SC Csíkszereda–Dunaújvárosi Acélbikák 6-2

   

A piros-fehérek a második harmad végéig tartották a lépést a Sportklubbal, ám végül alulmaradtak, így hárompontos erdélyi túrát zártak.

Jobban kezdett a Csíkszereda, számos próbálkozás után az 5. percben megszerezte a vezetést: Sofron az oldalsó palánktól befelé húzva bójaként kerülgette a bekkeket, majd az alsóba vágta a pakkot (1-0). Kovács gyorsan bemelegedett, bátran tüzeltek a hazaiak, egy másodpercre sem unatkozott a kapus. Majdnem hét percet kellet várni az első dunaújvárosi kapura lövésre, Sillanpää volt az elkövető. Ferencz-Csibi majdnem megduplázta a vezetést, berobbant egy korongra és csak kevéssel maradt le róla. A meccs első emberelőnyéből egyenlítettek a látogatók: a 11. minutumban szép korongjáratás után Szalma közelről egalizált (1-1). A középkezdés után Szkacskov tört előre, lövése után elmozdult a kapu. A játékvezetők elsőre gólt ítéltek, de a videózás után megváltoztatták az ítéletet. A Sportklub is kapott egy fórt, de az eredmény nem változott. Öt az ötben Fodor Csanád közelije éppen csak elkerülte a kaput, továbbra is nagy fölényben játszottak az erdélyiek. Az agresszív letámadásuk sok szerzett korongot eredményezett, egyszersmind csírájában elfojtotta az Acélbikák támadásait.

A szünet után gyorsan emberelőnybe került a házigazda: Welsh húzogatott, átadását Levin vágta a hálóba (2-1). Kovács kapus maradt lent, másodszor is nyakon találta egy hazai ütő, de tudta folytatni. Kiegyenlítetté vált és le is lassult a mérkőzés. A 28. percben aztán Milan ziccerezett, a vendégek legjobbja, Kovács kétszer is bravúrral védett. A harmad derekán újra ritmust fogott a Csíkszereda, Kubát pedig kettőre növelte az előnyt (3-1). Gyorsan jött a szépítés: a 34. percben Elomaa bemutatta a lövést, majd keresztbe passzolt, Sillanpää pedig kapásgóllal egyre zárkóztatta övéit (3-2). Egyenlíteni már nem sikerült, időnként fáradtnak tűnt a DAB, kevés energiájuk jutott a támadásokra. A hajrában sem unatkoztak a nézők, Salló és Lorraine akaszkodott össze, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. Már csak fél perc volt vissza, amikor egy palánk melletti tusakodás után kiszabadított korong Rutkowskihoz került, aki szép csellel elküldte védőjét, majd bombájával visszaállította a kétgólos különbséget (4-2).

A záró felvonás kérdése az volt, erdélyi túrája utolsó állomásán talál-e még energiát magában a Dunaújváros? Gyorsan peregtek a percek, a székelyek magabiztosan őrizték előnyüket. Ráadásul a 49. percben Dostálek ülhetett a büntetőpadra. Próbálkoztak a hazaiak, de nem tudták végleg eldönteni az összecsapást. A záró tíz percen belül Reisz kiállítása az Acélbikák utolsó lehetőséget jelentette, nem tudtak élni vele. Ritkán látható jelenet következett, Sziszak és Fodor harcoltak egymással, mindketten könyököltek és egyszerre kaptak az arcukhoz, a játékvezetők salamoni ítéletet hoztak, nem avatkoztak bele a csetepatéba. Kovács továbbra is remekelt a ketrec előtt, a végéig esélyt adott övéinek. Az 58. percben már ő sem segíthetett: Szkacskov remekül látta meg a lendületből érkező Kubátot, aki pontos lövéssel eldöntötte a pontok sorsát (5-2). És itt még nem volt vége, egy percre rá a saját harmadában eladta a korongot az erejével teljesen elkészülő Fejér megyei alakulat, egy passz után Becze maradt üresen és a hatodikat is a kapuba küldte (6-2). Újabb találat nem született, a frissebb és jobban játszó Csíkszereda magabiztosan győzte le a fáradt Dunaújvárost.

sccdab_szalma_oconnor

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Az ellenfél jobb volt a játék minden elemében

   

Így látták a trénerek az SC Csíkszereda–DAB mérkőzést.

Václav Novák, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: “Nem volt könnyű mérkőzés. A csapat jól dolgozott az egész meccs alatt. Fontos 3 pontot sikerült szereznünk. Az elkövetkezőkben nehéz időszak vár a fiúkra. Kedden és szerdán a romániai bajnokság keretén belül Galac ellen fogunk játszani, ami után Gyergyóban is várni fog ránk egy összecsapás. Az első lépést most megtettük, a 3 fontos pontot megszereztük. Nagyon szépen köszönöm a szurkolóknak az újabb fergeteges hangulatot, mindig nagy segítséget nyújtanak nekünk.”

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Az ellenfél jobb volt a játék minden elemében. Nem voltunk mi sem rosszak, de most egyértelműen jobban játszott a hazai csapat. Úgy gondolom, hogy a harmadik játékrészben, amennyiben élni tudtunk volna a kínálkozó 3 a 2 elleni helyzettel, nyitottá tudtuk volna tenni a meccset, de sajnos nem sikerült. Úgy érzem, ez volt talán a legnagyobb lehetőségünk. Éreztem, hogy egyre inkább kezd magára találni a csapatom, de a Csíkszereda a negyedik találatával újfent magához ragadta a kezdeményezést. Megérdemelten győztek.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2023. dec. 10., vasárnap.
O'Connor: 89,5% (Ambrus)
K
Kovács: 81,8% (Tóth)
Kubát, Ferencz Csibi, Részegh, Péter, Rokaly Sz.
1
Svars, Maarnela, Szalma, Nemes, Dostalek
Rutkowski, Gecse, Szkacskov, Milan, Becze
2
Léránt, Sziszak, Ödman Hadzinikolic, Sillanpää, Koskinen
Casaneanu, Salló, Levin, Welsh, Sofron
3
Varga, Blomberg, Atamancsuk, Lorraine, Elomaa
Rokaly N., Fodor, Reisz
4
Raszkin, Marosi, Strenk, Szabó, Károly
Vaclav Novak, Sprencz István
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:50 SCC Sofron Levin
1-1 10:46 DAB Szalma Koskinen Maarnela
2-1 21:43 SCC PP Levin Welsh
3-1 30:52 SCC Kubát Levin Ferencz Csibi
3-2 33:51 DAB Sillanpää Elomaa Lorraine
4-2 39:27 SCC Rutkowski Welsh Levin
5-2 57:18 SCC Kubát Szkacskov
6-2 57:46 SCC Becze Milan
33 Kapura lövések száma 19
8 Kiállításpercek 8

Sofron addig cselezett, míg gólt nem lőtt

 

A Sportklub–DAB meccs négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 27., kedd
EL 17:30 SCCGYE 3-4 HVÉGE
AL 20:30 DBFASP 4-1VÉGE
február 28., szerda
EL 18:30 FHAUTE 8-6VÉGE
EL 18:30 FTCDEB 4-3VÉGE
február 29., csütörtök
EL 18:00 UTEBJA 2-7VÉGE
március 1., péntek
EL 17:30 BRAMIS 3-0VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 0-3VÉGE
EL 18:30 DEBDAB 6-1VÉGE
EL 18:30 FHABJA 0-1VÉGE
március 2., szombat
EL 15:30 DABDEB 1-8VÉGE
EL 17:30 BRAUTE 1-8VÉGE
EL 17:30 GYEFTC 4-1VÉGE
AL 18:00 LHLASP 13-0VÉGE
AL 19:00 SZGÓHA 7-6VÉGE
AL 20:00 FTCETO 4-7VÉGE
AL 20:30 DBFWRM 2-4VÉGE
AL 20:30 VASSPC 11-1VÉGE
március 3., vasárnap
ICEHL 17:30 AVSPUS 3-2 HVÉGE
EL 17:40 BJAFHA 4-2VÉGE
március 4., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPUS 
március 5., kedd
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISFHA 
EL 18:40 BJAUTE 
Partnerünk
Archívum