A Rangers nyerte a szabadtéri városi rangadót

 

Panarinék háromgólos hátrányból fordítottak. Pittsburghben visszavonultatták Jágr mezszámát, Nathan MacKinnon megelőzte Bobby Orrt.

A Colorado hazai pályán győzött az Arizona ellen 4-3-ra, ami azt jelenti, hogy a Coyotes zsinórban kilencedik alkalommal hagyta el vesztesen a pályát. Az Arizónának minden esélye megvolt arra, hogy véget vessen a negatív sorozatának, de hiába vezetett kétszer is, az Avalanche fordítani tudott. A meccs embere Nathan MacKinnon lett, aki egy góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A kanadai csatár a Colorado mind a 26 eddig mérkőzésén szerzett pontot, ami az NHL történetének második legjobb sorozata. Bobby Orr 1975-ben 25-ig jutott, a rekordot viszont Wayne Gretzky tartja, aki az 1988/89-es idény minden hazai mérkőzésén szerzett pontot.

A Los Angeles nem volt partner a Pittsburgh által rendezett ünnepséghez. A találkozó előtt ugyanis felhúzták a PPG Paint Arena mennyezetére Jaromír Jágr 68-as mezszámát, ám ezt követően a Kings belerondított az estébe és elvitte a pontokat. A hazaiak Sidney Crosby révén szereztek vezetést és ezt az egy gólt egészen a hajráig tudták tartani. Ekkor viszont érkezett Adrian Kempe, aki pillanatok alatt duplázott, amivel a Los Angeles győzött 2-1-re.

Minden idők egyik legjobb szabadtéri mérkőzést hozta a két New York-i gárda, a Rangers és az Isanders összecsapása, amit hosszabbítás után a Parkőrök nyertek 6-5-re. A mérkőzés még el sem kezdődött, de Matt Rempe, a Rangers csatára rögtön felállított egy rekordot: ő lett az NHL történetének első játékosa, aki szabadtéri mérkőzésen debütált a legmagasabb szinten. A kezdőbedobás után rögtön beindult a gólgyártás, hiszen a Rangers az első lövésből betalált. Ezután viszont teljes leolvadás jött a Rangersnél, amit az Islanders három góllal büntetett a nyolcadik percig. A második harmad legelején az Isles tovább növelte az előnyét és ellépett 4-1-re. A vendégek Trochek duplájával visszajöttek a meccsbe, de a harmadik harmad elején Romanov gólja után ismét kettővel ment az Islanders. A hajrát nagyon megnyomta a Rangers és az utolsó négy percben két emberelőnyös góllal ledolgozta a hátrányát és kiharcolta a hosszabbítás. Ez nem tartott sokáig: Artyemij Panarin a 10. másodpercben lezárta a meccset és beállította a 6-5-ös végeredményt.

A Rangers ezzel a sikerrel továbbra is hibátlan a szabadtéri mérkőzéseken, hiszen mind az öt találkozóját megnyerte. A Rangers edzője, Peter Laviolette négy vereség után először nyert aktuális csapatával nyitott pályán.

panarin gwg stadium series

NHL, február 18.:

NY Islanders–NY Rangers 5-6 h.

Colorado–Arizona 4-3

Pittsburgh–Los Angeles 1-2

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
  • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
  • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
  • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
  • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
  • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
  • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum