Corona Brasov–Gyergyói HK 1-2

   

Hiába szerzett vezetést a Corona a 34. percben, a GYHK előbb Sylvestre góljával egalizált, majd Bodó utolsó harmadban ütött találatával a székelyek elhozták Brassóból a három pontot.

A hazaiak oldalán Roberto Gliga továbbra sem állt Dave MacQueen rendelkezésére, a gyergyóiaknál Sárpátki és Dalhuisen letöltötték eltiltásukat. A vasak között Dubeau és Rinne álltak. A nyitó játékrészben nem találtak fogást egymáson a csapatok. A 8. minutumban Dubeau kapott kisbüntetést a játék késleltetéséért, Bodóék azonban nem tudták gólra váltani az emberelőnyt. A 16. percben Jalonent látták szabálytalannak a játékvezetők, a barcaságiak szintén nem éltek a fór adta lehetőséggel. A csapatok 10-12-es kapura lövési mutatóval zárták az első harmadot.

Sokat kellett várni az első találatra, a gólcsendet végül Blackwaternek sikerült megtörnie a 34. percben: amikor már mindenki azt hihette, hogy Rinnének sikerült birtokba vennie a pakkot egy távoli kísérlet után, akkor a finn portásról Blackwater elé csorgott a játékszer, a Corona 9-ese pedig köszönte, s közelről magabiztosan a hálóba helyezett (1-0). Felpörögtek az események, Sárpátkiék iramodtak meg 3 a 2 ellen, még ugyanebben a cserében a túloldalt Rinnének kellett hatástalanítania a brassóiak ígéretes ellentámadását. Nem sokkal később Schabert küldték ki a bírók kettő percre, elképesztő iramban pörögtek a székely lábak, amikor már Dubeau is verve volt, akkor Sárpátki ütőjére rosszul jött a pakk – a válogatott csatár végül nem tudott az üres kapuba helyezni. Azonos létszám mellett is maradt a gyergyói presszing, Szilassy legénysége rendesen megnyomta az utolsó perceket – végül 18 másodperccel a harmadzáró dudaszó előtt egalizált a GYHK. A társak az alapvonal magasságából kikaparták a pakkot, majd Sylvestre-hez került a játékszer, a kanadai kiválóság egy szenzációs lövőcsellel elfektetett egy brassói bekket, majd kegyetlenül kilőtte a jobb sarkot (1-1).

A 41. percben a vendégek megszerezték a második, egyben győztes találatukat: Lowney kapu előtti eladott korongjára Bodó csapott le, az erdélyiek pontgyárosa élt a ziccerrel, s szép mozdulattal a kapuba zúdított (1-2). A folytatásban Dalhuisen Kógerrel szemben elkövetett szabálytalansága borzolta a kedélyeket, a válogatott támadó szerencsére saját lábán hagyta el a jeget. A végén Dubeau még lekorcsolyázott a cserepadra, Valcharék veszélyesen adogattak, újabb találat azonban már nem született. A GYHK december 19-én székely rangadót játszik majd a Sportklub Csíkszereda ellen, a brassóiak ennél is később, csak 22-én lépnek újra jégre az Erste Ligában, Kógerék ekkor ismét a Gyergyószentmiklóssal csaphatnak össze.

bragye_piche

fotó: Corona Brasov

Ezért Rinne a liga egyik legjobb kapusa

   

Értékelések a magas tempójú és színvonalú Brassó–Gyergyó derbit követően.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brassó: „Nem ilyen eredményt szerettünk volna elérni. A Gyergyó az első harmadban jobb volt, ha nem is az egészében, de jobb helyzetei voltak. A másodikban már nekünk is volt 4-5 nagy lehetőségünk, a vasat is többször eltaláltuk, Cornet-nak, VanWormernek is volt gólhelyzete. Ebben a periódusban teljesen nyílttá tehettük volna a meccset, de ezért a liga egyik legjobb kapusa Rasmus Rinne. A győztes találatnál mindenki tudja, mi történt, de egy gólnál többet kell tudnunk lőni. Ők a címvédők, nem ok nélkül, és amíg valaki le nem taszítja őket, addig maradnak is azok. A tempó egyébként nagyon gyors volt, végig fenomenális. Amikor a játékosok ekkora sebességgel közlekednek egy vékony kis pengén, igyekeznek korongot kezelni, miközben figyelnek a nagy emberekre, akik megpróbálják leszedni a fejüket – nos, ilyenkor nincs sok időd és tered, nagyon gyorsan kell döntened és játszanod. Sajnos, ebben eggyel jobb volt most az ellenfél.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: „Kiváló meccs volt két jó csapat között. A tempó végig nagyon magas volt, de a második harmad egyáltalán nem tetszett, nagyon sok lefordulás volt mindkét oldalon, hullámzóak voltak a csapatok. A közönség nyilván élvezte ezt a fajta játékot, edzői szemmel viszont borzasztó volt. A harmadik már rendben volt, kontrolláltuk a játékot, miután a játékrész elején be tudtunk találni. Jól tartottuk a korongot, keményen védekeztünk, sok blokkal segítettük a kapusunkat, akinek rengeteg védést köszönhetünk. Mindkét együttes jól játszott, úgy meccseltünk, mint legutóbb a playoffban, örülünk a három pontnak.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2023. dec. 10., vasárnap.
Dubeau: 93,3% (Polc)
K
Rinne: 97,1% (Mag)
Williams, Piché, Valchar, VanWormer, Cornet
1
Haaranen, Jalonen, Bodó, Császár, Orban
Boriszenko, Lowney, Schaber, Blackwater, Sills
2
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Holwell, Bors, Kóger, Gajdó B., Zagidullin
3
Dalhuisen, Imre, Tamminen, Sándor-Székely, Szigeti
Vasile N. R., Rokaly-Boldizsár
4
Vincze G., Csiszer, Silló
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 33:26 BRA Blackwater Schaber Boriszenko
1-1 39:42 GYE Sylvestre
1-2 40:43 GYE Bodó
34 Kapura lövések száma 30
4 Kiállításpercek 6

Bodó győztes góllal büntette az eladott brassói korongot

 

A Corona–GYHK meccs három gólja két és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 27., kedd
EL 17:30 SCCGYE 3-4 HVÉGE
AL 20:30 DBFASP 4-1VÉGE
február 28., szerda
EL 18:30 FHAUTE 8-6VÉGE
EL 18:30 FTCDEB 4-3VÉGE
február 29., csütörtök
EL 18:00 UTEBJA 2-7VÉGE
március 1., péntek
EL 17:30 BRAMIS 3-0VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 0-3VÉGE
EL 18:30 DEBDAB 6-1VÉGE
EL 18:30 FHABJA 0-1VÉGE
március 2., szombat
EL 15:30 DABDEB 1-8VÉGE
EL 17:30 BRAUTE 1-8VÉGE
EL 17:30 GYEFTC 4-1VÉGE
AL 18:00 LHLASP 13-0VÉGE
AL 19:00 SZGÓHA 7-6VÉGE
AL 20:00 FTCETO 4-7VÉGE
AL 20:30 DBFWRM 2-4VÉGE
AL 20:30 VASSPC 11-1VÉGE
március 3., vasárnap
ICEHL 17:30 AVSPUS 3-2 HVÉGE
EL 17:40 BJAFHA 4-2VÉGE
március 4., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPUS 
március 5., kedd
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISFHA 
EL 18:40 BJAUTE 
Partnerünk
Archívum