Graz 99ers–Hydro Fehérvár AV19 1-9

   

Nem bízta a véletlenre a Volán, kiütéssel hozta a kötelezőt egy kevés sportértékkel bíró meccsen, ezzel a második helyen zárta az ICEHL 2023/24-es kiírásának alapszakaszát, és 2022 után jövőre ismét ott lesz a Bajnokok Ligájában.

A Fehérvár a szerdai, ljubljanaival megegyező összeállításban korcsolyázott ki, a kapuban is Roy állt. A tétnek megfelelően hamar magához ragadta a kezdeményezést a magyar csapat, többször is beszorította a graziakat, sokszor egyenlő létszámnál is egykapuztak a székesfehérváriak. A már az első harmadban 17 lövést kapó Wieser kapus a 16. percig tudta tartani csapatát: ekkor egy hátulról érkező passzt Laberge lépett át, Atkinson a palánk mellett megtartva játszotta neki tovább, a kanadai keresztjét végül McGauley bombázta be elemi erővel (0-1). Gyorsan meg is duplázta előnyét a Volán, alig egy percre rá Hári unta meg a grazi védelem betömörülését, a kékről elindulva váltott sebességet, senki sem tudta lekövetni, megoldotta egyedül (0-2). Az első szünetre mégis csak eggyel ment a Fehérvár, a 99ers öt kapura lövése közül az utolsóból szépíteni tudott: Bauer vitte be a támadóban két ember közé, a botjáról lecsapott korong nem kis szerencsével éppen a mögötte érkező Matijevic elé pattant, a 18 éves horvát támadó harmadik ICEHL-meccsén első gólját szerezte (1-2).

A fordulás után hamar visszaállította a különbséget a Volán, a védők mögé bemozgó Kuraltot Hári hozta ziccerbe, első kísérletét még a mamuttal hárította a kapus, a korong maradt a szlovénnál, aki a ketrecet megkerülve behúzta a másik oldalon (1-3). A fiatalokkal feltöltött grazi B-csapat egyre kevésbé tudta követni az eseményeket, a 29. percben Kuralt duplázott könnyedén, majd Mihály is könnyű gólt szerzett centerből senkitől sem zavartatva (1-5). Ezen a ponton végképp egyértelművé vált, csak az a kérdés, mennyinél áll meg a Kiss-legénység. Nem lassítottak Háriék, még mindig csak a 32. percben jártunk, amikor a csapatkapitány megint átszlalomozott a rendezetlen védelmen, ezt is beverte – Wiesert e ponton az EWHL-ben edzősködő Mocher váltotta a kapuban. Teljesen edzőmeccs-jelleget öltött a találkozó, még egyenlő létszámnál is, fórban meg aztán végképp: a 35. percben Bartalis az első, a 40.-ben Leavens a második vendégelőnyt használta ki rutinszerűen – 1-8, és egy harmad még hátra volt…

A záró húsz perc gyakorlatilag formaság maradt, a Fehérvár gyakorolt még néhány szép figurát, kihagyott egy emberelőnyt, hogy aztán öt az ötben Fournier is sikeresen teljesítsen egy könnyed lőgyakorlatot (1-9). Csak annyi volt a kérdés, meglesz-e a 10: végül nem lett meg, de ezzel valahogy együtt tudunk élni, a lényeg, hogy a Hydro Fehérvár AV19 habkönnyedén hozta a kötelező ujjgyakorlatot a szörnyű szezont záró Graz otthonában, ezzel a rekordbajnok Klagenfurt mögött és a címvédő Salzburg előtt a megszolgált második helyen zárta az ICEHL 2023/24-es alapszakaszát. A magyar csapat így 2022 után jövőre ismét ott lesz a Bajnokok Ligájában – immár az új Alba Arénában -, és várja negyeddöntős ellenfelét a jövő heti playoff-kvalifikációk után.

A Fehérvár összeállítása:

Roy (Horváth D.) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Mihály Á., Bartalis, Leavens, Stipsicz, Nilsson – Atkinson, McGauley, Laberge, Robertson, Phillips – Ambrus G., Németh K., Terbócs, Ambrus Cs., Kiss R.

Sorsolás
Tabella
Kanadai tábláz
at

avs feh phillips hari

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
  • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
  • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
  • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
  • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
  • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
  • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum