A New Jersey nyerte a szabadtéri ütközetet

   

A Devils a Philadelphiát verte a Stadium Series keretében. Kilencet lőtt a Florida és a Toronto, Auston Matthews zsinórban a második mérkőzésen triplázott.

A Los Angeles nagyot küzdött Bostonban: háromszor is hátrányba került, de még így is el tudta hozni a pontokat a TD Gardenből. A Kings Anze Kopitar révén harcolta ki a ráadást másfél perccel a befejezés előtt, a hosszabbításban pedig Brandt Clarke góljával beállította az 5-4-es végeredményt. Ezzel Clarke lett a franchise történetének első játékosa, aki karrierje első gólját a hirtelen halálban lőtte.

A Buffalo még jobban kicentizte a győzelmet, mint a Los Angeles. A Sabres Minnesotában győzött 3-2-re oly módon, hogy Dylan Cozens révén egalizált fél perccel a befejezés előtt, a ráadásban pedig Henri Jokiharju révén húzta be a pluszpontot. Akárcsak a TD Gardenben, itt is volt egy elsőgólos, a Minnesota hátvédje, Declan Chisholm.

A hosszabbításban győzött az Edmonton is, mégpedig Dallasban 4-3-ra. Az American Airlines Centerben a nyitó és a záróharmadban érintetlenek maradtak a kapuk, a középsőben viszont kinyílt a gólzsák és három-három gólt szereztek a felek. A meccset végül a ráadás 30. másodpercében, a korábban is eredményes Evan Bouchard emberelőnyös gólja zárta le. Connor McDavid zsinórban nyolcadszor érte el a 60 gólpasszos határt, ez korábban csak Wayne Gretzkynek sikerült a ligában.

Az Ottawának hússzal több kapura lövése volt (22-42) Chicagóban, de a fővárosiaknak még ez is kevés volt a pontszerzéshez a szeles városban. A nyolc vereség után ismét nyerő Blackhawksban Connor Bedard egy-egy góllal és gólpasszal zárt, Petr Mrazek pedig 40 lövést fogott. Bedard ebben a szezonban hetedszer szerzett legalább két pontot, ezzel az újoncok között befogta a minnesotai Brock Fabert.

Calgaryban kicsit hasonló volt a forgatókönyv, mint Chicagóban. Itt a Flames 38-21-re hozta a lőpárbajt a Detroit ellen, de simán kikapott 5-0-ra a Patrick Kane, James Reimer vezette Red Wingstől. Reimer ebben az idényben másodszor védett hibátlanul, Kane pedig egy előkészítés mellett győztes gólt szerzett.

A Nashville gyorsan kiheverte az előző mérkőzésen a Dallastól kapott kilencest és egy sima győzelemmel távozott St.Louisból. A Predators 1-1 után lendült bele: zsinórban hármat lőtt és végül 5-2-vel húzta be a meccset. Ryan O’Reilly és Filip Forsberg egy-egy gólt és gólpasszt tett a táblára, Juuse Saros pedig 35 védést.

Történelmi sikerrel írta tovább a Florida az idegenbeli győzelmi sorozatát. A Panthers az állami rivális Tampa otthonában győzött 9-2-re, ezzel egyrészt fennállása során először ütött vendégként kilencet, másrészt zsinórban 11. idegenbeli győzelmét aratta, amivel tovább javított a franchise-rekordot. A pontgyártásban ezúttal Matthew Tkachuk és Sam Bennett járt az élen a maga négy-négy pontjával.

longest road win streak

Nem volt egy súlycsoportban a Toronto és az Anaheim sem, hiszen a Maple Leafs ugyanúgy egy kilencessel szórta meg az ellenfelét, mint a Florida. Nem meglepő módon itt Auston Mathhews vitte a prímet: a góllövőlistát vezető csatár egymás után a második meccsén ütött mesterhármast és összesen 5 pontot szerzett, ami karrierje legjobb teljesítménye.

A Washington 4-3-ra győzött Montrealban. A Capitlas háromszor került fórba a meccsen, a Canadiens háromszor egyenlített is, negyedszer viszont már nem tudta ezt megtenni Alekszej Protasz gólja után. A fővárosiak csatára, T.J. Oshie a 300. gólját lőtte. A 2005-ben draftoltak közül ez korábban csak Sidney Crosbynak és Anze Kopitarnak sikerült.

A Stadium Series keretében rendezett New Jersey–Philadelphia találkozót a Devils nyerte. A 70 ezer néző előtt lejátszott meccsen a Devils már a 32. másodpercben megszerezte a vezetést, majd az első harmad derekán megduplázta az előnyét. A vendégek ezt követően hiába próbáltak kapaszkodni a hazaiak bedarálták őket és végül 6-3-ra nyerték a meccset. Nico Hischier és Nathan Bastian kettőt vágott, a vasak között pedig Nico Daws 45 lövést fogott. Hischier nyitógólja a második leghamarabbi volt a szabadt téri mérkőzések történetében, ennél gyorsabb csak a buffalói Colby Armstrong volt a 2008-as Winter Classicon, amikor a 28 másodpercben talált be.

stadium series devils flyers

A Stadium Series keretében vasárnap is rendeznek egy mérkőzést, amin a New York Rangers fogadja a városi rivális Islanderst.

Mark Scheifele-t nem tudták tarani a Vancouver játékosai, ennek eredményeként pedig a Winnipeg elvitte a pontokat a nyugat-kanadai városból. A Jets 4-2-re győzött a Rogers Arenában, Scheifele pedig mind a négy találatból kivette a részét egy góllal és három előkészítéssel. A Winnipeg egymás után harmadszor szerzett pontokat.

Boone Jenner igazi kapitányként vezette győzelemre a Columbust San Joséban. A Blue Jackets leadta ugyan a kétgólos előnyét, de érkezett a kapitány, aki 13 másodperccel a befejezés előtt beállította a 4-3-as végeredményt.

Seth Jarvis és Spencer Martin volt a Carolina két nyerőembere Vegasban. Hurricanes 3-1-re győzött a sivatagban, amihez Martin 29 védéssel járult hozzá a center pedig egy gólpassz mellett győztes találatot szerzett a harmadik harmad elején emberhátrányban.

NHL, február 17.:

Boston–Los Angeles 4-5 h.

Dallas–Edmonton 3-4 h.

Chicago–Ottawa 3-2

Calgary–Detroit 0-5

Minnesota–Buffalo 2-3 h.

St. Louis–Nashville 2-5

Tampa Bay–Florida 2-9

Montreal–Washington 3-4

Toronto–Anaheim 9-2

New Jersey–Philadelphia 6-3

Vancouver–Winnipeg 2-4

San Jose–Columbus 3-4

Las Vegas–Carolina 1-3

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum