DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 5-1

   

A miskolciak az egyaránt 2+1 pontot gyűjtő Gianluca Esteves és Lövei Dávid vezérletével verték a Fradit.

Mindkét csapat a javítás reményében lépett jégre szezonbeli második egymás elleni Erste Liga-mérkőzésükön, hiszen a DVTK a DEAC, míg az FTC a BJAHC ellen szerzett mindössze egy pontot az előző játéknapon. A találkozó elején többet volt a korong a hazai harmadban, de igazán veszélyes helyzet nem alakult ki. Az első húsz perc hátralevő része is óvatosabb játékot hozott, mindkét együttes nagyon fegyelmezetten játszott, így gól nélküli döntetlennel mentek első pihenőjükre a csapatok.

A második harmad rögtön egy miskolci kiállítással indult: negyven másodperc után Lövei ült ki a büntetőpadra. Az emberelőnyös játék végén Voris védett hatalmasat LaPorte közeli kísérlete után. A folytatásban felerősödött a Jegesmedvék játéka, ami 24. percben gólt eredményezett: egy kapu előtti kavarodás után, a pár perccel ezelőtt még kiállított Lövei tuszkolta be a korongot a gólvonalon túlra. A gólra rögtön reagált a Ferencváros, és rendre helyzeteket alakítottak ki, a játékrész közepén mégis a DVTK szerzett újabb találatot: Lövei eresztett el egy lövést a jobb oldalról, ami Arany lábai között talált utat a kapuba. A folytatásban sem álltak le a hazaiak: a 30. percben Berdnyikov kapu elé lőtt korongjába tette bele nagyon jól az ütőjét Esteves, ezzel háromra növelve az előnyt. Öt perccel később újabb találatnak örülhetett a szépszámú hazai publikum: megint egy jobb oldalról betett passz után alakult ki tumultus Arany kapuja előtt, Kulesov volt az első, aki lecsapott a szabad pakkra, és továbbított a hálóba. A harmad végén is többet veszélyeztetett a házigazda, amely végül négygólos előnnyel várta a záró játékrészt.

Alig egy perce ment a harmadik harmad, amikor szépített az FTC: Hrabal kék vonalról eleresztett lövése pattant meg, és csorgott be a kapuba. A 45. percben Turcotte kapott két percet, de a miskolciak csak helyzetekig jutottak. A játékrész végére felpörögtek a zöld-fehérek: az 53. percben Nemec bombáját védte Voris. Hat perccel a vége előtt Bean próbálkozása csattant a kapuvason. Az 55. percben négy a négyben játszottak a csapatok, amikor Aranyt lehozva próbált kozmetikázni az eredményen a Ferencváros, de mindkét kapu érintetlen maradt. Két perccel a vége előtt Esteves döntötte el végérvényesen a meccset egy üres kapus góllal. A mérkőzés legvégén több vendég játékos is elvesztette a fejét, így Turcotte és Tóth Gergő, valamint Szirányi és Jegor Razumnyak kiállításával zárult a találkozó.

A Ferencvárosnak a következő Erste Liga-fordulóban lesz lehetősége revansot venni a DVTK-n, amire egy Újpest elleni derbivel hangolhat a Magyar Kupában.

misftc_20231210

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Emberek vagyunk, nem robotok, fáradunk

   

A DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom találkozó vezetőedzői reflexiói.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Úgy gondolom, hogy jó teljesítményt nyújtottunk. Szerintem az első harmad mindkét fél részéről az egyik legszínvonalasabb játékot hozta, amit ebben a ligában láttam. Gyors volt a játék, emlékszem, a kispadról felnéztem az órára, és nehéz volt elhinni, hogy már tíz perce játszunk. Jó és gyors játék volt, ami megalapozta a meccset. Hiszek abban, hogy ha hátul erősek vagyunk, akkor az jó támadásokhoz vezet. Jól kontrolláltuk a korongot, és jól védtük a területeket, ezekből sok támadást tudtunk kialakítani, gólokat is tudtunk szerezni. Ezek mind a mi javunkra döntötték el a meccset.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Semmi óriási dolog nem történt, csak annyi, hogy volt egy komoly sorozatterhelésünk, ez már a BJAHC ellen is látszódott. Emberek vagyunk, nem robotok, fáradunk, az ellenfél frissebb volt. Kevesen is voltunk, van néhány sérültünk, ami szintén a fáradtságkor szokott előjönni. Ennek ellenére le a kalappal a srácok előtt, büszke vagyok arra, ahogyan küzdöttek. A DVTK jól és gyorsan játszott, az egy az egy elleni párharcoknál pedig látszódott, hogy frissebbek. Jókor jön nekünk a szünet, és az a jó hír, hogy nem leszünk mindig ennyire fáradtak.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2023. dec. 10., vasárnap.
Voris: 97,4% (Praták)
K
Arany: 89,2% (Nagy K.)
Verveda, Bean, Esteves, Berdnyikov, Lövei
1
Hrabal, Nemec, Brady, Galajda, LaPorte
Szirányi, Szathmáry, Razumnyak V., Páterka, Mattyasovszky
2
Marva, Crespi, Turbucz, Kestilä, Kulmala
Skrabov, Vojtkó, Kulesov, Razumnyak J., Miskolczi
3
Bán, Karmeniemi, Németh, Farkas L. S., Tóth A.
Szalay, Pecsét, Farkas M., Trozsák, Őri
4
Banga, Turcotte, Tóth G.
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:31 MIS Lövei Esteves Szathmáry
2-0 28:14 MIS Lövei Szirányi
3-0 29:54 MIS PP Esteves Berdnyikov Verveda
4-0 35:02 MIS Kulesov Miskolczi Razumnyak J.
4-1 41:07 FTC Hrabal
5-1 58:06 MIS EN Esteves Lövei Berdnyikov
47 Kapura lövések száma 38
37 Kiállításpercek 47

Berdnyikov centerezésébe mesterien ért bele Esteves

 

A DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom mérkőzés góljai videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 27., kedd
EL 17:30 SCCGYE 3-4 HVÉGE
AL 20:30 DBFASP 4-1VÉGE
február 28., szerda
EL 18:30 FHAUTE 8-6VÉGE
EL 18:30 FTCDEB 4-3VÉGE
február 29., csütörtök
EL 18:00 UTEBJA 2-7VÉGE
március 1., péntek
EL 17:30 BRAMIS 3-0VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 0-3VÉGE
EL 18:30 DEBDAB 6-1VÉGE
EL 18:30 FHABJA 0-1VÉGE
március 2., szombat
EL 15:30 DABDEB 1-8VÉGE
EL 17:30 BRAUTE 1-8VÉGE
EL 17:30 GYEFTC 4-1VÉGE
AL 18:00 LHLASP 13-0VÉGE
AL 19:00 SZGÓHA 7-6VÉGE
AL 20:00 FTCETO 4-7VÉGE
AL 20:30 DBFWRM 2-4VÉGE
AL 20:30 VASSPC 11-1VÉGE
március 3., vasárnap
ICEHL 17:30 AVSPUS 3-2 HVÉGE
EL 17:40 BJAFHA 4-2VÉGE
március 4., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPUS 
március 5., kedd
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISFHA 
EL 18:40 BJAUTE 
Partnerünk
Archívum