Nem lassít az Edmonton

   

Az Oilers már zsinórban hat győzelemnél jár, a Columbus három vereség után győzött. A Pittsburgh nem bírt a Floridával, és történt egy játékoscsere is.

Hárommeccses vereségszériát szakított meg a Columbus a St. Louis legyőzésével. A hazai jégen 5-2-re nyerő Blue Jackets hőse Jet Greaves kapus volt, aki 41 védéssel vezette sikerre csapatát.

Sokáig nem láthattak gólt a nézők Floridában, a meccs felénél végül a pittsburghi Reilly Smith törte meg a jeget. A vendégeknek azonban ez volt az utolsó momentumuk, a Panthers előbb egyenlített, a záró etapban pedig még kettőt ütve eldöntötte az összecsapást. A hazai kapuban Szergej Bobrovszkij régi önmagát idézve 26/27-es mutatóval volt a sunrise-iak vezére.

A Minnesotát is legyőzte, ezzel már egymás után hat sikernél jár a szezont gyengén kezdő, de azóta belelendülő Edmonton. Az Oilers legjobbja ezúttal a 4-3-as győzelemből egy duplát magára vállaló Evan Bouchard volt – aki ezzel bekk létére 10 meccsesre nyújtotta pontszerző sorozatát -, valamint a négy gólpasszt kiosztó Ryan Nugent-Hopkins.

Közben történt egy trade is a ligában: a St. Louis a New York Islandershez cserélte Robert Bortuzzót egy jövő évi 7. körös draftjogért cserébe.

NHL, december 8.:

Columbus–St. Louis 5-2

Florida–Pittsburgh 3-1

Edmonton–Minnesota 4-3

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS