Rangadók vasárnapja az Erste Ligában is

   

A sűrű hétzárón négy mérkőzést bonyolítanak le a magyar bázisú bajnokságban.

Először Brassóban indul útnak a pakk, egy Corona–GYHK erdélyi rangadón, magyar idő szerint 16:30-kor. A házigazda november végi magyarországi túráját követően csütörtökön tovább folytatta a pontgyűjtögetést, MacQueen legénysége odahaza szoros mérkőzésen, 3-2-re legyűrte az Acélbikákat. A Fradi elleni 7-1-es pofont leszámítva a barcaságiak meggyőző teljesítményt nyújtanak Cornet és Lowney érkezése óta, a két új szerzemény szemmel láthatóan remekül beilleszkedett a taktikai gépezetbe. Kógerék jelenleg a harmadik helyen tanyáznak, meglehetősen sűrű a mezőny a harmadik helytől a hatodikig bezárólagosan – a Brassó, az Újpest, a GYHK és a DVTK között ugyanis mindössze két pontnyi a különbség a tabellán. Győzelem esetén a farkasok tovább zárkózhatnának Kangyal Balázsékra, a BJAHC ugyanis ötpontos előnynek örvend jelenleg – igaz, a káposztásmegyeriek egy mérkőzéssel többet játszottak. Minden szezonban akadnak hullámvölgyek, s talán kijelenthető, a másik oldalon Szilassy Zoltánék jelenleg éppen ezzel küszködnek. Persze, szó sincs a vészharangok kongatásáról, ha vetünk egy pillantást a táblázatra, láthatjuk, az 5. pozícióban elhelyezkedő székelyek a három mérkőzéses vereségspirál ellenére bőven lőtávolon belül vannak az élbolyhoz viszonyítva. Azt viszont túlzás lenne állítani, hogy olyan gördülékenyen mennek a dolgok, mint tavaly – valószínűleg ezt a szakmai stáb is így látja, a gyergyói vezetés két napja jelentette be Sami Tamminen leigazolását; a finn megszerzése rávilágít arra, hogy Gyergyószentmiklóson szükségesnek tartanak némi szezon közbeni ráncfelvarrást. Ha a többi mérkőzés gyergyói szempontból megfelelően alakulna, akkor győzelem esetén Sárpátkiék akár újra a dobogó legalsó fokán találhatják magukat.

17:00-kor a Megyeri úton az Újpest a DEAC csapatát látja vendégül. A fővárosiakról szintén elmondható, hogy döcögősebben megy a szekér mostanában, a november 23-ai, GYHK elleni véráldozatokkal járó győzelmet követően Benkék három mérkőzés óta nyeretlenek. A lilák hiába kezdtek jobban a Dunaújvárosnál múlt vasárnap, a Fejér megyeiek Svars góljával előbb egalizáltak, majd magabiztosan, 6 gólt ütve elhozták a három pontot Budapestről. Jurrikkala mester csapata jelenleg a 4. helyen áll 59 lőtt és 53 kapott góllal, az utóbbi időben az újpestiek több nagyobb arányú vereségbe is belefutottak, holott Silfverékre pont a stabil védekezés volt a jellemző a szezon kezdeti szakaszában. Ha a DEAC ellen Rajnáék ismét visszatalálnának a győztes útra, akkor az UTE akár újra a dobogó legalsó fokán találhatná magát december közepén. A hajdúságiaknál rendkívül vegyes az utóbbi időszak összképe, ugyanis a mögöttünk hagyott időszakban becsúsztak fájó vereségek is. Bertáék viszont magabiztosabban várhatják a találkozót, hiszen pénteken a debreceniek egy óriási mérkőzésen, hosszabbításban büntetőlövésekkel elhozták a pluszpontot a miskolci Népkertből. A szezon kezdeti fázisában néha előfordult, hogy könnyebben szétestek a cívivsárosiak, a DVTK ellen viszont pont az ellenkezője volt tapasztalható: Háriék komoly tartásról tettek tanúbizonyságot, s át tudták vészelni a Szeles kapujára nehezedő nyomást, kontratámadásaik pedig többször is életveszélyesek voltak. A pénteki produktum jól nézett ki, erre mindenképp alapozhat a gárda szakvezetése a jövőben. Fontos lenne a keletieknek bezsebelniük a három pontot, hiszen ha a többi meccs úgy alakulna, Vaszjunyin Artyom legénysége könnyen újra sereghajtóként kezdheti a következő hetet.

17:30-tól a Vákár jegén is bedobják a korongot, szűk kéthetes pauzát követően Sofronék újra Erste Liga-mérkőzésen bizonyíthatnak. A hosszabb leállást megelőzően a székelyek magabiztos győzelmet arattak idegenben a FEHA19 ellen, ezt követően azonban becsúszott két szoros vereség a BJAHC-cal és a DVTK-val szemben. A támadójátékkal eddig sem volt probléma idén, a csíkiak továbbra is a harmadik legtöbb gólt ütő alakulat a ligában, Sofron érkezése pedig garancia arra, hogy a csapat még kreatívabb játékra lesz képes a támadóharmadban. Rutkowskiéknak továbbra is a kapott gólokkal gyűlik meg a bajuk, a Sportklub változatlanul sok gólt kap – a bajnokságban még mindig a legtöbbet, messze a legtöbb találatot, számszerűleg 86-ot. Beczééknek kritikus fontosságú lenne legyűrniük otthon az Acélbikákat, vereség esetén ugyanis a Csíkszereda már nagyobb lépéshátrányba kerülne az előttük álló bolytól. A túloldalon Niko Eronen csapata ugyan sereghajtóként érkezik a találkozóra, de elmondható, az összkép merőben más, mint tavaly ilyenkor: a vereségek során is rendre szoros küzdelemre kényszerítik az ellenfeleket, győzelmek esetén pedig kinyílik a gólcsap – remek példa erre, hogy Somogyiék az utóbbi 3 mérkőzésen kétszer is hat gólt ütve győzedelmeskednek. Az acélvárosiaknak fontos lenne a győzelem, hiszen a DAB ezáltal elmozdulhatna az utolsó helyről, továbbá lőtávolon belül tudna maradni a Sportklubtól és a DVTK-tól.

A hét záró mérkőzését Miskolcon rendezik, a listavezető Ferencváros 18:00-kor a Népkertben vendégeskedik. Fodor Szabolcs gárdája pénteken a BJAHC-tól elszenvedett vereséggel 10 mérkőzéses veretlenségi sorozatot adott át a múltnak, hosszú idő után a zöld-fehérek először találtak legyőzőre Káposztásmegyeren. A fővárosiak számos statisztikai mutatóban a mezőny fölé emelkednek – Nagy Gergőék a legtöbb ütött találat mellett a legkevesebb gólt kapták az idei kiírásban, a Fradi védelmét mattolták messze a legkevesebbszer az idei esztendőben; emellett a IX. kerületiek félelmetes, plusz 40-es gólkülönbségi mutatóval büszkélkedhetnek, ami párját ritkítja a ligában. Az FTC úgy tett szert négypontos előnyre Kangyal Balázsék ellen, hogy az aktuális magyar bajnok három mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint második helyen álló riválisa. Az utóbbi napok nem alakulnak a legjobban miskolci szempontból: Kulesovék hiába helyeztek pénteken több ízben is óriási nyomást a DEAC kapujára, a hajdúságiak végül büntetőlövésekben felülkerekedtek, s elhozták a pluszpontot Miskolcról, a minap pedig egyik legjobbjuk, a 9 meccsen 12 pontot gyűjtő Tyler Barrow intett búcsút a csapatnak, s már az SPHL-ben kergeti a korongot. Néhány adat azonban Steve Kasper alakulata mellett szól, a keletiek ugyanis mérkőzésenként átlagosan öt helyzettel többet alakítanak ki, mint a Fradi, ráadásul kevesebb lehetőséget engedélyeznek ellenfeleiknek; továbbá leheletnyivel hatékonyabban tevékenykednek az emberhátrányos egységeik is.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO INFO
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum