DEAC–FTC-Telekom 4-6

   

A ferencvárosiak fordulatos, izgalmas mérkőzésen a klasszikus mesterhármast szerző Rasmus Kulmalának köszönhetően nyertek Debrecenben.

A DEAC-nál Mazzag helyett Hári lépett jégre, míg a Fradinál ugyanazok a játékosok játszottak, mint a Sportklub ellen. A hazaiaknál Hetényi, a vendégeknél Arany kezdett a kapuban. Az FTC-Telekom a második percben megszerezte a vezetést, miután Crespi a bal szélen betört a debreceni harmadba, lövése talán irányt váltott egy védő botján, mindenesetre a korongnak mellényúlt Hetényi (0-1). Három perc múlva jött a DEAC válasza, Jeliszejenko lövésébe beleérhetett egy zöld-fehér játékos, a pakk átjutott Arany hóna alatt (1-1). A nyitó harmad közepén fordítottak a cívisvárosiak: Dobmayer kék vonalas próbálkozásánál az egyik csapattársa takarta a kilátást a vendégek hálóőre előtt, aki tehetetlen volt az érkező játékszerrel szemben (2-1). A felvonás második felében a Fradi kibekkelt egy emberhátrányt, aztán amikor öt a négyre támadhatott, Kestilä egy pontos lövéssel egyenlített (2-2). A nyitó húsz percben megdolgoztatták a kapusokat, Hetényi 18, Arany 15 lövéssel nézett szemben.

A második harmad elején emberhátrányba kerültek a ferencvárosiak, aztán a kiegészülés után erőre kaptak, a 26. percben betaláltak, ám a játékvezetők előtte már sípoltak, mert úgy látták, Hetényinél van a korong. Másfél perccel később érvényes gól született a másik oldalon, amikor a kapu elé kerülő Jakabfy Sámuel közelről meglőtte szezonbeli első találatát (3-2). A 33. minutumban érdekes jelenet zajlott le: Koblar szabálytalankodott, a DEAC mégis támadhatott, a szlovén légiós betalált, ám gólöröm helyett kétperces büntetés várt rá. A zöld-fehérek nem tudtak élni az öt a négy elleni lehetőséggel. Koblar a visszatérése után nem sokkal megint gáncsolt, újra kiülhetett, ezt már góllal büntette a Fradi, Kulmala sikerrel zárta az egyéni akcióját (3-3). A játékrész utolsó percében Bucskin kiugrott, de lecsúszott a botjáról a pakk, így 3-3-mal zárult az a harmad, ahol a ferencvárosiak 30-9-re vitték a lövési mutatót.

A harmadik felvonás 3. percében 11 másodperc eltéréssel kiosztottak egy-egy kisbüntetést a játékvezetők, így négy a négyre játszhattak a csapatok. A speciális játékhelyzetből a Fradi jött ki jobban: Kulmala lőtt, a korong talán irányt váltott egy debrecenin, a pakkot Hetényi nem tudta megfogni a lepkéssel (3-4). A folytatásban LaPorte és Dobmayer összemérték erejüket, ötperces kiállításokkal jutalmazták őket. A 49. minutumban Kulmala betört a debreceni kapu elé, átjuttatta a korongot a gólvonalon, klasszikus mesterhármasával már 5-3-ra vezetett az FTC. Két percre rá Jeliszejenko közelről betett egy kipattanót, amivel visszaállt az egygólos differencia (4-5). Ekkor Fodor Szabolcs időt kért, valamint Arany helyére Nagy Kristóf érkezett a vendég vasak elé, aztán öt perc múlva visszatért Arany. A végjátékban LaPorte kiállításával emberelőnybe került a DEAC, nem éltek a lehetőséggel, aztán tíz másodperccel a vége előtt Hrabal egy egész pályás üres kapus góllal beállította a 6-4-es végeredményt.

DEAC-FTC

fotó: DEAC

Nem lehet ennyi lehetőséget adni nekik

   

A DEAC–FTC-Telekom mérkőzés vezetőedzői nyilatkozatai.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Az első és a harmadik harmadot tudnám kiemelni, azok egész jók voltak. A második harmaddal nem vagyunk elégedettek, mert Hetényire hagytuk a meló nagy részét. Nagyon sok kapura lövést hagytunk az ellenfélnek, illetve a kiállítások közül nagyon sok szerencsétlen volt, ütőre rálépés meg ilyenek, de ettől függetlenül is jobban kell figyelnünk ezekre a dolgokra egy Ferencváros ellen, aki emberelőnyben topcsapat a ligában. Nem lehet ennyi lehetőséget adni nekik.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Az első harmaddal nem voltunk teljesen megelégedve. Picit úgy éreztük, hogy ennél több van bennünk és ezt a játékosok tudtára is adtuk az első szünetben. Utána a második harmad béli dominancia valószínűleg ennek volt köszönhető. Annak ellenére, hogy ennyire domináltuk – végig a támadóharmadban voltunk, rengeteg kapura lövessél – így is csak épphogy ki tudtunk egyenlíteni a harmad vége előtt 3 perccel. 3:3-ra volt elég, abban segített, hogy azért Hetényit fárasztottuk. A harmadik harmadban pedig tudtunk még lőni gólokat és a végén meg tudtuk nyerni a meccset.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2024. feb. 20., kedd.
Hetényi: 91,4% (Szeles)
K
Arany: 89,5% (Nagy K.: 100%)
Kloz, Dobmayer, Koblar, Szmirnov, Novotny
1
Roth, Marva, Galajda, Brady, Kulmala
Mingazov, Usnyev, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
2
Seregély, Crespi, Kestilä, LaPorte, Nemec
Krollis, Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Bucskin
3
Hrabal, Haranghy, Turbucz, Nagy G., Tóth A.
Jakabfy Cs., Jakabfy S., Molnár, Mihalik G., Hári
4
Farkas, Banga, Tóth G., Turcotte
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:21 FTC Crespi Seregély
1-1 04:19 DEB Jeliszejenko Vasziljev Mingazov
2-1 09:59 DEB Dobmayer Rétfalvi Mihalik A.
2-2 18:44 FTC PP Kestilä LaPorte Brady
3-2 27:05 DEB Jakabfy S.
3-3 37:51 FTC PP Kulmala Brady
3-4 43:50 FTC Kulmala Hrabal
3-5 48:16 FTC Kulmala Turcotte
4-5 50:39 DEB Jeliszejenko Vasziljev Usnyev
4-6 59:50 FTC EN Hrabal
39 Kapura lövések száma 58
15 Kiállításpercek 15

Rasmus Kulmala klasszikus triplája és további hét gól

 

A DEAC–FTC-Telekom videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
  • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
  • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
  • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
  • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
  • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
  • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum