét csapat nagyon keményen és szenvedélyesen játszott. Az első harmadban korán kaptuk a gólt, amire a második játékrészben sikerült válaszolnunk, majd 3-3-as, döntetlenre módosult az eredmény. A harmadik felvonás kiegyenlített volt. A sok szenvedély sok kiállítást, ezáltal a speciális egységeknek több jégidőt eredményezett, de a fiúk keményen játszottak. Büszkék vagyunk az erőfeszítésükre! Nem a kívánt eredmény született, ám sikerült így is 1 pontot szereznünk. A srácoknak pihenniük kell. Úgy gondolom, ez jelenti a siker legnagyobb forrását a rájátszás közeledtével. Sok mérkőzésünk volt, ránk fér a pihenés. Van néhány sérültünk, ezért akik a mostani összeállításban szerepeltek, szabadnapot fognak kapni. Oda kell figyelniük a folyadék- és táplálékbevitelre, ugyanakkor ki kell aludniuk magukat.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: ”Imádok Csíkszeredába járni, nagyon intellektuel szurkolótáboruk van. Nagyon jó idejárni, jó a hangulat! Két dologért nem szeretek idejárni: a jégbalettért, amit most közelről kellett megnézni – ezért kár idejönni –, illetve ha emberhátrányt kell gyakorolni. Ezért elég, ha otthon maradunk, kár ezért lejönnünk. Egyébként gratulálok a fiúknak! Cunami ellen mentünk, és így tudtunk két pontot csinálni, ami a táblázaton nagyon fontos volt.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2024. feb. 27., kedd.
O'Connor: 80,0% (Ambrus)
K
Rinne: 86,4% (Mag)
Salló, Láday, Rokaly N., Reisz, Fodor
1
Fejes, Haaranen, Orban, Sylvestre, Sárpátki
Rutkowski, Kubát, Szkacskov, Részegh, Becze
2
Dalhuisen, Raymond, Vincze P., Császár, Bodó
Gecse, Ferencz Csibi, Rokaly Sz., Asuchak, Brown
3
Mesikammen, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Szigeti
Bajkó, Casaneanu, Svetina
4
Vincze G., Tamminen, Csiszer
Vaclav Novak, Mark LeRose
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:54 GYE Bodó Orban Imre
1-1 11:05 SCC PP Kubát Szkacskov
1-2 12:45 GYE Bodó Dalhuisen
2-2 32:39 SCC Asuchak Rokaly Sz.
3-2 33:43 SCC Szkacskov Becze Salló
3-3 34:59 GYE Sándor-Székely Bodó Császár
3-4 62:46 GYE Fejes
22 Kapura lövések száma 20
21 Kiállításpercek 50
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum