Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák 6-1

   

A címvédő 13 perc alatt eldöntötte a lényegi kérdéseket, magabiztos sikerével őrzi harmadik helyét a tabellán.

A Gyergyó a szombati összeállításához képest két változtatást eszközölt, Rinne helyett Rahm állt a kapuba, Vincze Gergőt ezúttal nem nevezték a negyedik sorba, Kozma Zsolt a DEAC elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal sem volt ott a három bekkpárban. A vendég Acélbikáknál ismét Kovács Dávid állt a kapuba, Savolainenre ezúttal nem számíthatott a szakvezetés – a felszabaduló szerelést Pinczés Olivér kapta meg –, a csapat egyik tapasztalt magyar játékosa, Nemes Benjámin egyik erdélyi mérkőzésen sem lépett jégre.

Az összecsapás első góljára a hatodik percig kellett várni a gyergyói publikumnak, Bodó keresztpasszát követően Vincze Péter volt eredményes. Kisvártatva Sándor-Székely ugratta ki Trancát, a center fonákkal értékesítette a ziccerét. A 10. percben Szigeti már a harmadik gyergyói gólt lőtte, majd az első hazai emberelőnyt Sylvestre átadását követően Orban használta ki. A 16. percben második lövéséből szépített a Dunaújváros: Kuminka Zsombor és a litván Michalevic mentek el kettő az egyben, a fiatal magyar passzából a légiós alakította 4-1-re az állást. Ez volt a 17 éves Kuminka első pontja az Erste Ligában.

Az első szünetet követően Eronen mester kapust cserélt, Valenta érkezett idén másodjára. Ebben a játékrészben már kicsit támadóbb szellemű volt a DAB: Rahm kapuját hétszer találták el az Acélbikák. A játék érdemi része ezúttal is a vendég harmadban folyt, Haaranen kapuvasig jutott, a felvonás egyetlen gólját Sárpátki szerezte egy lecsorgót követően második szándékból (5-1). A harmadik harmadban a mérkőzésbe kiválóan beszálló, 96,3%-kal védő Valenta sokáig tartotta az állást (amennyiben hinni lehet a jegyzőkönyvbe beírt 75 hazai lövésnek), ám az 56. percben Raymond bebombázta első GYHK-s gólját amellyel kialakult a 6-1-es végeredmény.

A harmadik helyét továbbra is magabiztosan őrző GYHK kedden utolsó előtti alapszakaszmeccsét játssza Csíkszeredában, míg a DAB pénteken Debrecenbe utazik.

GYHK DAB Szigeti

Fotó: Szász Adorján / GYHK

Nekünk most az a lényeg, hogy a fiataljainknak minél több lehetőséget adjunk

 

Így látták a trénerek a GYHK–DAB találkozót.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Kilencvenöt százalékban úgy hokiztunk, ahogy kell, próbáltuk függetleníteni magunkat az eredménytől, hogy olyan dolgokat forszírozzunk, ami egy éles meccsen is sikerre tud vinni minket. Több mint nyolcvan helyzetünk volt, nagyon nagy szám, és ehhez képest a hat gól valóban kevés, de egy ilyen első harmad után talán nem lehet reális elvárás, hogy totális fókuszban legyen egy csapat. A fő kérésünk az volt a mérkőzés előtt, hogy már az elejétől kezdve nagyon élesek legyünk, mert sok minden el tudja altatni ilyenkor az embert, kezdve a tabellától, a soron következő ellenfélig. Megpróbáltuk kihozni ebből a meccsből a maximumot, menni kell tovább, jön a megyei derbi Szeredában.”

Revák Zoltán, másodedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “A jelenlegi helyzetünkben nekünk csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, a gyengébb kezdés után rendet tudtunk tenni a fejekben, és két harmadon keresztül méltó ellenfelei voltunk a Gyergyónak. Nekünk most az a lényeg, hogy a fiataljainknak minél több lehetőséget adjunk, és mérkőzésről mérkőzésre fejlesszük őket.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. feb. 25., vasárnap.
Rahm: 91,7% (Mag)
K
Kovács: 81,0% (Valenta: 96,3%)
Fejes, Haaranen, Vincze P., Császár, Bodó
1
Léránt, Ahonen, Zorin, Szalma, Somogyi
Dalhuisen, Raymond, Orban, Sylvestre, Sárpátki
2
Bánki, Varga, Károly, Strenk, Janech
Mesikammen, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Szigeti
3
Belicenka, Sziszak, Zaharevics, Pinczés, Atamancsuk
Tamminen, Csiszer
4
Marosi, Léhi, Vaculik, Michalevic, Kuminka
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:30 GYE Vincze P. Bodó
2-0 06:24 GYE Tranca Szigeti Sándor-Székely
3-0 09:31 GYE Szigeti Sándor-Székely Tranca
4-0 13:01 GYE PP Orban Sylvestre Haaranen
4-1 15:25 DAB Michalevic Kuminka Zaharevics
5-1 36:12 GYE Sárpátki
6-1 55:00 GYE Raymond Dalhuisen
75 Kapura lövések száma 12
2 Kiállításpercek 8

Kuminka passzából szép fonákgólt szerzett Michalevic

 

A GYHK–DAB találkozó videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
  • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
  • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
  • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
  • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
  • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
  • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum